Închide meniul

Moștenirea incredibilă pe care Ion Țiriac vrea să o lase în urmă. S-a aflat marele plan al miliardarului: „Asta e ținta mea!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 septembrie 2022, 15:05 / Actualizat: 18 septembrie 2022, 17:54

Moștenirea incredibilă pe care Ion Țiriac vrea să o lase în urmă. S-a aflat marele plan al miliardarului: „Asta e ținta mea!

Ion Tiriac

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac plănuiește să lase în urmă o moștenire incredibilă. Miliardarul român și-a dezvăluit toate planurile. Ce a pus la cale afaceristul de 83 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țiriac vrea să readucă un turneu ATP de 500 de puncte la București. În prezent, afaceristul organizează o astfel de competiție la Belgrad, dar plănuiește să o mute în capitala României.

Ion Țiriac vrea să lase în urmă o moștenire incredibilă

Aș vrea să spun că turneul de la Belgrad, care mai e și anul viitor tot acolo, vine înapoi la București din 2024. Păi, e turneul meu. Am contract cu ei până anul viitor, dar nu-l mai prelungesc. Dar în 2024 nu știu unde să-l joc. Eu am și turneul de la Geneva, iar ținta mea ar fi să las unul de 500 (n.r. – de categorie ATP 500) în București”, a spus Ion Țiriac, conform gsp.ro.

Turneul deținut de Țiriac a avut loc timp de 20 de ani la București, dar în 2016 a fost mutat în Ungaria și, ulterior, la Belgrad, după ce starea Arenelor BNR s-a degradat.

Ion Țiriac a deținut și turneul de 1000 de puncte Mutua Madrid Open, însă l-a vândut în acest an.

Reclamă

Pe ce poate cheltui Ion Ţiriac 100.000 de euro în fiecare lună

Ion Ţiriac are o cheltuială de 100.000 de euro în fiecare lună, doar pentru a putea folosi cele trei avioane pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului. Costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Conform playsport.ro, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt singurul om din lume care deține asta”. Ion Țiriac are cu ce se lăuda

Al patrulea cel mai bogat român, potrivit topului actualizat al Forbes, are o colecție spectaculoasă. Cu o avere de 1.4 miliarde de dolari, fostul mare jucător de tenis a investit o sumă uriașă pentru colecția sa de mașini.

Ion Țiriac a ajuns la aproximativ 400 de mașini, iar în galeria pe care o deține în Otopeni are expuse peste 150. „Perla coroanei”, după cum recunoaște omul de afaceri, este modelul Rolls-Royce Phantom IV, care i-a aparținut chiar și sultanului Aga Kahn.

„(Reporter: Mai știți colecția de mașini cât numără? Câte mașini aveți în momentul de față și care e cea mai valoroasă?) Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite”, a spus Ion Țiriac pentru antena3.ro.

„Bijuteria” spectaculoasă a miliardarului român are ca an de fabricație 1950. Este cel mai exclusivist model construit de Rolls Royce. Țiriac a dezvăluit că nu ar fi dispus să vândă modelul Phantom IV nici măcar pentru 7 milioane de euro

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și