Închide meniul

Adrian Ilie a rupt tăcerea după ce a fost prins băut la volan: „Nu eram mort de beat!” De ce nu a dat probe de sânge

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 iulie 2023, 11:44 / Actualizat: 25 iulie 2023, 13:04

Reclamă
Adrian Ilie a rupt tăcerea după ce a fost prins băut la volan: „Nu eram mort de beat! De ce nu a dat probe de sânge

Adrian Ilie a rupt tăcerea după ce a fost prins băut la volan

Adrian Ilie, în timpul unui interviu / Antena Sport

Adrian Ilie a rupt tăcerea după ce a fost prins băut la volan. Fostul mare internaţional român a spus că nu era „mort de beat”, aşa cum s-a speculat în spaţiul public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuşi, Adrian Ilie a recunoscut că a consumat alcool înainte să se urce, dar nu foarte mult. „Cobra” a explicat şi de ce a refuzat să i se recolteze sânge pentru probele biologice.

Adrian Ilie a rupt tăcerea după ce a fost prins băut la volan

Că am fost testat și am avut alcool peste cât ar fi trebuit. Am băut 2-3 pahare la un eveniment și atât. Era seara pe la 12:30 noapte. Venisem de la un eveniment. Să se scrie că am fost mort de beat, am fost testat, alcool peste și atât. Am recunoscut, este ok.

A fost o razie prin oraș mai mare, o fată și un băiat. Cred că două sau trei pahare am băut în decurs de 2 ore jumate. Depinde de corpul fiecăruia, unii pot să bea un litru, alții doi. Nu am făcut scandal, dacă făceam scandal puteam să mă aresteze. Că am fost testat și am avut alcool peste cât ar fi trebuit. Am băut 2-3 pahare la un eveniment și atât. Era seara pe la 12:30 noaptea. Venisem de la un eveniment. Să se scrie că am fost mort de beat, am fost testat, alcool peste… Am recunoscut, este ok.

Am avut alcoolemie 0,82-0.85, am suflat de 2-3 ori în test. Dacă făceam scandal eram bătut, pe Ilie Năstase l-au dat jos din mașină. La spital nu am vrut să-mi ia probă biologică. Nu am știut lucrul ăsta (n.r. pasibil de dosar penal), am sunat avocatul, nu a răspuns era 2 jumate. Nu știu dacă dădeam probe de sânge acolo, știți și voi, presa a scris că la 20 de ani am avut un virus în sânge, abia am scăpat de el și nu mai iau teste de sânge peste tot”, a spus Adrian Ilie la fanatik.ro.

Reclamă

Adrian Ilie, prins băut la volan! Poliţiştii i-au deschis dosar penal

Adrian Ilie a fost prins băut la volan. Fostul jucător al generaţiei de aur avea o alcoolemie uriaşă, de 0,85 la mie, atunci când a fost testat cu aparatul alcooltest. Fostul fotbalist a fost transportat de polițiști la Institutul de Medicină Legală, dar a refuzat prelevarea de probe biologice.

Șoferii cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat), aflați la volan, riscă „închisoare de la unu la 5 ani sau amendă penală”.

La data de 22 Iulie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Reclamă 4 / 0/3

Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conform legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic „cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă penală”.

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM(cu privire la faptă) în conformitate cu prevederile art. 337 alin.1 din Codul Penal”, a transmis Brigada Rutieră în acest caz.

Adrian Ilie a adunat 55 de selecții și a marcat 13 goluri pentru echipa naţională de fotbal a României.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-1. Ahmed Bani a reușit să egaleze! Meci crucial pentru „câini” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Dragoman – Batra e ACUM, în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj Vezi toate știrile
Citește și