Închide meniul

(P) România riscă retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor, iar selecționerul Edward Iordănescu își joacă postul

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 septembrie 2022, 14:32

(P) România riscă retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor, iar selecționerul Edward Iordănescu își joacă postul

Naționala de fotbal a României va disputa luna aceasta ultimele două partide din grupa de UEFA Nations League

Naționala de fotbal a României va disputa luna aceasta ultimele două partide din grupa de UEFA Nations League, competiție cu un sistem de meciuri oficiale pus în aplicare la nivel de selecționate tricolore pentru a substitui jocurile amicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În Grupa 3 din Liga B, tricolorii ies pe teren vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Olimpic” din Helsinki, pentru a înfrunta Finlanda. Trei zile mai târziu, luni, 26 septembrie, tot de la ora 21:45, vor evolua pe stadion „Giulești”, unde România înfruntă Bosnia- Herțegovina.

Prezentul nu arată grozav pentru reprezentativa tricoloră, care n-a mai fost la un turneu final de Campionat European din 2016, condusă de pe bancă de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, iar de la Campionatul Mondial lipsește neîntrerupt din 1998, când tot Generalul făcea tactica, având la dispoziție în teren nume precum Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Marius Lăcătuș sau Adrian Ilie.

Cu 3 puncte adunate după 4 etape, România este ultima în grupă și are nevoie disperată de victorie în cele două partide. Cu 6 puncte strânse cu Finlanda și cu Bosnia, ar termina cu un total de 9 puncte și ar depăși, teoretic, liderul Bosnia, care are 8 puncte în acest moment, însă este greu de crezut că trupa lui Dzeko și Pijanic nu va mai strânge nimic până la finalul campaniei. Nici in ceea ce priveste cotele la pariuri, Romania nu este favorita. Astfel, specialistii in ponturi la pariuri nu ne dau prea mari sanse la rezultate bune la meciurile din Nations League.

Linia de clasament a naționalei reprezentative arată groaznic: 1-6. Singurul gol a fost marcat de craioveanul Nicușor Bancu, la victoria contra Finlandei, scor 1-0. În rest, au fost eșecuri pe linie, cel mai dureros fiind cel din Giulești, 0-3 cu Muntenegru. Acum, stadionul Rapidului va fi iarăși gazdă pentru România, deși gazonul arată groaznic, fapt evidențiat la meciul de campionat cu CS Mioveni, o problemă cu precădere pentru o formație care vrea să atace.

Reclamă

Prima poziție din grupă promovează în Liga A, dar marea grijă a tricolorilor este nu de mărire, ci de supraviețuire, anume să evite ultima poziție, care retrogradează în Liga C. Luptă direct cu Finlanda, 4 puncte, și cu Muntenegru, 7 puncte. În cea de-a treia divizie se zbat selecționate precum Gibraltar, Kosovo, Luxemburg, Azerbaidjan, Kazahstan, Insulele Feroe, dar și adversari respectabili din Balcani, precum Turcia, Grecia și Bulgaria.

Selecționerul Edward Iordănescu își joacă postul în cele două jocuri. Dacă termină preliminariile fără speranțe de viitor, ar putea fi înlăturat. Când a negociat cu Ladislau Boloni, conducerea FRF i-a pus în vedere să obțină rezultate în actualele preliminarii (adică să termine pe unul dintre primele două poziții în grupă). Tehnicianul care le-a făcut campioane pe Sporting Lisabona în Portugalia și pe Standard Liege în Belgia n-a dorit să-i fie condiționată munca de reconstrucție, întinsă pe durata a doi-trei ani, în termenii respectivi, așa că n-a semnat contractul.

Iordănescu junior a fost oricum o soluție de rezervă la națională, după ce Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu și Loți Boloni au refuzat postul, din varii motive. Situația s-a schimbat de ceva timp. Dan Petrescu, de la CFR Cluj, ar putea deveni disponibil. Antrenorul este la un pas să devină liber de contract, ținând cont de situația tensionată din Gruia, unde este fluierat meci de meci de spectatori.

Reclamă 4 / 0/3

„Dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în cupele europene, nici o problem, eu plec! Poate vine altul și ia Champions League”, i-a sărit muștarul, recent, celui poreclit „Bursucul”. În trecut, Petrescu a refuzat naționala pe motiv că avea de achitat o clauză de 400.000 de euro, dacă ar fi rupt unilateral înțelegea cu campioana României. Acum, ar putea cădea la înțelegere cu șefii din Gruia, pentru a pleca fără a achita compensații.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și