Închide meniul

Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație! M-au făcut să par bandit și escroc!”

Cosmin Cioboată Publicat: 8 februarie 2023, 16:51

Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație! M-au făcut să par bandit și escroc!

Victor Piţurcă a spus totul, după ce a fost reţinut la DNA

Victor Piţurcă, în faţa sediului DNA / Captură Antena Sport

  • Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar
  • „Cea mai penibilă acuzație! M-au făcut să par bandit și escroc!”

Victor Pițurcă a oferit prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar. Tribunalul București a hotărât, pe 8 februarie, ridicarea controlului judiciar plasat asupra fostului selecționer al naționalei României, în dosarul în care este anchetat pentru achiziționarea de măști de protecție neconforme, în perioada pandemiei de Covid-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atât Victor Pițurcă, cât și fiul său, Alexandru Pițurcă, au fost audiați de DNA, apoi plasați sub control judiciar. Fostul selecționer a depus contestație, iar Tribunalul București i-a dat câștig de cauză. În continuare sunt cercetați, sub control judiciar, Alexandru Pițurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Cea mai penibilă acuzație!”

Pițurcă a fost audiat la sediul DNA sub acuzația de cumpărare de influență. Fostul selecționer continuă să fie anchetat și riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

Reclamă

Victor Pițurcă a anunțat că decizia instanței de a-l elibera de sub control judiciar reprezintă o normalitate. Fostul selecționer se consideră nevinovat și spune că autoritățile l-au acuzat pe nedrept, făcându-l să pară „bandit și escroc”.

„E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Reclamă

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, pentru gsp.ro.

Motivul pentru care este audiat Victor Pițurcă

În luna aprilie a anului 2020, Ministerul Apărării Naționale și firma Helios Dentserv au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro). Ca urmare a înțelegerii respective, MApN trebuia să primească 1.000.000 de măști FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de perechi de ochelari de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, în mai 2020, la finalul stării de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL. Firma deținută de Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a încasat de la Minister 11.068.400 de lei (aproximativ 2,23 milioane de euro), adică 98% din valoarea totală a contractului, plus contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3.

După un timp, medicii au tras un semnal de alarmă, explicând că măștile FFP3 nu sunt 100% rezistente la virus. Inspecția Muncii a transmis MApN-ului că măștile respective fuseseră testate într-un laborator neacreditat de Guvernul din China.

MApN a cerut înlocuirea măștilor problematice, însă Helios Dentserv a dat vina pe oficialii Ministerului pentru situația apărută. Ulterior, în aprilie 2021, MApN a solicitat firmei Helios Dentserv, în fața judecătorilor, restituirea sumei echivalente celor 100.000 de măști de protecție. Adică, un total de 2.869.000 de lei.

În cele din urmă, în decembrie 2021, procesul a luat sfârșit, după ce MApN și Helios Dentserv au ajuns la un numitor comun.

„În urma raportului efectuat, a rezultat că măștile sunt conforme”, se arată în raportul efectuat la vremea respectivă.

În instanță, reprezentanții Ministerului au susținut că au cerut înlocuirea a numai 18.206 dintre măștile FFP3. Ulterior, MApN a declarat că au fost retrase 62.467 de măști, conform libertatea.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
La 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România a avut o apariţie de senzaţie!
Diverse • 27 mart., 14:24
FOTO
La 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România a avut o apariţie de senzaţie! Decolteul adânc cu care s-a afişat
Pasiunea "secretă" a fiului milionarului care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România!
Diverse • 25 mart., 16:59
FOTO
Pasiunea „secretă” a fiului milionarului care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România!
Diverse • 20 mart., 22:21
FOTO
Nora milionarului care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a avut cea mai „fierbinte” apariţie!
Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua
Liga 2 • 18 mart., 18:30
„Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului
Victor Piţurcă, pregătit să ia o decizie radicală după ce CSA Steaua a ratat play-off-ul în Liga 2
Liga 2 • 12 mart., 15:51
„Gloriile au fost minţite!” Victor Piţurcă, pregătit să ia o decizie radicală după ce CSA Steaua a ratat play-off-ul în Liga 2