Închide meniul
Foto

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac în 2022. Veste șoc primită de miliardarii lumii după trei luni de război

Reclamă

Publicat: 24 mai 2022, 20:31

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac în 2022. Veste șoc primită de miliardarii lumii după trei luni de război

Ion Ţiriac are 3 copii

Apariţie rară a lui Ion Ţiriac / Hepta

S-a aflat ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac în 2022. Miliardarul român a avut de suferit în cele trei luni scurse de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător de tenis este al patrulea cel mai bogat om de afaceri din România, potrivit forbes.com. În vârstă de 83 de ani, Țiriac riscă să mai coboare în top, fiind egalat deja de Dragoș Pavăl. Daniel Dines, Ion Stoica și Matei Zaharia l-au depășit deja.

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac în 2022

La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante. Sursa citată anterior a actualizat estimările averilor celor mai bogați oameni la nivel mondial. Momentul este unul dificil, războiul din Ucraina afectând serios marea majoritate a afacerilor. La fel se întâmplă și cu conturile fostului mare jucător de tenis.

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari. Acum, după 3 luni de conflict armat în Ucraina, a ajuns la 1.5 miliarde de dolari! A scăzut astfel cu 200 de milioane de dolari în mai puțin de jumătate de an!

Contextul este unul extrem de delicat. Americanii de la New York Times, care citează Bloomberg, anunță că averile celor mai bogați 50 de oameni, la nivel mondial, au suferit o pierdere totală de jumătate de trilion de dolari în acest an. Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault și ceilalți 46 de afaceriști au primit o veste șoc: au rămas fără 563 de milioane de dolari! Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 54.1 miliarde de dolari și a ajuns să aibă o avere estimată la 71.4 miliarde de dolari.

Reclamă

Ion Țiriac își vinde bucată cu bucată imperiul construit

Fostul mare jucător de tenis a împlinit, în această lună, 83 de ani, și pare că și-a pierdut interesul de a-și investi averea în diverse domenii de activitate. Mai mult decât atât, a început să își vândă cele mai importante afaceri pe care le deținea.

Românul a luat o decizie care poate fi considerată radicală. A cedat, în ultimii ani, „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, dar și la turneul de tenis de la Madrid.

A vândut Madrid Open și o competiție de golf din Spania către americanii de la IMG și a obținut aproximativ 400 de milioane de euro. Este a doua cea mai importantă vânzare pe care a făcut-o în ultimul deceniu. În 2015 renunța la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Veniturile obținute le-ar fi transferat către fundația pe care o deține și care sprijină dezvoltarea sportului.

Ion Țiriac, discurs alarmant în plin război

Țiriac a avut o reacție categorică după războiul declanșat de Vladimir Putin. A ținut să precizeze că nu se teme că incidentele ar escalada în afara granițelor Ucrainei. Totuși, a amintit de apropierea trupelor rusești de țara noastră. Țiriac a avut un discurs alarmant.

Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii… Nu știu, când o începe Putin să spună „România și Polonia”… Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă, pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană… Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

E foarte greu pentru domnul Putin să accepte că oarecum sunt două tabere. A treia este foarte neutră pentru moment, rezervată. E foarte greu să accepte ca la poarta lui, cealaltă tabără, noi și NATO, să facă baze militare. Ce s-o întâmpla, ferească Dumnezeu! Încă o dată, eu sper că dialogul o să prevaleze și ne liniștim toți„, a declarat Ion Țiriac la gsp.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și