Închide meniul
Foto

Donald Trump, reacţie dură după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: „O ruşine”! Ce a spus de scena „Cina cea de Taină”!

Publicat: 30 iulie 2024, 10:34

Reclamă
Donald Trump, reacţie dură după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: „O ruşine”! Ce a spus de scena „Cina cea de Taină”!

Donald Trump, reacţie dură după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Donald Trump şi scena controversată cu "Cina cea de Taină" de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice / colaj Profimedia Images

Donald Trump a avut o reacţie dură după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. Fostul preşedinte american, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă din partea Partidului Conservator, a descris ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, şi în special secvenţa de drag queens la masă, drept ”o ruşine”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu acordat Fox News.

Donald Trump, reacţie dură după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: „O ruşine”! Ce a spus de scena „Cina cea de Taină”!

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci preşedinte, Donald Trump a dat asigurări: ”Nu vom avea Cina cea de Taină aşa cum au făcut ei zilele trecute”.

Organizatorii Paris 2024 au prezentat duminică scuze catolicilor şi altor grupuri creştine indignate de un „tablou” kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care a parodiat celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Segmentul, care a prezentat un tablou ce amintea de scena biblică în care Iisus Hristos şi apostolii săi împărtăşesc ultima masă înainte de crucificare, moment de la JO în care au apărut drag queens, un model transsexual şi un personaj întruchipând zeul grec al vinului, Dionysos, a stârnit consternarea Bisericii Catolice şi a dreptei religioase din America.

Reclamă
Reclamă 4

Thomas Jolly, directorul artistic şi creierul din spatele ceremoniei de deschidere extravagante, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost niciodată intenţia sa.

„Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu”, a declarat el.

Primul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură”

Primul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină” de la deschiderea Jocurilor Olimpice este C Spire.

Reclamă

Compania de tehnologie și telecomunicații din SUA, care are sediul în Mississippi, a anunţat că îşi va retrage toate reclamele de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

C Spire sprijină sportivii care au muncit atât de mult pentru a fi parte a Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, nu vrem să fim părtași la batjocura și descrierea inacceptabilă a unui moment sacru precum «Cina cea de taină», motiv pentru care ne retragem reclamele de la Jocurile Olimpice”, a transmis C Spire, într-un comunicat.

Decizia a fost luată de către Suzy Hays, CEO-ul şi fondatorul companiei de tehnologie din SUA.

Parisul a transmis un mesaj de clarificare după scandalul care s-a declanşat după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„În mod clar, nu a existat niciodată o intenţie de a arăta lipsă de respect faţă de vreun grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranţa comunităţii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Paris 2024, Anne Descamps. „Credem că această ambiţie a fost atinsă. Dacă oamenii s-au simţit jigniţi, ne pare foarte rău”, a mai transmis ea.

Franţa, deşi mândră de bogata sa moştenire catolică, are, de asemenea, o lungă tradiţie de secularism şi anticlericalism. Blasfemia nu este doar legală, ci şi considerată de mulţi drept un pilon esenţial al libertăţii de exprimare.

Susţinătorii tabloului au lăudat mesajul său de incluziune şi toleranţă. Biserica Catolică din Franţa a declarat că deplânge o ceremonie care „a inclus scene de batjocură şi batjocorire a creştinismului”.

Unii sportivi francezi au avut probleme cu somnul din cauza consecinţelor controversei, a declarat Monseniorul Emmanuel Gobilliard, delegat al Episcopiei Franţei pentru Jocuri.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:39

Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei”

20:33

Cristi Săpunaru a spus totul despre relația cu Neil Lennon! Veteranul de la Rapid a dat toate cărțile pe față

20:30

Rijeka – Corvinul Hunedoara, LIVE TEXT, 21:00! Hunedorenii luptă pentru un nou rezultat istoric. Echipele de start

20:23

Tatăl lui David Popovici a prezis că fiul lui va deveni campion olimpic! Ce i-a putut transmite lui Adrian Rădulescu acum 8 ani!

20:17

LIVE TEXTAna Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, în finala la individual compus, la Jocurile Olimpice 2024. Simone Biles, marea favorită

19:57

LIVE SCOREUniversitatea Craiova – Maribor 0-0. Oltenii lui Gâlcă au nevoie de o minune! Trebuie să revină de la 0-2

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și