Închide meniul

Ce studii au cei mai bogați doi români: „Nu știu ce a fost în capul meu!”. L-au depășit pe Ion Țiriac

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 ianuarie 2023, 14:33

Ce studii au cei mai bogați doi români: „Nu știu ce a fost în capul meu!. L-au depășit pe Ion Țiriac

O femeie celebră din România a vorbit despre Ion Ţiriac

Hepta

S-a aflat ce studii au cei mai bogaţi doi români. Fraţii Pavăl, acţionarii Dedeman, l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul veniturilor, fără a avea studii în domeniul în care şi-au dezvoltat afacerea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fraţii Pavăl, Dragoş şi Adrian, au dezvăluit că au studii într-un domeniu care nu are nicio legătură cu cel în care activează. Cei doi, împreună, sunt cei mai bogaţi oameni din România, averea lor fiind de 13 miliarde de lei, cu 4,5 miliarde mai mare decât cea a lui Ion Ţiriac.

Ce studii au cei mai bogaţi doi români. L-au depăşit pe Ion Ţiriac

Dragoş şi Adrian Pavăl, acţionarii majoritari de la Dedeman, au recunoscut că nu au terminat o facultate în domeniul afacerilor. Ba mai mult, aceştia au studii universitare în domeniul informaticii. Cei doi au urmat Facultatea de Matematică din Iaşi, secţia Informatică.

Cei doi oameni de afaceri provin dintr-o familie cu venituri modeste, şi mai au alţi şase fraţi. Dragoş a declarat că a plecat de mic de acasă, de la vârsta de 14 ani, pentru a-şi construi un viitor. Ulterior acesta a fost urmat de fratele lui, Adrian, care a urmat aceeaşi facultate.

Totodată, Dragoş Pavăl a declarat că doar el împreună cu Adrian, din cei opt copii ai familiei, au reuşit să urmeze şi studii superioare, familia lor neavând posibilitatea de a-i întreţine pe toţi.

Reclamă

„Nici azi nu știu ce a fost în capul meu de am plecat atât de departe, mai ales că părinților le-a fost foarte greu să mă întrețină. Dar poate că așa a fost să fie, să-mi iau viața în mâini de la 14 ani.

Dragoş Pavăl: „Originea modestă n-a fost o povară!”

Părinții mei sunt oameni simpli, de la țară. Chiar dacă nu au făcut școli înalte, au o înțelepciune a lor. Norocul nostru a fost să avem părinți înțelepți, care ne-au educat și ne-au format astfel încât să înțelegem că fără muncă nu poți obține niciodată nimic. Originea modestă n-a fost niciodată o povară, din contră, m-a ajutat enorm.

Părinții nu ne puteau ține pe toți în școală, iar frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca eu și Adrian să putem face o facultate. A fost o datorie morală să-i aducem pe toți lângă noi”, a declarat Dragoş Pavăl, pentru adevărul.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Dragoş şi Adrian Pavăl au înfiinţat Dedeman, una dintre cele mai importante companii din România, care are venituri colosale în fiecare an. Dragoş susţine că a pornit totul de jos, cu un salariu foarte mic, şi l-a avut alături de el pe fratele său.

Dragoş a mai povestit faptul că, pentru a-şi porni afacerea, le-a cerut socrilor o sumă mică de bani, precum şi o Dacia break. Ulterior, Adrian a contribuit cu 10.000 de mărci din comerţul de marfă de la ruşi, şi aşa a început o poveste de succes.

Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a dat lovitura

Au apărut schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Averea lui Ion Ţiriac, care părea a fi într-o continuă scădere, a revenit în TOP 3. Fostul mare jucător de tenis a adunat 400 de milioane de dolari numai din vânzarea Madrid Open şi a unei competiţii de golf din Spania.

Ion Ţiriac a încheiat anul 2021 pe locul 3, cu o avere estimată la 7.2 miliarde de dolari. Pe durata acestui an a mai adunat peste 1 miliard de lei. Astfel, a ajuns la 8.5 miliarde de lei, iar Ţiriac a urcat pe locul 2 în clasamentul bogaţilor României!

Potrivit estimărilor făcute de forbes.ro, cea mai mare avere o au fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. Ion Ţiriac este pe poziţia a doua şi este urmat de Daniel Dines, cel care a avut un 2022 de coşmar. De la 22.2 miliarde de lei, acesta a ajuns să mai aibă numai 8,5 miliarde de lei.

Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție„, anunţă sursa citată anterior.

În finalul acestui an, nu mai puţin de 50 de români au o avere de cel puţin 500 de milioane de lei. Cumulate, acestea se ridică la aproximativ 100 de miliarde de lei. Spre deosebire de 2021, 11 nume noi au reuşit să treacă de această bornă.

Reclamă
Recomandări
  • Ce studii au cei mai bogaţi doi români
  • L-au depăşit pe Ion Ţiriac

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” Vezi toate știrile
Citește și