Închide meniul

Un nou pericol vine din China! Pronosticul dat de experți pentru următorii ani

Florian Ceafalău Publicat: 8 iulie 2020, 12:20 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:44

Un nou pericol vine din China! Pronosticul dat de experți pentru următorii ani

Hepta

WUHAN, March 6, 2020 Gu Junjuan (C) from Zhongnan Hospital of Wuhan University and her colleagues conduct detections at the clinical laboratory of the the Leishenshan (Thunder God Mountain) Hospital in Wuhan, central China's Hubei Province, March 4, 2020. The laboratory brought together medical personnel from different hospitals and medical testing institution, most of whom are female. Their work is to test samples collected from COVID-19 patients and provide diagnostic information for doctors. Although they do not contact with patients directly, they still have to wear layers of protective suits for the direct contact with the virus. (Credit Image: © Cheng Min/Xinhua via ZUMA Wire)

    Este de 100 de ori mai puternică decât morfina și se produce la scară industrială în China. Fentanyl este o substanță ce este folosită în medicină ca analgezic, dar care a devenit un drog sintetic ce acaparează piața mondială.

    ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

    Cartelurile din Mexic deja importă cantități uriașe din China. SUA, Canada, Marea Britanie și Australia sunt deja contaminate de noul drog provenit din China, acolo unde sunt, conform unui studiu făcut de ProPublica și STAT News din SUA, între 160.000 și 400.000 de fabrici ilegale de fentanyl.

    Mai mult, există site-uri din Asia de unde poți cumpăra o mașinărie ce produce aceste pastile, la doar 2000 de dolari.

    Reclamă

    Anul trecut, RAND Corporation publica un studiu în care demonstra că un kilogram de fentanyl din China costă între 2000 și 5000 de dolari, iar efectele sunt asemănătoare cu ale cocainei, care costă, la aceeași cantitate, 25.000 de dolari!

    Conform experților, drogul va acapara piața în doar câțiva ani, fiind mai ușor de produs, de transportat și mai ieftin decât ”competiția”, și anume cocaina! Deja mai multe carteluri din Mexic au început să se ocupe cu traficul de fentanyl în locul drogurilor clasice.

    Reclamă

    Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
    Pe același subiect
    Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China. Yunnan Yukun îi va plăti un salariu uriaş mijlocaşului român
    Liga 1 • 26 feb., 17:07
    OFICIAL | Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China! Prima reacţie: „O combinație între fericire și tristețe!”
    China a câştigat Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe
    Tenis de masă • 25 feb., 15:00
    China a câştigat Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe! Competiţia a fost exclusiv în AntenaPLAY
    Punct ireal la Campionatele Mondiale pe echipe
    AntenaPLAY • 24 feb., 23:04
    Punct ireal la Campionatele Mondiale pe echipe. 30 de lovituri, într-un moment crucial al semifinalei China – Coreea de Sud
    Alex Ioniţă pleacă de la Rapid şi va încasa 500.000 de euro pe sezon
    Liga 1 • 23 feb., 14:08
    Alex Ioniţă pleacă de la Rapid şi va încasa 500.000 de euro pe sezon. Suma care intră în conturile clubului
    România a învins China la Campionatul Mondial de polo
    Alte sporturi • 13 feb., 13:19
    România a învins China la Campionatul Mondial de polo şi va juca pentru locurile 9-10