Închide meniul

(P) Sporturile virtuale – combinație de succes între sport și jocuri video

Publicat: 8 septembrie 2023, 16:52

Reclamă
(P) Sporturile virtuale – combinație de succes între sport și jocuri video

Sporturile virtuale – combinație de succes între sport și jocuri video

Sursa foto: Facebook Whatoplay

Pentru că sportul a pătruns de mult timp în lumea jocurilor video, categoria sporturilor virtuale are o dezvoltare accelerată, firească în condițiile în care mediul online este atât de efervescent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, pe lângă sporturile cu jucători reali, există aceste sporturi din lumea virtuală, unde totul se întâmplă pe internet. Cu ajutorul unor programe speciale și având parte de grafică de înaltă performanță, sporturile virtuale atrag tot mai mult atenția pasionaților de fotbal, tenis, baschet și nu numai.

Cel mai interesant aspect la aceste sporturi virtuale: sunt programate evenimente zi de zi, la orice oră. Spre deosebire de competițiile reale, cele simulate pe computer nu au limite pentru organizare. Astfel, sportivii virtuali sunt „în formă” la orice oră din zi sau din noapte, gata să țină spectatorii în tensiune pe durata respectivelor meciuri.

Sporturile virtuale din topul audiențelor

Cele mai populare sporturi virtuale sunt aceleași ca și în viața reală: fotbal, tenis și baschet. De succes se bucură și alte sporturi virtuale precum ciclism și sporturile cu motor. Există o gamă extinsă de competiții virtuale cu echipe și jucători care simulează competiții reale. Astfel de evenimente, sub formă de campionate, sunt urmărite la nivel internațional, via internet, desigur. La sporturi virtuale, poți să te bucuri de acțiune inclusiv în curse de cai sau de câini. Toate competițiile sunt mult mai scurte decât cele reale, iar meciurile durează mai puțin.

Reclamă

Fotbalul virtual are tot mai mulți fani. Sunt organizate campionate virtuale cu echipe care le reproduc pe cele reale, dar și campionate cu echipe inedite, care reușesc să aibă suporteri deși… nu există în realitate. Lumea virtuală funcționează cu reguli inspirate din cea reală, dar totuși există mult mai multă flexibilitate pentru creatorii de software.

Dacă în topul audiențelor la sport real se remarcă fotbalul cu unele competiții foarte cunoscute – UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premier League, Serie A, Bundesliga sau La Liga – în fotbalul generat în mediul virtual avem de asemenea competiții europene intercluburi virtuale. Există astfel corespondente virtuale pentru competiții de succes precum Liga Campionilor. Urmărește de exemplu Cupa Euro sau Cupa Campionilor – totul 100% virtual.

Reclamă 4 / 0/3

Jocurile mizează pe grafică foarte bună, inspirându-se din eSports, lumea jocurilor video bazate pe sport. Dacă ești fan al jocurilor din gama FIFA, te vor atrage cu siguranță și jocurile de sport virtual. Spectacolul fotbalistic stă în detalii, deci totul este relevant, de la nume jucători, stadioane, efecte sonore, comentarii live și multe altele. Nu oricând ai meciuri de top în cupele europene, nu oricând poți vedea vedetele în acțiune. Virtual, însă, totul este posibil.

Pariuri pe sporturi virtuale

Pentru că pasiunea pentru urmărirea evenimentelor sportive se asociază foarte bine cu cea pentru pariuri sportive, în ultimii ani s-a dezvoltat în mod natural o nișă nouă, cea de pariuri virtuale. Evenimente virtuale, inspirate din realitate, însă create în mod artificial, sunt pretextul pentru distracție la pariuri online oriunde și oricând. Chiar și în momentele în care oferta de pariuri nu cuprinde prea multe evenimente reale (pentru simplul motiv că acestea nu sunt organizate cu aceeași frecvență în toate perioadele anului), pariorii pot alege evenimentele virtuale.

Interesant este că ritmul pariurilor virtuale este chiar mai alert. Totul se întâmplă și mai rapid, viteza de reacție este esențială. Evenimentele se încheie repede, se întâmplă multe lucruri, este imposibil să te plictisești. Fie că accesezi platforme de pariuri virtuale pe desktop, laptop, smartphone sau tabletă, ai o mulțime de variante la dispoziție. Se pot plasa mize chiar în cadrul unor turnee. La fotbal virtual, există peste 20 de piețe de pariere printre care Rezultat final, Rezultat la pauză, Goluri, Ambele marchează, Șansă dublă, Handicap, Scor Corect.

La fel ca în cazul pariurilor sportive pe evenimente reale, pariurile pe sporturi virtuale trebuie plasate exclusiv la operatori de jocuri de noroc licențiați în țara noastră de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Doar în acest mod, distracția este 100% legală pentru utilizatori.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și