Închide meniul

Ion Ţiriac nu s-a mai ferit şi a dezvăluit cum a făcut primii bani: „M-a ajutat foamea!” Perioada dramatică din viaţa miliardarului

Publicat: 9 mai 2022, 20:40

Ion Ţiriac nu s-a mai ferit şi a dezvăluit cum a făcut primii bani: „M-a ajutat foamea! Perioada dramatică din viaţa miliardarului

Ion Ţiriac a dezvăluit cum a făcut primii bani

Ion Ţiriac, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

  • Ion Ţiriac a dezvăluit cum a făcut primii bani
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Ion Ţiriac a împlinit, pe 9 mai, 83 de ani. Unul dintre cei mai bogaţi români are o poveste de viaţă fabuloasă. Acesta a dezvăluit cum a reuşit să facă bani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac (83 de ani) nu a avut dintotdeauna bani. În copilărie, unul dintre cei mai bogaţi români a simţit pe propria piele ce înseamnă neajunsurile. Tocmai aceste lipsuri materiale l-au făcut pe Ion Ţiriac să îşi ia viaţa pe cont propriu şi înceapă să facă bani.

Ion Ţiriac a împlinit 83 de ani. Cum a făcut primii bani

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe”, spunea, în trecut, Ion Ţiriac, conform digisport.ro.

Reclamă

Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o primeşte de la statul român

Astfel, Ţiriac primeşte lunar o pensie de 12.000 de lei, cu mult peste media pensiilor din România. Interesant este faptul că Ion Ţiriac nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Banii sunt viraţi direct într-un cont al miliardarului.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel, scire fanatik.ro.

Reclamă

Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac, după declanşarea războiului din Ucraina. Schimbare importantă în topul Forbes

Averea lui Ion Țiriac suferă modificări importante în 2022. Miliardarul român a încasat, în acest an, 360 de milioane de dolari după ce a vândut turneul de la Madrid către compania americană IMG. Chiar și cu acest „tun” financiar, se poate considera că trece printr-un declin.

Cei de la Forbes au făcut o actualizare a estimării averilor celor mai bogați oameni la nivel mondial. Momentul este unul dificil, războiul din Ucraina afectând serios marea majoritate a afacerilor. La fel se întâmplă și cu conturile fostului mare jucător de tenis, la o lună și jumătate după startul conflictului armat.

Potrivit forbes.com, Ion Țiriac avea, pe 9 aprilie, o avere de 1.6 miliarde de dolari. Este în scădere față de finalul anului trecut, după cum se poate vedea pe un grafic care apare pe pagina destinată românului.

Reclamă 4 / 0/3

În 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. A pierdut, astfel, aproximativ 100 de milioane de dolari în ultimele luni, dacă ținem cont de estimările sursei citate anterior. Între 2018 și prima jumătate a anului 2020, averea lui Ion Țiriac a fost constantă și era în jur de 1.2 miliarde de dolari.

În condițiile date, fostul jucător de tenis este pe locul 1942 în topul celor mai bogați oameni de pe mapamond. Alți doi români au o avere estimată tot la 1.6 miliarde de dolari, Ion Stoica și Matei Zaharia. Cel mai bogat conațional este Daniel Dines, despre care se crede că are 2.3 miliarde de dolari.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo
Liga 1 • 20 mart., 18:10
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo: „Are suficiente resurse”! Ce a spus de retrogradare
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo!
Liga 1 • 19 mart., 15:44
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo! Ce a spus despre Ion Ţiriac şi Cristi Borcea