Închide meniul

(P) Spania a reușit o performanță unică în istoria Campionatului European

Publicat: 26 iunie 2024, 12:27

Reclamă
(P) Spania a reușit o performanță unică în istoria Campionatului European

Sursă foto: Canva

Spania a reușit o performanță remarcabilă la EURO 2024 și a intrat în istoria competiției. Ibericii nu au avut probleme într-o grupă cu Italia, Croația și Albania și au ajuns la pas în optimi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ibericii au obținut punctaj maxim, deși pe hârtie grupa părea dificilă. Italia este campioana en titre de la Campionatul European, în timp ce Croația a impresionat la ultimele ediții ale Campionatului Mondial.

Chiar și așa, Spania a câștigat toate meciurile din faza grupelor, fără să primească măcar un gol. O performanță unică în istoria turneului continental, după cum a remarcat selecționerul Luis de la Fuente.

„Avem entuziasm și suntem primii, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Trebuie să generăm un sentiment pozitiv și dorința de a realiza ceva important. Trebuie să primim merit pentru ceea ce facem, pentru că asta nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria EURO și Cupei Mondiale, ca cineva să câștige toate meciurile din grupe fără să primească gol”, a declarat selecționerul Spaniei, citat de DigiSport.

Spania a câștigat meciul de debut cu Croația, scor 3-0, după o prestație entuziasmantă. Apoi a învins-o la limită pe Italia, scor ce s-a repetat și în partida cu Albania, în pofida faptului că ibericii au trimis rezervele.

Reclamă
Reclamă

Cota Spaniei pentru câștigarea EURO 2024 este în scădere

Spania era a șasea favorită la câștigarea EURO 2024 la startul turneului, dar evoluțiile convingătoare i-au determinat pe bookmakeri să scadă cota ibericilor. Cei interesați de pariuri fotbal EURO beneficiază de cota 5.50 pentru un succes al Spaniei la turneul continental. În acest moment, ibericii au cota 3.50 să dispute finala, 2.00 să ajungă în semifinale și 1.16 să se califice în sferturile de finală.

Mai bine văzută decât Spania este doar Franța, care are cota 4.75. Anglia și Germania au și ele cota 5.50, la egalitate cu Spania.

Reclamă

Spania a câștigat ultimul turneu continental în urmă cu 12 ani

Se împlinesc 12 ani de când Spania a câștigat ultimul turneu major. În acea perioadă glorioasă a fotbalului iberic, Spania a reușit dubla, la edițiile din 2008 și 2012. Apoi a urmat o prestație dezamăgitoare la EURO 2016, când echipa a fost eliminată în optimile de finală. Ibericii și-au revenit la EURO 2020, însă au fost eliminați în semifinale. În palmaresul Spaniei se mai află titlul continental din 1964.

În schimb, la Campionatul Mondial, Spania s-a impus la ediția din 2010. Și la Mondiale au urmat prestații dezamăgitoare, având în vedere că în 2014 echipa a fost eliminată în faza grupelor, iar în 2018 și 2022 a pierdut de fiecare dată în optimi.

UEFA, impresionată de naționala Spaniei

Pe site-ul oficial al EURO 2024, reprezentanții UEFA s-au arătat impresionați de parcursul Spaniei de la turneul continental. „Spania rămâne perfectă”, a titrat UEFA, care a remarcat că ibericii au obținut o victorie clară în partida cu Albania în pofida faptului că au schimbat considerabil echipa de start. Chiar și așa, Spania a câștigat cu 1-0 prin reușita lui Ferran Torres. De fapt, Ferran Torres a fost desemnat și cel mai bun jucător al partidei.

Se anunță așadar un turneu continental promițător pentru reprezentativa Spaniei. După parcursul entuziasmant din faza grupelor, așteptările sunt și mai mari de la iberici. Vor face față presiunii meciurilor eliminatorii? Tânăra generație a fotbalului spaniol se află în fața unei provocări, iar răspunsurile le vom afla în următoarele zile.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:04

„Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru

23:55 27 sept.

VIDEOEstoril – Sporting 0-3.Victorii pe linie pentru campioana en-titre. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

23:42 27 sept.

EXCLUSIVDetalii din interiorul familiei despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Înclin să cred că acolo va merge să antreneze”

23:40 27 sept.

Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – FC Botoşani 2-2: „Golurile au venit pe greşeli personale!” Ce a spus Kopic

23:10 27 sept.

VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY

22:45 27 sept.

Dinamo – Botoşani 2-2. Echipa lui Kopic a ratat dramatic victoria, după ce a condus cu 2-0

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea 6 Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria
Citește și