Închide meniul

Dezvăluiri incredibile despre Ion Ţiriac! Pe cine ar fi furat magnatul: „Ne-a jecmănit pur şi simplu”

Antena Sport Publicat: 16 octombrie 2021, 18:30

  • Dezvăluiri incredibile despre Ion Ţiriac
  • Pe cine ar fi furat magnatul

Unul dintre cei mai bogaţi români, Ion Ţiriac, are parte de acuzaţii fără precedent. Un fost apropiat al acestuia s-a decis să rupă tăcerea şi să vorbească despre trecutul magnatului. Nimeni nu s-ar fi aşteptat să iasă la iveală asemenea dezvăluiri despre Ţiriac

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dezvăluiri incredibile despre Ion Ţiriac

Ion Țiriac a fost ajutat, la începuturile carierei, de unul dintre cei mai influenţi români de pe vremea dictatorului Nicolae Ceauşescu. Chiar magnatul a dezvăluit că Ion Gheorghe Maurer, prim-ministru al României în perioada 1961-1974 și președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române în perioada 11 ianuarie 1958 – 21 martie 1961, l-a ajutat enorm pe Ion Ţiriac.

„Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer ( n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea. La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul.

Reclamă

Eu am reacționat: Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?! Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, își amintea Ion Țiriac în urmă cu mai mult timp.

Acuzaţii incredibile la adresa lui Ion Ţiriac

Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, s-a decis să dea cărţile pe faţă şi lansează acuzaţii grave la adresa lui Ion Ţiriac.

Reclamă

„Țiriac a fost creat, pur şi simplu, de tatăl meu. Maurer a fost un veritabil mentor al lui, pe când Țiriac era către apogeul carierei sportive. Relaţia era absolut necesară, pentru că astfel Țiriac putea să-şi păstreze pașaportul la întoarcerea în tară și să schimbe valuta câştigată afară la un curs avantajos, şi nu un dolar la un leu, cum se obișnuia.

Însă acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele. Ţiriac s-a apropiat de tatăl meu doar pentru a căpăta influență. A profitat de părintele meu. L-a folosit ca să-şi creeze imunitate, ca să aibă bani şi pașaport. Era un profitor. Taică-meu nu a făcut pentru mine câte a făcut pentru Țiriac.”, a declarat Jean Maurer în urmă cu mai mult timp.

Şi acuzaţiile nu se opresc aici. Maurer jr. spune că Ion Ţiriac i-a lăsat tatăl să trăiască în mizerie.

Reclamă 4 / 0/3

„El i-a promis tatălui meu, după Revoluţie, că îl ajută financiar. Bătrânul avea o pensie foarte mică, iar eu fugisem deja în Germania, nu aveam bani şi deci nici posibilități să-l ajut. Ion Țiriac i-a fixat, aproape de jumătatea anilor ’90, un ajutor de 1.500.000 de lei pe lună, iar tata avea de la stat tot atât.

La un moment dat, Țiriac a stopat ajutorul, pentru că, zicea el, nu putea descărca banii din contabilitate. Contabilul lui Țiriac, îmi amintesc, era Rodica, soră-sa. I-a zis tatălui meu că îi cumpără alimente de la Metro, pentru că de acolo primește factură fiscală.”, a mai spus Jean Maurer.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo
Liga 1 • 20 mart., 18:10
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo: „Are suficiente resurse”! Ce a spus de retrogradare
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo!
Liga 1 • 19 mart., 15:44
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo! Ce a spus despre Ion Ţiriac şi Cristi Borcea