Închide meniul

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar! Decizia anunțată de Curtea de Apel București

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 februarie 2023, 18:03

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar! Decizia anunțată de Curtea de Apel București

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

Alexandru Piturca, paraseste sediul Sectiei 11 de Politie din Bucuresti, miercuri, 1 februarie 2023. Alexandru Piturca este cercetat de procurorii DNA intr-un dosar legat de achizitii de masti de protectie neconforme pentru Ministerul Apararii / Hepta

Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă, a scăpat de controlul judiciar, după cum se arată în decizia anunțată marți de Curtea de Apel București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Pițurcă este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de cumpărare de influenţă în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie. A scăpat de controlul judiciar după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a revocat această măsură, conform news.ro. 

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

“Admite contestaţia formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Piţurcă – revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva aceleiaşi încheieri penale”, a anunţat Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Tribunalul Bucureşti a ridicat controlul judiciar şi în privinţa lui Victor Piţurcă, cercetat de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Alexandru Piţurcă este acuzat de cumpărare de influenţă. Conform DNA, acesta ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, directorul ROMARM.

Reclamă

Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat. De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”, informa DNA.

Victor Pițurcă: „Acest dosar e o făcătură!”

Victor Pițurcă a anunțat că decizia instanței de a-l elibera de sub control judiciar reprezintă o normalitate. Fostul selecționer se consideră nevinovat și spune că autoritățile l-au acuzat pe nedrept, făcându-l să pară „bandit și escroc”.

„E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Reclamă 4 / 0/3

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, pentru gsp.ro.

Victor Pițurcă a fost cercat de DNA și în 2014

În trecut, Victor Piţurcă a mai fost cercetat de DNA după rezilierea contractului pe care fostul selecţioner al României l-a avut cu FRF.

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998-1999, 2004-2009 şi 2011-2014. El a mai pregatit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad.

Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și