(P) Cum să rezolvi problemele de motivație din jocul de poker
De Antena Sport
Publicat: 11.10.2024, 14:27
În cazul în care simți că ai o problemă de motivație atunci când joci poker și că ai ajuns la un nivel în care te-ai plafonat, am pregătit pentru tine un ghid menit să te ajute. În poker vei avea întotdeauna provocări, iar plafonarea ar putea fi una dintre ele.
În primul rând, este important să înțelegi care sunt motivele ce au dus la această lipsă de motivație. E bine să realizezi sursa problemelor pentru a găsi soluțiile necesare. În general, principalele cauze care duc la lipsa de motivație în poker sunt următoarele:
• Seriile de înfrângeri – O serie mai lungă în care pierzi poate avea un impact destul de puternic, mai ales din punct de vedere emoțional. Indiferent care este nivelul tău, seriile de înfrângeri te pot afecta.
• Oboseala mentală – Pokerul te solicită din punct de vedere mental. E nevoie să iei decizii constant, să îți analizezi adversarii și să îți gestionezi emoțiile. Toate acestea pot duce la o oboseală mentală, iar pe termen lung ai putea avea de suferit ca motivație.
• Lipsa progresului – În cazul în care simți că nu mai progresezi, s-ar putea să apară semnele de îndoială, care ulterior ar duce și la lipsa motivației. Senzația de stagnare nu este ceva plăcut, mai ales când îți dorești să progresezi și vezi că orice ai face nu dă roade.
Acestea sunt principalele cauze care duc la lipsa de motivație pentru cei mai mulți jucători de poker. Dacă te afli în această situație, întreabă-te dacă faci parte din una dintre aceste categorii. După ce ai îndeplinit acest pas, hai să vedem care sunt cele mai importante soluții la care poți să apelezi.
Întreabă-te de ce joci poker
E bine să știi de ce joci poker. Cei mai mulți oameni nu joacă pentru premiile puse în joc. E știut faptul că pokerul este un joc al tuturor, indiferent de clasa socială din care fac parte. Actorii, sportivii și oamenii de afaceri care joacă poker în mod cert nu o fac pentru bani. Au deja destui. O fac pentru distracția generată de acest joc, pentru spiritul de competitivitate pe care îl scoate la suprafață.
În același timp, nici o parte din jucătorii recreaționali pe care îi întâlnești pe site-urile de poker din mediul online nu joacă neapărat pentru bani. Ei vor să se distreze, să se destindă, să se rupă un pic de la viața de zi cu zi. Iar pokerul este un joc care le oferă această posibilitate.
Așadar, dacă simți că ți-ai pierdut motivația, întoarce-te la ceea ce te-a determinat să joci poker. De ce te-a atras acest joc? Foarte probabil, când ai descoperit pokerul nu ți-ai zis că e un joc care îți va aduce bani. Celor mai mulți le place adrenalina pe care le-o oferă și faptul că abilitățile fac diferența.
Stabilește-ți noi obiective
În poker este bine să îți stabilești întotdeauna obiective. Poate că le-ai stabilit când erai pe val și acum nu mai sunt însă la fel de realiste. Nu e nicio problemă, le poți ajusta din mers. Stabilește noi obiective în funcție de nivelul la care te afli în acel moment. Încearcă să faci pași mici pentru a putea progresa și analizează-ți constant rezultatele. Nu uita să privești și imaginea de ansamblu, nu te raporta doar la un moment.
Acceptă fluctuațiile
Fluctuațiile fac parte din viața jucătorilor de poker, indiferent de nivel. Nu înseamnă că, dacă ai înregistrat pierderi, automat ești cel mai slab din lume. La fel cum nu înseamnă nici că, dacă ai obținut victorii, ești cel mai bun jucător. În poker se întâmplă să pierzi, dar și să câștigi. E farmecul jocului. Important este să fii pe plus pe termen lung și să nu uiți să te distrezi. Acceptă variațiile și încearcă să le depășești printr-o gestionare bună a bugetului și prin controlul emoțiilor negative.
Solicită păreri din exterior
Se întâmplă adesea să nu vedem adevăratele cauze ale perioadelor mai puțin faste. Poate că nu suntem obiectivi, poate că suntem prea prinși în jocul nostru și nu ne dăm seama de anumite greșeli pe care le comitem. Din acest motiv, n-ar fi o idee rea să soliciți ajutor din exterior. Poate că ai alți prieteni pasionați de poker care te pot consilia. Sau poți apela la un antrenor de poker ori la un mental coach. În plus, dacă joci poker online, poți apela la diverse softuri dedicate, care să salveze datele tale, oferindu-ți statistici ajutătoare.