Închide meniul
EXCLUSIV

Ucraineanul Iura face box la Dinamo, dar vrea se înroleze și să lupte alături de frații Klitschko: „Cu o moarte, toți suntem datori!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 aprilie 2022, 22:20

Ucraineanul Iura face box la Dinamo, dar vrea se înroleze și să lupte alături de frații Klitschko: „Cu o moarte, toți suntem datori!

Ucraineanul Iura face box la Dinamo, dar vrea se înroleze în armata Ucrainei

AS.ro

Iura Cureleac, ucraineanul campion la box în România, e gata să lupte umăr la umăr cu frații Kltischko pe frontul din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iura are 18 ani și este campionul României la juniori. Boxerul de la Dinamo e născut în Maramureș, într-o familie de ucraineni. Copleșit de dramele războiului, Iura este tentat să se înroleze voluntar în armată.

Dinamovistul Iura Cureleac, dispus să se înroleze în armata Ucrainei

Nu mi-ar fi teamă să mă duc să mă lupt pentru Ucraina findcă, până la urmă, toți cu o moarte suntem datori. Chiar dacă vine mai devreme sau mai târziu„, a declarat, în exclusivitate pentru Antena Sport, Iura Cureleac.

Sportivul care face spectacol în ring nu a tras cu arma niciodată în viața lui.

Am prieteni foarte mulți care sunt de o vârstă cu mine și au ales pușca, în loc de altceva, ca să apere țara. Am nevoie și eu puțin să învăț să trag cu arma. Ca și în box, te duci după două antrenamente să boxezi cu cineva? Nu, nu faci mare chestie„, a mai spus dinamovistul.

Reclamă

La Iura în casă se vorbește ucraineana. Boxerul i-a ajutat cu alimente pe refugiații din Ucraina, țară pe care a vizitat-o ultima dată în urmă cu doi ani.

Ar fi și alte planuri cu boxul, dar asta e chestia… acum, cu războiul, mă gândeam să ajut și eu cu ceva„, a precizat Iura.

Iura îl are idol pe Vladimir Klitschko și se visează campion în ring pentru România.

Reclamă 4 / 0/3

Vreau o medalie la Jocurile Olimpice și vreau să trec la profesioniști ca să pot să ajung și eu campion mondial la profesioniști„, a transmis Iura Cureleac.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și