Închide meniul
Foto

Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit. Motivul pentru care au divorțat după doi ani de căsnicie

Publicat: 10 august 2023, 9:46

Reclamă
Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit. Motivul pentru care au divorțat după doi ani de căsnicie

Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit

Ion Țiriac are trei copii / Profimedia

Au apărut detalii despre ceea ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit. Este vorba despre Erika Braedt, prima mare iubire a miliardarului român. S-a ajuns rapid la divorț, căsnicia fostului mare jucător de tenis rezistând numai doi ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac s-a căsătorit cu Erika Braedt în 1963. Femeia care l-a sedus pe „Țiri” era o cunoscută handbalistă de la Știința București. Familia ei a emigrat în Germania, dar Erika a decis să rămână în România pentru a se căsători cu cel care atunci făcea carieră în hochei.

Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit

În momentul nunții, Ion avea 24 de ani, iar Erika era cu cinci ani mai tânără. Aflat la începutul carierei în tenis, Țiriac era în cea mai mare parte din timp plecat la antrenamente sau la turnee. Acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care mariajul a fost de scurtă durată. În 1965, cei doi au decis să își spună adio.

Au apărut și mai multe zvonuri că Erika l-ar fi înșelat pe cel care avea să devină cel mai bogat român.

Pur şi simplu, relaţia noastră s-a stins de la sine. Ne-am îndepărtat treptat, sentimentele noastre s-au atenuat. El era un tenismen cunoscut şi valoros, care călătorea mult pentru a participa la turnee, iar eu eram doar o profesoară.

Reclamă

Ne vedeam puţin, iar când se putea mai ieşeam cu prietenii noştri la un restaurant, unde ascultam muzică sau dansam. Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi”, a spus fosta soție a lui Țiriac, potrivit libertatea.ro.

Erika Braedt a absolvit Institutul de Cultură Fizică, apoi a profesat ca antrenoare de handbal la Școala Sportivă cu numărul 3 din București. A decis să se mute în Stuttgart și și-a urmat cariera ca profesoară de sport la Wirtemberg Gymnasium.

Ea s-a recăsătorit cu Hartmut Sigwart, un om de afaceri din Stuttgart. În prezent joacă golf și este căpitanul echipei de femei la categoria de „+65 ani”, în cadrul Golf-Club Heilbronn-Hohenlohe, din care face parte și soțul său. A participat la diverse turnee în Germania, Franța sau Elveția.

Reclamă 4 / 0/3

Femeile cu care s-ar fi iubit Ion Țiriac, după divorț

În vârstă de 84 de ani, Ion Țiriac a decis să nu mai ajungă niciodată la altar. A avut mai multe relații, care au făcut vâlvă. Printre cele mai cunoscute sunt cele cu handbalista Victorița Dumitrescu, cântăreața Ana Maria Ferentz, manechinul Mikette von Issenberg, și cu jurnalista de origine egipteană Sophie Ayad.

Ion Țiriac are trei copii, pe Ion Ion, Karim și Ioana. Primul, din relația cu fostul fotomodel Mikette Von Issenberg. Karim și Ioana sunt rodul relației cu jurnalista egipteană Sophie Ayad.
Mikette von Issenberg și Ion Țiriac s-au cunoscut în 1974, pe vremea când el era component al echipei României de Cupa Davis iar ea era un fotomodel renumit. Mikette locuia în Statele Unite și nu s-a putut adapta la viața din România.

În 1976, Mikette i-a dăruit lui Ion Țiriac primul copil, pe Ion Ion. După ce au devenit părinți, relația celor doi s-a destrămat. Ea s-a întors în Statele Unite, în timp ce Ion Țiriac și-a continuat cariera în tenis. Ion Ion a rămas în România, în grija surorii lui Ion Țiriac, Rodica.

Ion Ţiriac are trei copii

În tinerețe, Mikette von Issenberg a lucrat ca model și a fost considerată una din cele mai frumoase femei din lume. La doar 13 ani, lua contact, pentru prima dată, cu podiumurile de modă. De-a lungul timpului, a prezentat pentru cele mai renumite case de modă. De asemenea, datorită frumuseţii sale, aceasta a avut numeroase apariţii în reviste de prestigiu precum Vogue, Marie Claire sau Elle, anunță a1.ro.

Ion Țiriac și Sophie Ayad s-au cunoscut la Munchen, în 1994, atunci când miliardarul român avea mai multe afaceri în Germania. Cei doi au fost împreună 9 ani și continuă să fie în relații foarte bune.

Sophie este o mamă model pentru cei doi copii, Ioana și Karim, care au crescut alături de ea, la Monte Carlo. Între timp, ea a ajuns la Miami, acolo unde fiica ei a absolvit jurnalismul.
Potrivit forbes.com, Ion Țiriac are o avere de 2.1 miliarde de dolari. Ocupă primul loc în topul bogaților României.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 LIVE VIDEOCalificările pentru Marele Premiu de Formula 1 de la Miami sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și