Închide meniul

Unul dintre oligarhii lui Putin a pierdut 4 miliarde de dolari din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 martie 2022, 15:41

Unul dintre oligarhii lui Putin a pierdut 4 miliarde de dolari din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse

Vladimir Putin, împreună cu Mihail Fridman

Profimedia

Mihail Fridman, unul dintre oligarhii ruşi apropiaţi de Vladimir Putin, este unul dintre miliardarii cei mai afectaţi de sancţiunile impuse de Occident. Fridman a fost sancţionat pe 28 februarie de Uniunea Europeană şi pe 15 martie în Regatul Unit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform celor de la Bloomberg, Mihail Fridman avea o avere de 10,1 miliarde de dolari. De când a fost supus sancţiunilor financiare, Fridam a pierdut 4 miliarde de dolari, scrie sursa mai sus citată.

În ultima perioadă, nu mai ştiu cum să trăiesc. Nu ştiu. Chiar nu ştiu„, a spus Fridman, citat de antena3.ro.  Fridman nu este singurul miliardar rus afectat de sancţiuni.

Roman Abramovich vinde Chelsea din cauza războiului din Ucraina

Roman Abramovich a fost pedepsit aspru de Guvernul Marii Britanii, pentru legăturile pe care miliardarul rus le-a avut în trecut cu Vladimir Putin. Conturile bancare, bunurile şi proprităţile deţinute de Abramovich pe teritoriul Regatului Unic au fost blocate de autorităţi. În plus, oligarhul rus este forţat să plece de la conducerea lui Chelsea. Abramovich a anunţat oficial că va vinde Chelsea.

Potrivit dailymail.co.uk, nu mai puţin de 200 de investitori s-au interesat în ce condiţii pot ajunge patronii campioanei Europei. Cele mai mari şanse le-ar avea dezvoltatorul imobiliar Nick Candy, un consorţiu condus de co-proprietarul L.A. Dodgers, Tott Boehly, şi un grup condus de britanicul Sir Martin Broughton. O ofertă extrem de tentantă a fost făcută şi de un şeic din Arabia Saudită.

Reclamă

Mohamed Alkhereiji, un cunoscut fan al lui Chelsea a făcut o ofertă oficială de 2.7 miliarde de lire sterline (n.r. 3.2 miliarde de euro) prin intermediul consorţiului în care este preşedinte. Saudi Media Group se implică şi la Al Nassr, acolo unde a supravegheat construirea noului stadion de cinci stele.

Oficialii lui Chelsea au cerut ca ofertele care ajung pe adresa clubului să fie transmise şi către Premier League şi Guvernului din Marea Britanie. E nevoie să se facă dovada că dispun de fondurile necesare, un plan de afaceri şi un termen până la care sunt dispuşi să achite suma integral. Mai mult decât atât, fiecarui miliardar i s-a cerut să explice şi motivele din spatele ofertei şi un raport detaliat despre trecutul lui.

Sursa citată antreior precizează că ar urma să aibă câştig de cauză cel care oferă cea mai mare sumă, în numerar! Se doreşte păstrearea tuturor angajaţilor de la club.

Reclamă 4 / 0/3

Chelsea ar putea să fie vândută până la finalul lunii

După un acord conform căruia vânzarea va fi aprobată de Guvern, iar fondurile obţinute astfel vor merge către o organizaţie caritabilă, există speranţe că va fi stabilit un amendament pentru efectuarea tranzacţiei. Guvernul a emis o licenţă specială pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovich, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Cea mai rapidă vânzare pe care am făcut-o a fost de 10 zile, dar asta nu înseamnă că acest termen nu poate fi bătut. În mod normal, este o chestiune de săptămâni, dar depinde de complexitate şi de numărul potenţialilor proprietari”, a declarat directorul executiv al Premier League, Richard Masters, la începutul acestei luni.

Toate părţile sunt dornice ca vânzarea să aibă loc cât mai curând posibil, având în vedere că salariile lunare ce trebuie plătite de Chelsea se ridică la 28 de milioane de lire sterline (peste 33 de milioane de euro) şi licenţa guvernamentală a oprit efectiv veniturile obţinute în zilele de meci, lăsând clubul într-o situaţie financiară incertă.

Vineri, cardurile de credit ale clubului au fost suspendate temporar, pentru ca băncile să evolueze implicaţiile sancţiunilor impuse miliardarului rus Abramovici. Totodată, compania de telecomunicaţii Three şi-a suspendat contractul de sponsorizare cu Chelsea FC.

Presa din Anglia a anunțat că oligarhul rus mai are la dispoziție doar 81 de zile pentru a renunța la club. În caz contrar, londonezii pot rămâne fără licență!

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și