Închide meniul

”Lăsați-mă să închei viața asta inutilă!” Lupta cruntă pierdută de Fernando Ricksen, la numai 43 de ani. Boala care l-a "învins"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 iunie 2020, 14:51

”Lăsați-mă să închei viața asta inutilă!” Lupta cruntă pierdută de Fernando Ricksen, la numai 43 de ani. Boala care l-a "învins"

Facebook Ricksen

Fernando Ricksen a murit la 43 de ani

Fostul internaţional olandez a pierdut lupta cu boala în toamna lui 2019, atunci când avea doar 43 de ani. El a suferit de scleroză laterală amiotrofică, numită şi boala Lou Gehrig.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

The Sun susţine că Ricksen a fost vizitat în Scoţia de jurnalistul batav, iar jucătorul i-a transmis că nu mai poate continua această viaţă. El căuta o ţară unde eutanasia este permisă. 

Fernando Ricksen şi viaţa dură trăită de fostul jucător

”De fiecare dată când îl vizitez, nu e nimic schimbat. E tot acolo, în patul lui. În același loc, în aceeași poziție. În timp ce eu mergeam aici și acolo, peste tot. Pentru el e doar patul. Îl înțeleg că zicea 'Lăsați-mă să merg într-o țară în care să pot încheia această viață inutilă'”, a povestit de Vries.

Cei doi s-au văzut ultima oară în septembrie şi totul a durat un minut. ”Am intrat în cameră și am rămas șocat. E tăcut. Televizorul închis. Doar liniștea a mai rămas. 'Ce faci?', l-am întrebat. Cu un ochi închis și cu celălalt de-abia deschis, tastează o literă. T. Închide ochii și capul îi cade.

Zece secunde mai târziu, ridică din nou capul, cu efort. Încă o literă. I. De fiecare dată se întâmplă la fel. Ochii, capul… Și încă o literă. R. Aceeași rutină, într-o tăcere totală. E. Și ultima, cu mare efort. 'D'. Era obosit (n.r. – tired)”, scrie Vincent de Vries, conform Digi Sport. 

Reclamă

Fernando Ricksen a murit pe 18 septembrie 2019. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” Vezi toate știrile
Citește și