Închide meniul

Michael Phelps se implică în scandalul de la Jocurile Olimpice! A suferit de boala secolului 21. „Dacă te pierd, nu știu ce voi face”

Antena Sport Publicat: 5 august 2021, 14:54

Reclamă
Michael Phelps se implică în scandalul de la Jocurile Olimpice! A suferit de boala secolului 21. „Dacă te pierd, nu știu ce voi face

Michael Phelps se implică în scandalul de la Jocurile Olimpice

Profimediaimages

„Cel mai important lucru este să încercăm să vedem lucrurile şi altfel. Sper că vom putea ajuta atleţii. Am fost foarte frustrat din cauza lipsei ajutorului faţă de cei care se confruntă cu probleme de sănătate în partea mentală”, a spus Phelps, citat de NBC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Michael Phelps s-a confruntat cu „Boala secolului 21”

Michael Phelps este unul dintre cei mai mari sportivi din istorie dar, ajuns la 36 de ani, acesta s-a confruntat cu depresia, boala pe care specialiştii au denumit-o „Boala Secolului 21”. Soţia lui, Nicole Michele, a oferit nişte declaraţii impresionante despre celebrul înotător, cu mai multe luni în urmă.

„Băieţii vor să fie aproape de Michael când are o zi dificilă. Vor să-l facă fricit. Mai ales Boomer pentru că este cel mai mare. Aşa că i-am spus ‘Hei, Booms, tata trece printr-o perioadă grea şi are nevoie de un moment în care să fie singur’.

Vrem ca Boomer să înţeleagă că nu are nicio legătură cu el, ci cu Michael. Nu este uşor, dar sunt căsătorită cu cea mai încântătoare persoană. Vanessa l-a pierdut pe Kobe, tot ce puteam să fac era să-l privesc pe Michael și să-l întreb dacă-l pot ajuta cu ceva: ‘Fiindcă dacă te pierd, nu știu ce voi face'”, a declarat Nicole.

Simone Biles a rămas fără aur la Jocurile Olimpice 2020

Simone Biles a fost învinsă de chinezoaice şi a obţinut doar medalia de bronz la bârnă. Americanca a rămas astfel fără aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Reclamă
Reclamă 4

Simone Biles a concurat în singura finală individuală la JO de la Tokyo, după ce s-a retras din celelalte în care era calificată – individual-compus, plus cele de la sol, sărituri şi paralele. Din finala pe echipe s-a retras după proba de sărituri, invocând un blocaj mental.

Biles a acuzat blocajul mental încă din calificări, când la prima probă, sărituri, a schimbat evoluţia anunţată, iar apoi s-a retras din echipă. Ulterior, nu a mai concurat în finala pe echipe, SUA obţinând doar medalia de argint, dar nici în cele la individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, este singura gimnastă de la JO de la Tokyo, care a obţinut calificarea în toate finalele individuale, plus cea pe echipe.

„Este o mare problemă, eu am simţit-o ani de zile. În 2014, am simtiţ-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu ştiam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoţională săptămână de săptămână ca să fii în top şi sunt de acord cu ele (Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reuşesc să gestioneze aceasta presiune.

Reclamă

Presiunea este epuizantă la un moment dat, simţi că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi, trebuie să rezişti un meci întreg, turneu după turneu. Performanţa este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorinţă şi dacă accepţi tot ce ţi se întâmplă, chiar şi eşecul, consider că de la turneu la turneu, eşti mult mai puternic.

Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Antena Sport.

 

Recomandări

Ce crezi că se va întâmpla în meciul România - Ucraina, de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:54 16 iun.

Serbia – Anglia 0-1. Bellingham, debut excelent la EURO 2024! Selecționata lui Southgate a început asaltul pentru marele trofeu

23:50 16 iun.

România – Ucraina LIVE TEXT, ora 16:00! Aşteptarea a luat sfârşit. „Tricolorii” debutează la EURO 2024! Echipele probabile

23:37 16 iun.

Programul românilor de luni, de la Campionatele Europene de Nataţie de la Belgrad! Competiţia e live în AntenaPLAY

23:31 16 iun.

Primele imagini din cantonamentul FCSB-ului din Olanda! Marius Ştefănescu şi Daniel Popa, sub comanda lui Elias Charalambous

23:02 16 iun.

„Nici el nu crede!” Răzvan Raț a reacționat, după ce Nicolae Stanciu a spus că România poate învinge orice adversar la EURO 2024

22:54 16 iun.

Jude Bellingham a marcat primul gol al Angliei, de la EURO 2024! Cifre fabuloase ale starului de la Real Madrid

1 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 2 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și