Închide meniul

AS.ro LIVE | Eduard Novak a fost invitatul lui Dan Pavel. Ministrul Sportului a venit cu ultimele detalii despre subiectele momentului din România

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 februarie 2023, 10:12 / Actualizat: 16 februarie 2023, 15:03

AS.ro LIVE | Eduard Novak a fost invitatul lui Dan Pavel. Ministrul Sportului a venit cu ultimele detalii despre subiectele momentului din România

Eduard Novak este Ministrul Sportului

Eduard Novak, în timpul unei conferinţe de presă / ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

AS.ro LIVE | Eduard Novak (46 de ani) a fost invitatul lui Dan Pavel la ediţie de miercuri a emisiunii AS.ro LIVE, care va începe la ora 10:30. Ministrul Sportului vine să îşi spună povestea şi să comenteze subiectele momentului din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eduard Novak i-a adus României prima medalie de aur din istoria Jocurilor Paralimpice. La Londra, în 2012, ciclistul a triumfat în cursa de urmărire individuală. Tot la competiţia găzduită de Marea Britanie a obţinut o medalie de argint (ciclism – contratimp, cat. C4).

AS.ro LIVE | Eduard Novak este invitatul lui Dan Pavel

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo a câştigat medalia de argint la urmărire individuală 4000 m. El a mai concurat la contratimp 1 km (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi, vineri, la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt. Novak mai are în palmares şi un argint la Beijing, în 2008 (ciclism – contratimp, cat. LC2).

Din 2013 şi până în 2020, Eduard Novak a fost preşedintele Federaţiei Române de Ciclism. Este la al doilea mandat la conducerea Ministerului Sportului.

Misiunea mea de a fi ministru şi sportiv a fost una foarte grea. Poate să fie ultima competiţie a mea, nu ştiu încă. Cred foarte mult în sportul românesc, cred că locul nostru este între cei mai buni. Îmi doresc ca în viitor din ce în ce mai mulţi copii să simtă acelaşi lucru, de a cştiga, de a fi cel mai bun din lume.

Reclamă

Avem soluţiile, avem posibilităţile, sper ca şi politic să fie totul în regulă şi să putem să continuăm munca cât mai bine. Îmi doresc să am un mandat de succes şi această strategie a sportului să fie implementată”, a spus Eduard Novak după Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Eduard Novak o vrea pe FCSB în Ghencea

Eduard Novak vrea ca FCSB să joace pe stadionul din Ghencea! Ministrul susţine că oficialii de la CSA Steaua trebuie să lase deoparte orgoliile, pentru că întreţinerea arenei costă extrem de mult.

Eduard Novak a dat un singur exemplu, şi a dezvăluit că doar gazonul arenei roş-albaştrilor costă 30.000 de euro pe lună, sumă plătită de stat.

Reclamă 4 / 0/3

Nu suntem în situaţia în care… Să putem să ne permitem acest lux, ca doar o echipă să joace pe un teren, pe un stadion, doar o echipă să aibă acces acolo.

Doar iarba, gazonul, costa 30.000 de euro lunar. Cine plăteşte? Statul?! Trebuie să joace şi altcineva şi să şi încasăm!

N-are sens să vorbim de aceste nume, orgolii! Să vorbim doar de faptul că Steaua trebuie să-şi administreze acel stadion. Măcar să iasă pe 0″, a declarat Eduard Novak, pentru orangesport.ro.

12 milioane de euro pentru renovarea Sălii Polivalente

Eduard Novak a anunțat, luna trecută, că a fost aprobată cererea de renovare a Sălii Polivalente din București. Pentru acest proiect vor fi alocate 12 milioane de euro.

Sala Polivalentă din București va beneficia de o finanțare de 12 milioane euro, după ce a fost aprobată cererea depusă de Ministerul Sportului și Complexul Sportiv Național «Sala Polivalentă».

Banii vor fi folosiți pentru renovarea energetică a complexului: lucrări de reabilitare termică, sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea sistemelor de climatizare, sisteme de management energetic, pregătirea pentru soluții inteligente, inclusiv echiparea cu 10 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Aceste investiții vor ajuta la modernizarea și îmbunătățirea condițiilor din acest complex sportiv de importanță majoră.

Reclamă

Susțin nevoia de a dezvolta infrastructura sportivă din România și continuăm să ne oferim tot suportul pentru realizarea acestor obiective”, se arată în mesajul postat de Eduard Novak pe Facebook.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid Vezi toate știrile
Citește și