Închide meniul

Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație! M-au făcut să par bandit și escroc!”

Cosmin Cioboată Publicat: 8 februarie 2023, 16:51

Reclamă
Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație! M-au făcut să par bandit și escroc!

Victor Piţurcă a spus totul, după ce a fost reţinut la DNA

Victor Piţurcă, în faţa sediului DNA / Captură Antena Sport

Victor Pițurcă a oferit prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar. Tribunalul București a hotărât, pe 8 februarie, ridicarea controlului judiciar plasat asupra fostului selecționer al naționalei României, în dosarul în care este anchetat pentru achiziționarea de măști de protecție neconforme, în perioada pandemiei de Covid-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atât Victor Pițurcă, cât și fiul său, Alexandru Pițurcă, au fost audiați de DNA, apoi plasați sub control judiciar. Fostul selecționer a depus contestație, iar Tribunalul București i-a dat câștig de cauză. În continuare sunt cercetați, sub control judiciar, Alexandru Pițurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație!”

Pițurcă a fost audiat la sediul DNA sub acuzația de cumpărare de influență. Fostul selecționer continuă să fie anchetat și riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

Victor Pițurcă a anunțat că decizia instanței de a-l elibera de sub control judiciar reprezintă o normalitate. Fostul selecționer se consideră nevinovat și spune că autoritățile l-au acuzat pe nedrept, făcându-l să pară „bandit și escroc”.

„E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Reclamă
Reclamă 4

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, pentru gsp.ro.

Motivul pentru care este audiat Victor Pițurcă

În luna aprilie a anului 2020, Ministerul Apărării Naționale și firma Helios Dentserv au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro). Ca urmare a înțelegerii respective, MApN trebuia să primească 1.000.000 de măști FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de perechi de ochelari de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

Reclamă

Ulterior, în mai 2020, la finalul stării de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL. Firma deținută de Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a încasat de la Minister 11.068.400 de lei (aproximativ 2,23 milioane de euro), adică 98% din valoarea totală a contractului, plus contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3.

După un timp, medicii au tras un semnal de alarmă, explicând că măștile FFP3 nu sunt 100% rezistente la virus. Inspecția Muncii a transmis MApN-ului că măștile respective fuseseră testate într-un laborator neacreditat de Guvernul din China.

MApN a cerut înlocuirea măștilor problematice, însă Helios Dentserv a dat vina pe oficialii Ministerului pentru situația apărută. Ulterior, în aprilie 2021, MApN a solicitat firmei Helios Dentserv, în fața judecătorilor, restituirea sumei echivalente celor 100.000 de măști de protecție. Adică, un total de 2.869.000 de lei.

În cele din urmă, în decembrie 2021, procesul a luat sfârșit, după ce MApN și Helios Dentserv au ajuns la un numitor comun.

„În urma raportului efectuat, a rezultat că măștile sunt conforme”, se arată în raportul efectuat la vremea respectivă.

În instanță, reprezentanții Ministerului au susținut că au cerut înlocuirea a numai 18.206 dintre măștile FFP3. Ulterior, MApN a declarat că au fost retrase 62.467 de măști, conform libertatea.ro.

Recomandări

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:53

„Nu va fi iubit” Marian Iancu, mesaj direct pentru Dan Șucu! Motivul pentru care niciun conducător nu va avea liniște în Giulești

20:27

Giovanni Becali, anunţ despre oferta Borussiei Dortmund pentru Dennis Man: „Ne-am întâlnit!” Detalii despre viitorul tricolorului

20:24

OFICIAL | Joselu a plecat de la Real Madrid! Florinel Coman este așteptat la noua echipă a eroului lui Carlo Ancelotti

19:41

Anunţ de ultimă oră despre situaţia biletelor de la România – Olanda! Răspunsul UEFA pentru FRF

19:23

„Așa aș juca” Marius Șumudică știe cum îl poate înlocui Edi Iordănescu pe Nicușor Bancu! Sfat prețios înainte de România – Olanda

19:22

„Aşa ceva nu a existat la nicio generaţie!” Detaliul remarcat la Edi Iordănescu, înainte de România – Olanda

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și