Închide meniul
Video

Ce urmează pentru Dănuţ Lupu, la penitenciarul Rahova, după ce a fost „săltat” de poliţişti pe aeroport

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 octombrie 2023, 17:08

Reclamă

Dumitru Dragomir sare în ajutorul lui Dănuţ Lupu

Dănuţ Lupu a fost dus la penitenciarul Rahova / AS.ro

Se ştie ce urmează pentru Dănuţ Lupu, după ce a fost „săltat” de poliţişti de pe aeroport. Fostul internaţional român are de ispăşit o condamnare de şapte luni şi zece zile de înshisoare cu executare, ca urmare a faptului că a fost prins conducând fără permis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dănuţ Lupu a primit verdictul judecătorilor în Dubai, acolo unde era la tratament. Acesta fusese pus pe lista urmăriţilor şi a revenit în ţară. A fost aşteptat de oamenii legii şi încătuşat. Va fi dus la penitenciarul Rahova.

Ce urmează pentru Dănuţ Lupu, după ce a fost „săltat” de poliţişti de pe aeroport

Fostul jucător, campion cu Dinamo şi Rapid, nu a oferit nicio declaraţie jurnaliştilor prezenţi la aeroport. Pentru el urmează cea mai grea perioadă din viaţa lui. Va fi băgat în carantină timp de 21 de zile şi trebuie să respecte o procedură extrem de strictă înainte să ajungă în celulă cu alţi condamnaţi.

Potrivit legii, Lupu trebuie să stea trei săptămâni în carantină, aceasta fiind o măsură de prevenţie. În cele 21 de zile se va afla exact care este starea de sănătate a lui. Va fi ţinut la izolare şi i se vor face toate analizele. Fostului internaţional îi vor fi permise vizitele avocatului şi familiei.

În perioada de carantină, Dănuţ Lupu va avea parte de consiliere psihologică şi i se va studia comportamentul şi personalitatea. Se doreşte „formularea diagnosticului si prognozei criminologice, precum si gradul de adaptabilitate la privarea de libertate”.

Reclamă
Reclamă 4

După cele 21 de zile va fi stabilit regimul de executare al pedepsei şi va fi mutat în celula în care are de ispăşit cele 7 luni şi 10 zile de închisoare. Gigi Becali a anunţat că va încerca să îl ajute şi îl va angaja la FCSB. Dănuţ Lupu va putea astfel să părăsească celula pe timpul zilei şi să muncească la sediul clubului de la Berceni.

El a fost fotbalist la Dinamo şi ai văzut că Miliţia s-a debarasat. Eu acum îi trimit hârtie. I-a dat 7 luni, face 3 luni jumătate în regim deschis. Fac hârtie că vreau să angajez de la dumneavoastră, de la penitenciar, un deţinut, fost fotbalist, mijlocaş bun, dădea pase bune, care a fost o echipă care a câştigat campionatul… semnalmentele lui, că altfel nu ţi-l dă. Trimit o maşină, îl ia pe Lupu dimineaţă la ora 7, îl duce la mine acolo la Berceni. (Reporter: Şi ce să facă acolo?) Taie frunză la câini, ce să facă?

Lupu a condus şi el fără carnet… va sta 3 luni jumătate, poate 4. Poate să câştige câteva zile, cam 5-6 zile dacă îi fac regim mai mult, să muncească 10 ore. Poate să scrie şi o carte, pentru că cu cărţile mai mege. Se poate, poţi să faci doar 2 cărţi pe an. Nu îţi mai dă 30 de zile, îţi dă numai 20 şi ceva de zile. Lasă că le ştiu eu pe astea„, a declarat Gigi Becali într-o conferinţă de presă.

Reclamă

Mircea Rednic nu l-a menajat pe Dănuţ Lupu, care va ajunge la închisoare

Mircea Rednic a comentat şi situaţia prin care trece Dănuţ Lupu. A izbucnit în râs în momentul în care şi-a amintit cum scăpa de problemele cu legea în tinereţe.

(Reporter: Prietenul dumneavoastră, Dănuţ Lupu, acum probabil este în drum spre închisoare…) Da, îmi pare rău pentru el, dar el întotdeauna a fost aşa… nu te joci! Nu a învăţat nimic. Îmi pare rău pentru el, chiar nu merită. Mai ales că are şi probleme de sănătate, nu avea nevoie.

Trebuie să fii mai atent, nu te poţi juca. Nu mai e ca pe vremea noastră, când făceam ce voiam şi nu că ne luau carnetul, ne conduceau ei maşina când era… nu ai voie să faci, trebuie un pic respect. Suntem şi noi oameni, suntem supuşi greşelii şi plătim când greşim”, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:10

Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice 2024

13:04

„Trebuie potolit!” Cu ce „problemă” se confruntă Cătălin Cîrjan la Dinamo, după ce a marcat două goluri în două meciuri

13:01

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

12:35

Neil Lennon a rupt tăcerea despre situaţia lui Cristi Săpunaru, la Rapid. „Am avut o discuție cu el”

12:21

FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris

12:20

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și