Închide meniul

Momentele teribile prin care a trecut David Popovici: „Nu îmi simţeam nici braţele şi nici picioarele”

Reclamă

Publicat: 15 august 2022, 17:23

Momentele teribile prin care a trecut David Popovici: „Nu îmi simţeam nici braţele şi nici picioarele

David Popovici va rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici, în timpul unui interviu / Antena Sport

Momentele teribile prin care a trecut David Popovici au fost dezvăluite chiar de marele nostru campion la nataţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a dezvăluit, în cadrul podcastului Fair Play, că cea mai grea cursă din viaţa sa a fost cea din finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta. David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta, în probele de 100 şi 200 de metri liber.

Ulterior, David Popovici a uimit întreaga lume după ce a devenit campiona european şi a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber, la Europenele de la Roma.

Momentele teribile prin care a trecut David Popovici

Fix înainte să intru în apă, nu aveam gânduri. Eram gata, antrenamentul era deja făcut, nu mai aveam cum să influențez. Rămânea doar să arăt ce știam să fac mai bine. Știam cum o să plece toată lumea, știam că fix cel care pleacă înaintea mea se duce foarte tare.

Studiezi puțin adversarii. Știam că la al patrulea bazin, toți or să „moară”. A fost cea mai grea cursă din viața mea, am obosit cel mai tare. Când am ieșit din bazin, nu -mi simțeam deloc brațele, picioarele. Înotam pe pilot automat și-mi spuneam că trebuie să câștig”, a spus David Popovici în podcast.

Reclamă

David Popovici, în finala probei de 200 de metri liber, LIVE TEXT, ora 19:06

David Popovici concurează în finala probei de 200 de metri liber, întrecere ce va fi în format live text, pe as.ro, de la ora 19:06. Românul este favorit să cucerească o nouă medalie de aur, la Campionatul European de la Roma.

David Popovici a devenit campion european a 100 de metri liber, după ce a doborât un nou record mondial. La doar o zi după cucerirea medaliei de aur, înotătorul român s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, după o nouă prestaţie de gală.

David Popovici a avut o prestaţie magistrală, până acum, la Campionatul European de la Roma. Românul a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber, după un nou record mondial , 46.86.

Reclamă 4 / 0/3

În continuare, duminică, campionul nostru a încheiat cursa din semifinalele de la 200 m liber pe primul loc, cu timpul de 1.44.91 secunde.

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Sâmbătă, David Popovici a spulberat recordul mondial la proba de 100 de metri liber în finală: 46,86 de secunde. În momentul în care a văzut ce timp a scos, David Popovici s-a bucurat nebuneşte în bazin.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici

Răzvan Florea (41 de ani) a făcut o reverenţă în faţa lui David Popovici. La doar 17 ani, „Regele Nataţiei” a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde.

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la masculin al României (bronz la Atena 2004) a vorbit la superlativ despre cel mai rapid înotător din istorie.

„Ne așteptăm, mai devreme sau mai târziu trebuia să vină și momentul asta. Iată că momentul cel mai bun e la Roma. După 13 ani, un nou record mondial la sută liber, cu un român care de peste un an de zile face numai lucruri extraordinare. Se vorbește de România, se vorbeşte de David la superlativ și atunci și noi, care suntem prin preajma lui, trăim la fel de intens.

Reclamă

Expunerea acestei probe de sută liber este mult mai mare că ceea ce făceam noi în trecut sau alți sportivi de un nivel foarte înalt. David a reușit într-un an și jumătate să facă ceea ce mulți sportivi de valoare au reușit în decursul a 5-6 ani. A comprimat niște rezultate într-un timp așa de scurt.

Este așa de tânăr, încât nu ne rămâne decât să ne gândim până unde poate ajunge acest sportiv și cât de multe satisfacții ne mai așteaptă. Mai sunt lucruri care pot fi făcute și pe viitor, chiar și un nou record mondial la sută liber. Sunt sigur că David și antrenorul lui se gândesc la acest lucru”, a declarat Răzvan Florea, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut 17:37 Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea 16:55 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 29 aprilie 2024 16:48 Iga Swiatek – Sara Sorribes 6-1, 6-0! Liderul mondial, în sferturi la Madrid, după 67 de minute Vezi toate știrile
Citește și