Închide meniul

„20 de ani? E tinerel!” Nadia Comăneci, mesaj savuros de ziua lui David Popovici: „Acum două zile i-am spus asta!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 septembrie 2024, 16:37

Reclamă
„20 de ani? E tinerel! Nadia Comăneci, mesaj savuros de ziua lui David Popovici: „Acum două zile i-am spus asta!

Nadia Comăneci, mesaj savuros de ziua lui David Popovici

Captură AntenaSport

Nadia Comăneci a avut un mesaj savuros de ziua lui David Popovici. Campionul olimpic de la 200 de metri liber împlineşte 20 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia Comăneci a avut un discurs savuros când a fost întrebată de ziua lui David Popovici. „Zeiţa de la Montreal” a dezvăluit şi ce dialog de senzaţie a avut acum două zile cu Popovici.

Nadia Comăneci, mesaj savuros de ziua lui David Popovici

20 de ani? Aaa…e tinerel. Când ne-am văzut acum 2 zile i-am spus: ‘îţi vine să crezi că ţi-am dat medalia când aveai 10 ani?’ Şi uite ce mare ai crescut şi uite ce s-a întâmplat cu visul tău la Olimpiadă. Îi spun la mulţi ani şi aşa cum i-am spus şi acum 2 zile că ne vedem la los Angeles„, a spus Nadia Comăneci.

David Popovici, la 20 de ani! Bornele impresionante atinse de campionul olimpic român, care au uimit întreaga lume

David Popovici împlineşte pe 15 septembrie vârsta de 20 de ani. Campionul olimpic român a stabilit deja borne impresionante, până la această vârstă, iar performanţele sale au uimit întreaga lume. Considerat copilul minune al nataţiei mondiale, supranumit de presă „Noua Torpilă”, „Rechinul”, „Fenomenul” sau „Extraterestrul din bazin”, înotătorul David Popovici deţine numeroase recorduri mondiale la juniori în probele de 100 şi 200 metri liber şi este campion mondial la seniori şi campion olimpic.

David Popovici, la 20 de ani

David Popovici a început înotul în bazinul din Complexul Naţional Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-şi corecta micile deformaţii ale coloanei vertebrale. A cucerit primul său titlu naţional la înot, la numai zece ani, performanţă care l-a determinat să continue să practice acest sport, iar începutul colaborării cu tehnicianul Adrian Rădulescu a însemnat startul rezultatelor remarcabile.

Reclamă
Reclamă

După numeroase recorduri naţionale stabilite la categoria sa de vârstă, în 2019 a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record naţional la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 şi 18 ani şi două de argint, la 50 şi 200 metri liber, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. Un an mai târziu, în 2020, a cucerit titlurile naţionale de seniori la 100 şi 200 metri liber, şi 200 metri mixt, iar în luna mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 metri liber, a reuşit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 şi şi-a asigurat prezenţa în întrecerile olimpice din capitala niponă.

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, a câştigat titlul mondial la 100 metri liber cu un nou record mondial la juniori (47,30 s) care a reprezentat şi cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 metri liber. La finalul competiţiei, în palmaresul său s-au adăugat trei medalii de aur (50, 100, 200 metri liber) şi una de argint în proba de ştafetă 4 X 100 metri liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va fi la CFR Cluj - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:07

LIVE SCORETottenham – Arsenal 0-1! Radu Drăgușin a fost rezervă! Barcelona, spectacol total pe terenul Gironei

19:02

CSM Bucureşti a învins Storhamar în Liga Campionilor! Cristina Neagu, tot mai aproape de recordul all-time de goluri marcate

18:49

Simona Halep a dat verdictul despre colaborarea dintre Patrick Mouratoglou şi Naomi Osaka! În ce relaţii a rămas cu francezul

18:48

LIVE SCOREPoli Iași – Universitatea Craiova 1-0. Kamberi a deschis scorul în Copou. Albanezul a mai ratat o ocazie uriaşă

18:40

LIVE VIDEOFC Porto – Farense 2-1 e ACUM în AntenaPLAY. Samu i-a readus pe dragoni în avantaj. Braga – Guimaraes, de la 22:30

17:58

VideoSergio Perez, dărâmat după accidentul cu Carlos Sainz din Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Dezastru! Nu mai am cuvinte”

1 VIDEOCharles Leclerc, pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Cursa e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (13:45) 2 VIDEORichard Verschoor a câştigat cursa dramatică din Formula 2 din Azerbaidjan, live în AntenaPLAY 3 VIDEOOscar Piastri a câştigat cursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului! Dramatism total la Baku 4 Petrolul – Farul 1-1! Gicu Grozav i-a „suflat” victoria lui Gică Hagi! Alibec a marcat pentru „marinari” 5 VideoLando Norris, out din Q1 în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Pas greşit în lupta cu Max Verstappen pentru titlul mondial 6 Fostul jucător de la FCSB, aproape de revenirea în Liga 1: „Aştept un proiect bun. Vreau să fac asta în acelaşi timp cu fotbalul”
Citește și