Închide meniul
Foto

S-a aflat câţi bani primesc românii care se luptă în războiul din Ucraina. Ce au cerut, de urgenţă, fraţii Klitschko

Reclamă

Publicat: 19 aprilie 2022, 17:30

S-a aflat câţi bani primesc românii care se luptă în războiul din Ucraina. Ce au cerut, de urgenţă, fraţii Klitschko

Militarii ucraineni se luptă cot la cot cu românii. Ce au cerut fraţii Klitschko

Profimediaimages

Au trecut 55 de zile din momentul în care Vladimir Putin a declanşat războiul din Ucraina. Ruşii nu au reuşit să cucerească niciun oraş important, dar au anunţat că pregătesc o nouă ofensivă devastatoare. Este şi motivul pentru care fraţii Klitschko au făcut un apel de ultimă oră şi cer ajutor extern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Militari din toată Europa au sărit în ajutorul ucrainenilor şi se luptă cot la cot cu ei. Potrivit gandul.ro, sunt aproximativ 1500 de luptători români, 1700 de polonezi şi chiar şi canadieni. Aceştia ar primi şi sume importante bani pentru fiecare zi petrecută pe front.

Câţi bani primesc români care se luptă în Ucraina

Firmele de recrutare din străinătate ar fi contactat militari din România activi, dar şi trecuţi în rezervă, şi i-a ofertat să le plătească 1.000 de euro pe zi pentru a lupta în Ucraina.

Din cauza riscurilor foarte mari, luptătorii străini care pleacă în Ucraina ca bodyguarzi sunt angajați pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de dolari pe zi, la care se mai pot adăuga și unele bonusuri„, anunţă sursa citată.

De la începutul războiului, mai mulţi sportivi au decis să se înarmeze şi să se lupte pentru apărarea Ucrainei. Printre ei şi fraţii Klitschko. Din păcate, luna trecută erau deja cinci victime printre fotbalişti. Ultimii doi care au murit aveau doar 33 și 28 de ani. Este vorba de Serhiy Shestak şi Bohdan Semenchuk.

Reclamă

Vitali şi Vladimir Klitschko susţin că Ucraina are mare nevoie de arme

Vitali Klitschko, care este primar al Kievului, a susţinut un interviu pentru jurnaliştii din Germania şi cere ajutor de urgenţă. Atât el, cât şi fratele lui, Vladimir Klitschko, susţin că militarii din Ucraina au mare nevoie de arme pentru a rezista asaltului ruşilor.

Avem nevoie de mai mult ajutor. E nevoie de mai mult! Toată lumea trebuie să înţeleagă că nu ne apărăm doar pe noi, ci şi pe voi! Soldaţii ruşi se luptă pentru bani, ai noştri fac asta doart pentru a-şi apăra familiile şi copiii. De aceea nu avem o altă şansă.
Trebuie să continuăm să ne luptăm pentru apărarea ţării. Nu sunt vreun expert în armament, dar e nevoie de tancuri şi avioane”, a transmis Vitali Klitschko, citat de stern.de.

„Nu ne putem proteja cu pumnii. E nevoie de arme, pentru că și noi suntem uciși cu arme. În timp ce vorbim, asta se întâmplă la Mariupol. Desigur că e nevoie de arme pentru a ne putea apăra. Mai ales în acest război fără sens, avem nevoie de sprijin suplimentar„, l-a completat Vladimir Klitschko.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamovistul Iura Cureleac vrea să se înroleze în armata ucraineană

Iura Cureleac, ucraineanul campion la box în România, e gata să lupte umăr la umăr cu frații Kltischko pe frontul din Ucraina. Iura are 18 ani și este campionul României la juniori. Boxerul de la Dinamo e născut în Maramureș, într-o familie de ucraineni. Copleșit de dramele războiului, Iura este tentat să se înroleze voluntar în armată.

Nu mi-ar fi teamă să mă duc să mă lupt pentru Ucraina findcă, până la urmă, toți cu o moarte suntem datori. Chiar dacă vine mai devreme sau mai târziu„, a declarat, în exclusivitate pentru Antena Sport, Iura Cureleac.

Sportivul care face spectacol în ring nu a tras cu arma niciodată în viața lui.

Am prieteni foarte mulți care sunt de o vârstă cu mine și au ales pușca, în loc de altceva, ca să apere țara. Am nevoie și eu puțin să învăț să trag cu arma. Ca și în box, te duci după două antrenamente să boxezi cu cineva? Nu, nu faci mare chestie„, a mai spus dinamovistul.

Recomandări
  • Aproximativ 1500 de luptători români ar fi pe frontul din Ucraina
  • Apel disperat al fraţilor Klitschko

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 22:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet Vezi toate știrile
Citește și