Închide meniul

Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a dat lovitura! Pe ce loc se află acum

Antena Sport Publicat: 19 noiembrie 2022, 17:38 / Actualizat: 14 ianuarie 2023, 19:00

Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a dat lovitura! Pe ce loc se află acum

Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a dat lovitura

Ion Ţiriac are o avere uriaşă / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

  • Ion Ţiriac are o avere uriaşă
  • Cum arată topul celor mai bogaţi români în 2022

Au apărut schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Averea lui Ion Ţiriac, care părea a fi într-o continuă scădere, a revenit în TOP 3. Fostul mare jucător de tenis a adunat 400 de milioane de dolari numai din vânzarea Madrid Open şi a unei competiţii de golf din Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a încheiat anul 2021 pe locul 3, cu o avere estimată la 7.2 miliarde de lei. Pe durata acestui an a mai adunat peste 1 miliard de lei. Astfel, a ajuns la 8.5 miliarde de lei, iar Ţiriac a urcat pe locul 2 în clasamentul bogaţilor României!

Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a urcat pe locul 2

Potrivit estimărilor făcute de forbes.ro, cea mai mare avere o au fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. Ion Ţiriac este pe poziţia a doua şi este urmat de Daniel Dines, cel care a avut un 2022 de coşmar. De la 22.2 miliarde de lei, acesta a ajuns să mai aibă numai 8 miliarde de lei.

Reclamă

Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție„, anunţă sursa citată anterior.

Cum arată TOP 10 al miliardarilor din România în 2022:

Reclamă

1. Dragoș și Adrian Pavăl – 13 miliarde de lei
2. Ion Țiriac – 8,5 miliarde de lei
3. Daniel Dines – 8 miliarde de lei
4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia – 7,5 miliarde de lei
6. Florin și Măriuca Talpeș – 4,7 miliarde de lei
7. Ștefan Vuza – 4,5 miliarde de lei
8. Anastasia Soare – 3,4 miliarde de lei
9. Anca Vlad – 2,8 miliarde de lei
10. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu – 2,5 miliarde de lei

În finalul acestui an, nu mai puţin de 50 de români au o avere de cel puţin 500 de milioane de lei. Cumulate, acestea se ridică la aproximativ 100 de miliarde de lei. Spre deosebire de 2021, 11 nume noi au reuşit să treacă de această bornă.

În ceea ce îi priveşte pe miliardarii român, numărul acestora este într-o continuă creştere. 26 de români au această distincţie la finalul lui 2022 şi sunt cu 8 mai mulţi decât în anul precedent!

Reclamă 4 / 0/3

Ţiriac a dezvăluit de ce a luat decizia radicală de a vinde Madrid Open

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana Ţiriac, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest.

Ion Ţiriac a dezvăluit că s-a săturat să vină jucătorii la el să se plângă de noile reguli din tenis. Miliardarul român a finalizat cu succes tranzacția către compania americană IMG, primind suma impresionantă de 360 de milioane de dolari.

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Investiţie uriaşă făcută de fostul jucător de tenis

Ion Ţiriac a făcut şi o investiţie uriaşă în 2022. Omul de afaceri român și-a cumpărat o „bijuterie” de 10 milioane de dolari. Este vorba despre un avion ultramodern, care va fi folosit de Țiriac Air, compania aeriană românească a miliardarului de 83 de ani.

Ion Țiriac continuă să își dezvolte flota aeriană privată. Ultimul avion din cadrul Țiriac Air a fost achiziționat la finalul lunii octombrie.

Miliardarul român a „spart” banca și a plătit 9,45 milioane de dolari pentru Embraer Phenom 300E, un avion construit de compania braziliană Embraer, potrivit boardingpass.ro.

Dacă în comandă se adaugă și funcții personalizate, avionul respectiv poate ajunge la suma de 10 milioane de dolari. Embraer Phenom 300E este o aeronavă ultramodernă, care poate atinge o altitudine de până la 13.716 metri. În plus, noua „bijuterie” din flota lui Ion Țiriac are o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri.

Reclamă

Noul avion cumpărat de miliardarul român a fost livrat deja în România și urmează să fie pus la dispoziția companiei Țiriac Air. Fostul jucător de tenis mai deține un avion Embraer Phenom 300, un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Bombardier Global 5000 este cel mai performant avion de pe teritoriul României. Ion Țiriac a plătit 30 de milioane de euro în schimbul aeronavei care are o autonomie de zbor de aproximativ 11.000 de kilometri și poate atinge viteza de 900km/h.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo
Liga 1 • 20 mart., 18:10
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo: „Are suficiente resurse”! Ce a spus de retrogradare
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo!
Liga 1 • 19 mart., 15:44
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo! Ce a spus despre Ion Ţiriac şi Cristi Borcea