Închide meniul

Cum a fentat Ion Țiriac statul român. Decizia incredibilă luată de miliardar

Antena Sport Publicat: 9 septembrie 2023, 13:09

Reclamă
Cum a fentat Ion Țiriac statul român. Decizia incredibilă luată de miliardar

Cum a fentat Ion Țiriac statul român. Decizia incredibilă luată de miliardar

Ion Țiriac. în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac a rămas fără 17 arme de vânătoare, după ce a pierdut definitiv procesul intentat de statul român. Procurorii au vrut să îi confiște doar o parte dintre arme, în primăvară, motivul fiind că magnatul avea permisul de vânătoare expirat din 2014.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La două luni după, în mai, oamenii legii cereau Parchetului confiscarea celor 17 arme de vânătoare. Miliardarul a făcut apel, dar vineri a primit decizia definitivă, rămânând fără arme. Totuși, armele omului de afaceri au ajuns între timp în Germania.

Cum a fentat Ion Țiriac statul român

”În temeiul art. 5491 alin. 6 si alin. 7 lit. a, cu aplicarea art. 5491 alin. 1 C. proc. pen., respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul Ioan Țiriac, împotriva încheierii din data de 31.05.2023, pronunțată de Judecătoria Sectorului 2 București, în dosarul nr. 8041/300/2023. În baza art. 275 alin. 2 C.proc. pen. obligă contestatorul la plata sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, susține Tribunalul București.

Conform evz.ro, decizia va fi una greu de pus în practică, pentru că Țiriac a apelat la un truc și și-a mutat tot arsenalul de arme în Germania. Sursa citată susține că omul de afaceri nu a avut autorizația legală să facă asta.

Motivul pentru care și-a dus armele în Germania a fost pentru a fi scos din evidența autorităților române ca deținător de arme de vânătoare.

Reclamă

Ion Ţiriac, dat de gol chiar de fiul său

Ion Ţiriac a fost dat de gol chiar de fiul său, Ion Ion, care a dezvăluit sumele uriaşe pe care fundaţia tatălui său le-a donat către zonele din România care au avut nevoie de ajutor, de-a lungul timpului.

După 1990, Fundaţia Ţiriac a donat sume care au ajuns la un total de sute de milioane de euro. Banii au mers către azile de bătrâni, spitale, campusuri sportive, şcoli sau grădiniţe.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc).

Reclamă 4 / 0/3

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia.

Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Ion Ion Ţiriac, citat de zf.ro.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:58 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out înaintea ultimei etape 19:46 „O să ajung în București!” Jose Mourinho, mesaj fabulos pentru Gică Popescu! Ce i-a transmis „The Special One” 19:40 UTA – FCU Craiova 3-1. Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc în Liga 1! UTA e campioana play-out-ului 19:31 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei. Echipele de start 19:25 Florin Prunea, verdict despre corectitudinea meciului Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Ce a spus despre șansele lui Dinamo 19:08 FotoDaniel Pancu, fotografie superbă cu soţia lui, în Iaşi, în ziua victoriei uriaşe a lui Poli: „Te iubesc” 18:58 „Îmi doresc asta” Valentin Mihăilă, anunț important despre viitorul său după ce Parma a promovat în Serie A! Unde va juca românul 18:41 „Are experiență!” Propunere surpriză pentru postul de antrenor de la Rapid! Sfat important pentru Dan Șucu 18:25 Sponsorul lui Dinamo, acuzaţii teribile după ce „câinii” au ajuns aproape de Liga 2: „A fost o tentativă de puci în vestiar”! 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu Vezi toate știrile
Citește și