Închide meniul
Foto

Câţi bani a donat Ion Ţiriac după ce Codin Maticiuc a anunţat că vrea „să-l falimenteze”. Miliardarul român, „transformat” în om al străzii

Antena Sport Publicat: 4 iulie 2022, 15:40

Ion Ţiriac

Câţi bani a donat Ion Ţiriac după ce Codin Maticiuc a anunţat că vrea "să-l falimenteze"

Ion Țiriac, ”transformat” în om al străzii / Facebook Codin Maticiuc

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ajutați-mă să-l falimentez pe Ion Țiriac!” Este modul în care Maticiuc a dezvăluit ce promisiune nebună i-a fost făcută. Mai mult, fostul mare jucător de tenis a acceptat ca o imagine, în care apare el, să fie modificată. Ţiriac a fost „transformat” în om al străzii. A fost total de acord cu ideea, având o reacție incredibilă: ”no problem!”

Câţi bani a donat Ion Ţiriac după ce Codin Maticiuc a anunţat că vrea „să-l falimenteze”

La o lună distanţă, campania a ajuns la final. Ion Ţiriac a donat nu mai puţin de 100.000 de euro şi l-a anunţat pe Maticiuc că nu se va opri aici.

Reclamă

N-am cum să vă mulțumesc. Vouă, tuturor celor care v-ați alăturat luna asta la și ați dat sms pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Fundației Ion Țiriac care a donat 100.000 de euro (deși suma din sms-uri a fost mai mică) și tot lor care au zis că dacă donatorii rămân alături de proiect ei mai dublează și-n altă lună.

Echipei de la Fundatia Metropolis care a muncit pe brânci. Lui Ion Ion, cel care a venit cu ideea asta de campanie. Voluntarilor care au făcut absolut tot, de la grafică la activări și muncă fizică. Sunt mândru că aici mă încadrez și eu în organizație. Tuturor ambasadorilor, vedetelor și prietenilor mei care au postat fără încetare ca lumea sa afle de noi.

Reclamă

Domnului Ion Țiriac personal pentru că ne-a îngăduit ca după ce că donează să-l mai și photoshopam în homeless și toate prostiile care mi-au trecut mie prin cap. Celor care dați de azi înainte sms la 8845 cu textul FACEM și celor care rămâneți abonați și care ne dați șansa ca aceeași fundație să ne dubleze iar, poate chiar anul acesta.

Nu am cum să vă mulțumesc. Nu am cum. Nu-mi găsesc cuvintele și asta e rar la mine. Am avut doar onoarea să vă amintesc în acest text„, a transmis Codin Maticiuc într-o postare pe Facebook.

„Ajutați-mă să-l falimentez pe Ion Țiriac!”

Fiul miliardarului, Ion Ion Ţiriac, l-a anunţat pe Codin Maticiuc că fundaţia familiei va contribui financiar pentru cauza nobilă, de a construi spitale publice.

Reclamă 4 / 0/3

Maticiuc este cel care a făcut publică o conversaţie avută cu Ion Ion, despre care susţine că a ajutat proiectele sale în mai multe rânduri cu sume importante de bani.

Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac!Poate n-o să reușim că e greu tare, dar totuși să vă explic:
Luna trecută m-a sunat Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion.

” – Auzi, cum stai cu activitatea la #spitalepublicedinbaniprivati?
– Păi cum știi, renovam o secție la Fundeni după ce am mai făcut una, instalam un lift la Piatra Neamț, facem…
– Știu, știu, că urmăresc. Cum stai cu strângerea de fonduri?”

Aici fac o pauză. Ce îi spui unuia din familia Țiriac când te întreabă cum stai cu banii? Îi spui ca „bine” poate nu mai donează și pierzi un donator mare, îi spui ca „prost” iar nu e bine că pari un incompetent. Cum o dai nu e bine cu miliardarii ăștia! Tot în pauza asta menționez (împotriva dorinței lor) că această familie și fundația lor au mai donat cauzei mele prin care renovez spitale și încă o data o sumă considerabilă fundației Metropolis atunci când m-au văzut organizând centre de refugiați ucraineni. Îmi cer scuze domnilor Țiriac, senior și junior, că încalc clauza de confidențialitate impusă de ei dar e relevant pentru ce urmează”, a fost postare de pe Instagram a lui Codin.

Ion Țiriac e mai sărac! Anunțul făcut de americani!

Ion Țiriac e mai sărac! Americanii de la Forbes susțin că fostul mare campion a ajuns pe locul 1818 al magnaților lumii. Mai mult, el nu mai este cel mai bogat român, fiind depășit de Daniel Dineș.

Astfel, conform sursei citate mai sus, averea omului de afaceri care a împlinit recent 83 de ani a ajuns la 1.6 miliarde de dolari. Daniel Dineș l-a depășit. Fondatorul UiPath a ajuns la o avere de 2.9 miliarde de dolari.

La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante. Sursa citată anterior a actualizat estimările averilor celor mai bogați oameni la nivel mondial. Momentul este unul dificil, războiul din Ucraina afectând serios marea majoritate a afacerilor. La fel se întâmplă și cu conturile fostului mare jucător de tenis. În aprilie, averea lui a fost estimată la 1.6 miliarde de dolari.

Reclamă

Contextul este unul extrem de delicat. Americanii de la New York Times, care citează Bloomberg, anunță că averile celor mai bogați 50 de oameni, la nivel mondial, au suferit o pierdere totală de jumătate de trilion de dolari în acest an. Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault și ceilalți 46 de afaceriști au primit o veste șoc: au rămas fără 563 de milioane de dolari! Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 54.1 miliarde de dolari și a ajuns să aibă o avere estimată la 71.4 miliarde de dolari.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:53 „Poate destabiliza clasamentul WTA!” Americanii, convinşi să Simona Halep poate reveni în top 17:25 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie 17:23 EXCLUSIVLaszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă” 17:17 Radu Drăguşin a anunţat obiectivul României la EURO 2024: „S-a ridicat ştacheta! Asta e datoria noastră!” 16:47 Adrian Ilie, avertisment pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul: „Suferă! Vor avea probleme!” 16:42 Se schimbă liderul de galerie la Rapid, după arestarea lui Liviu Ungurean. Cine este favorit să îl înlocuiască pe „Bocciu” 16:34 NEWS ALERTCosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi 16:07 „Ce te-a impresionat la Tottenham?” Radu Drăguşin a dat imediat răspunsul: „A fost un obiectiv!” 15:48 Tatăl lui Max Verstappen, noi detalii despre situaţia de la Red Bull a triplului campion mondial: „Nu-i place asta” 15:46 „Nevasta lui nu mai e om!” Dumitru Dragomir, semne de întrebare după ce Daniel Niculae a fost ridicat de Poliţie Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest
Extra • 12:31
FOTO
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest: „Nu este macabru ce spun!” Marele regret al vieţii: „Ce-am făcut în viaţa asta?”
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac
Diverse • 17 mart., 9:07
FOTO
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac: „Am dat totul”. Cele două miliarde de dolari nu sunt la copiii omului de afaceri
Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui
Diverse • 15 mart., 11:36
FOTO
„Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!”
Ion Ţiriac o refuză pe Dinamo, dar şi-a dezvăluit planul de milioane
Diverse • 14 mart., 18:59
FOTO
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac pleacă în Noua Zeelandă: „Fac o treabă nepopulară!”
Ion Țiriac a „luat foc” atunci când a auzit decizia Simonei Halep
Tenis • 14 mart., 8:33
Ion Țiriac a „luat foc” atunci când a auzit decizia Simonei Halep: „E în SUA, nu la Ciofliceni!” De ce s-a enervat miliardarul