Închide meniul

(P) Motive pentru care este importantă întreținerea corectă a mașinii personale

Viviana Moraru Publicat: 28 noiembrie 2023, 18:40 / Actualizat: 30 noiembrie 2023, 14:42

Reclamă

Motive pentru care este importantă întreținerea corectă a mașinii personale. Datorită dezvoltării și evoluției industriei auto și a tehnologiilor puse pe autovehicule, mașina personală devine un bun extrem de important și practic indispensabil al vieții noastre de zi cu zi, dincolo de simplul rol de mijloc de transport, o mașina reprezentând în foarte multe cazuri, o extensie a personalității și a stilului de viață al proprietarului, ceea ce înseamnă că nu este doar o necesitate, ci și un activ ce merită atenție și o îngrijire adecvată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motive pentru care este importantă întreținerea corectă a mașinii personale

Un prim aspect important se referă la impactul vizual, deoarece acesta este primul impact în momentul în care cineva loveste un autoturism, existând inclusiv studii care spun că imaginea mașinii nu este doar o oglindă a mărcii sau a modelului, ci poate spune extrem de multe despre felul de persoană care este proprietarul și despre stilul sau de viață. Prin urmare, întreținerea regulată și menținerea unui aspect curat și plăcut nu este doar o alegere care tine pur de partea estetică, ci și carte de vizita despre ce fel de om este proprietarul sau persoana care o conduce.

Nu doar din punct de vedere estetic vorbim despre impactul unei imagini plăcute a unei mașini, curățarea mașinii joacand și un rol crucial în menținerea performanțelor și eficienței acesteia, deoarece depunerile de murdărie, resturi alimentare sau praful acumulat în interiorul mașinii pot afecta nu doar confortul șoferului și pasagerilor, ci și funcționarea corectă a sistemelor și dispozitivelor, un bun exemplu fiind reprezentat de geamurile murdare care pot afecta vizibilitatea, iar resturile lăsate în interior pot deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

Dincolo de faptul că o mașină curată și bine întreținută este plăcută din punct de vedere estetic, aceasta este și o investiție de viitor, iar în momentul în care vine vorba despre o eventuală vânzare, cu siguranță murdăria din interior cât și un aspect estetic neglijent la exterior, sunt lucruri care pot dauna extrem de mult în stabilirea prețului de vânzare. În mod sigur, un potențial cumpărător va avea suspiciuni cu privire la modul în care a fost îngrijită mașină per total, și chiar dacă este disponibilă la un preț mai mic, acesta vă prefera să se reorienteze și să achiziționeze un alt autoturism mai scump dar car oferă mai multă încredere.

Îngrijirea mașinii trebuie să devină un obicei regulat

Îngrijirea mașinii nu ar trebui să fie o activitate făcută de câteva ori ci an de exemplu, ci ar trebui să devină un obicei regulat, spălarea regulată a mașinii, atât la exterior, cât și în interior, eliminarea gunoaielor și menținerea în stare buna a elementelor care ar putea afecta vopseaua sau funcționalitatea, fiind practici esențiale pentru longevitatea mașinii, deoarece o mașină curată și bine întreținută nu că va arata mereu bine, ci va și funcționa în parametrii optimi pe termen lung.

Reclamă
Reclamă

Pe lângă beneficiile aduse pe plan personal proprietarului sau conducătorului auto, îngrijirea și menținerea curată a mașinii contribuie și la protejarea mediului înconjurător, ceea ce înseamnă că trebuie să țineți cont și de modul în care aveți grija de mașină, datorită faptului că, substanțele chimice folosite în produsele de curățare pot avea un impact negativ asupra naturii, iar apa folosită în procesul de spălare poate ajunge în sistemele de apă, iar pentru acest lucru este recomandat să vă orientați către alegerea cu grijă a produselor de curățare și a metodelor de spălare, putem reduce impactul negativ asupra mediului și contribui la conservarea resurselor naturale.

Un autoturism personal este pentru foarte mulți oameni în prezent, un membru foarte important care practic face parte din familie, un bun căruia i se dedica foarte mult timp și sume importante de bani. În general, o astfel de persoană, un pasionat auto care tine la mașină să, cu siguranță va avea grijă de mașină personală și va investii foarte mult timp, bani, cât și suflet.

Dincolo de simplele proceduri de curățare, spălare, dezinfectare, revizii și mentenanța din punct de vedere tehnic, există o mulțime de lucruri care se pot face de pasionați astfel încât să păstreze un aspect impecabil al mașinii, iar unul dintre acestea se refera la roțile autoturismului prin apelarea la servicii de restaurare jante auto precum sunt cele ale profesionistilor de la Srzpowdercoating.ro.

Reclamă

Cum se poate păstra aspectul impecabil al mașinii

Puteți găsi la numai un click distanță cele mai bune soluții în materie de culori jante – vopsea jante | Srzpowdercoating.ro, aici serviciile fiind disponibile la un raport preț/calitate avantajos, toate procedurile fiind realizate folosindu-se aparatură profesională și vopsea de cea mai bună calitate.

Cu peste un deceniu ani de experiență în domeniul recondiționării jantelor auto și moto, Srzpowdercoating.ro se impune ca o echipa de adevărați profesioniști în acest domeniu, compania oferind servicii profesionale de recondiționare pentru jante fabricate din aliaj de aluminiu sau oțel, acoperind o gamă variată de necesități, de la îndreptare și sudură până la sablare și vopsire electrostatică sau diamond cut.

Echipa Srzpowdercoating.ro se angajează să aducă înapoi la viață jantele afectate de zgârieturi, lovituri sau îndoituri, utilizând tehnologii de ultimă generație pentru a asigura atât aspectul estetic impecabil, cât și performanța optimă a mașinii dumneavoastră, toate acestea fiind realizate la cele mai înalte standarde.

Procesul de vopsire a jantelor la SRZ se desfășoară într-un mediu controlat, folosind tehnica de vopsirea în câmp electrostatic, metodă care se diferențiază de vopsirea convențională prin utilizarea vopselei sub formă de pulbere, accentul fiind pus în principal pe calitate și precizie, asigurându-se că vopsirea jantelor este realizată cu atenție la detalii pentru a oferi rezultate de durată și rezistență la uzură.

Nu doar că cei de la Srzpowdercoating.ro oferă servicii profesionale de vopsire jante auto, însă, oferă și servicii de vopsire etriere, având în vedere nu doar aspectul estetic, ci și beneficiile practice ale protejării împotriva acumulării de praf, murdărie și rugina rezultată din expunerea la elementele de pe drumuri, și în plus, pentru modelele de jante cu finisaj „diamond-cut”, cei de la Srzpowdercoating.ro asigură un proces intermediar dedicat, realizat cu ajutorul unui strung cu calcul numeric, pentru a oferi un aspect distinct și rafinat.

Reclamă

Prinde Dinamo un loc în play-off în acest sezon?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:02

LIVE SCOREGloria Buzău – Farul 0-0. Gică Hagi are nevoie ca de aer de victorie pentru a ataca play-off-ul

15:28

Dinamo a ratat calificarea în LEN Euro Cup. Eşec cu VK Sabac

15:07

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani! „I-am comunicat decizia selecţionerului”

14:51

Sepsi – FCSB LIVE TEXT, 21:30! Schimbări în primul 11, la campioana României, pentru derby-ul etapei . Echipele probabile

14:15

Rareş Pop l-a sunat pe jurnalistul pe care l-a agresat fizic la Rapid – Oţelul şi totul a fost făcut public

13:45

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Hong Kong. Primul meci pentru Simo după aproape cinci luni

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 3 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 4 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 5 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și