Închide meniul

Ultima imagine cu Prinţul Philip în viaţă. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 99 de ani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 aprilie 2021, 11:35 / Actualizat: 26 mai 2022, 12:14

Ultima imagine cu Prinţul Philip în viaţă. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 99 de ani

Profimedia

Prinţul Filip a murit

Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, a anunţat Palatul Buckingham.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportul preferat al Prinţului Philip a fost polo călare şi participa şi la competiţii de atletism. De altfel, acesta era o prezenţă de seamă la concursuri în anii ’60. Prințul Philip era pasionat de înot și se distra pe cinste. De multe ori a fost surprins în timp ce râdea în hohote, după ce se chinuia să sară pe salteaua gonflabilă și cădea în nas în apă.

Ultima imagine cu Prinţul Philip în viaţă. Era vizibil slăbit

Prinţul Philip a avut mari probleme de sănătate în ultima perioadă. Pe 16 februarie, acesta a fost internat după ce s-a simţit rău.

Prinţul a suferit o intervenţie pentru o afecţiune cardiacă. A fost externat după 28 de nopţi petrecute în spital, iar jurnaliştii nu au ratat momentul de a-l fotografia. Prinţul Philip era vizibil slăbit. Conform The Sun, aceasta a fost ultima apariţie publică a Prinţului Philip în viaţă.

Sursa: Profimedia

Reclamă

Sursa: Captură The Sun

Cuplul, căsătorit de 73 de ani, a avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Primul lor copil, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Reclamă 4 / 0/3

În martie, prinţul Philip a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.

Prinţul Consort, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina.

Prințul Philip a avut mai multe probleme medicale

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz.

Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.

Reclamă
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și