Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Simone Biles, doar bronz la bârnă. Chinezoaicele au bătut-o la bârnă

Antena Sport Publicat: 3 august 2021, 12:56 / Actualizat: 30 martie 2023, 18:51

Jocurile Olimpice 2020 | Simone Biles, doar bronz la bârnă. Chinezoaicele au bătut-o la bârnă

Jocurile Olimpice 2020 | Simone Biles a rămas fără aur la Tokyo. Chinezoaicele au bătut-o la bârnă

Profimediaimages

  • Simone Biles a cucerit bronzul la bârnă
  • Biles pleacă fără medalie de aur de la Tokyo

Jocurile Olimpice 2020 | Simone Biles a fost învinsă de chinezoaice şi a obţinut doar medalia de bronz la bârnă. Americanca a rămas astfel fără aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simone Biles a concurat în singura finală individuală la JO de la Tokyo, după ce s-a retras din celelalte în care era calificată – individual-compus, plus cele de la sol, sărituri şi paralele. Din finala pe echipe s-a retras după proba de sărituri, invocând un blocaj mental.

Jocurile Olimpice 2020 | Simone Biles, doar bronz la bârnă

Medaliile în finala la bârnă au revenit, în ordine, sportivelor Chenchen Guan (China, 14.633), Xijing Tang (China, 14.233) şi Simone Biles (SUA, 14.000).

Reclamă

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce a suferit o entorsă la metatarsienele piciorului stâng la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor şi a transmis într-un mesaj că durerile au fost peste limita sa de suportabilitate.

Larisa Iordache a fost singura reprezentantă a României într-o finală individuală, după ce Marian Drăgulescu a ratat calificarea la sărituri, iar Maria Holbură nu a trecut de calificări în nicio probă.

Reclamă

De asemenea, România nu a mai aliniat echipă feminină de la JO din 2012, când a cucerit bronzul.

Probleme mari pentru Simone Biles la Jocurile Olimpice 2020

Biles a acuzat blocajul mental încă din calificări, când la prima probă, sărituri, a schimbat evoluţia anunţată, iar apoi s-a retras din echipă. Ulterior, nu a mai concurat în finala pe echipe, SUA obţinând doar medalia de argint, dar nici în cele la individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, este singura gimnastă de la JO de la Tokyo, care a obţinut calificarea în toate finalele individuale, plus cea pe echipe.

„Este o mare problemă, eu am simţit-o ani de zile. În 2014, am simtiţ-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu ştiam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoţională săptămână de săptămână ca să fii în top şi sunt de acord cu ele (Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reuşesc să gestioneze aceasta presiune.

Reclamă 4 / 0/3

Presiunea este epuizantă la un moment dat, simţi că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi, trebuie să rezişti un meci întreg, turneu după turneu. Performanţa este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorinţă şi dacă accepţi tot ce ţi se întâmplă, chiar şi eşecul, consider că de la turneu la turneu, eşti mult mai puternic.

Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (acum, în AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ce a şocat-o pe Larisa Iordache la iubitul ei, Cristian Chiriţă
Extra • 9 ian., 21:34
FOTO
„A depăşit cu mult imaginaţia!” Larisa Iordache, emoţionată până la lacrimi când a fost cerută de soţie: „Încă suntem copleşiţi”
"Se măreşte familia?" Larisa Iordache, răspuns fără menajamente după ce a fost cerută în căsătorie
Diverse • 6 ian., 9:30
FOTO
„Se măreşte familia?” Larisa Iordache, răspuns fără menajamente după ce a fost cerută în căsătorie! Când va avea loc nunta
Extra • 3 ian., 19:59
FOTO
Momentul în care Cristian Chiriţă a cerut-o de soţie pe Larisa Iordache! Fosta gimnastă a păşit în locaţia de vis legată la ochi!
Extra • 2 ian., 18:58
FOTO
Larisa Iordache se căsătoreşte! Primele imagini cu fosta gimnastă şi logodnicul ei, după ce a spus DA!
Simona Halep, încurajată de o mare campioană, la intrarea în 2024
Tenis • 1 ian., 18:38
Simona Halep, încurajată de o mare campioană, la intrarea în 2024: „Trebuie să rămână cu psihicul puternic”