Închide meniul

Danilo, elogiu uriaș pentru Christian Atsu, găsit decedat sub dărâmăturile din Turcia: „O să le spun copiilor mei că te-am cunoscut!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 februarie 2023, 21:29

Danilo, elogiu uriaș pentru Christian Atsu, găsit decedat sub dărâmăturile din Turcia: „O să le spun copiilor mei că te-am cunoscut!

Christian Atsu a decedat la 31 de ani

Christian Atsu a decedat la 31 de ani / Profimedia

Danilo a avut un elogiu uriaș pentru Christian Atsu, fotbalistul găsit decedat sub dărâmăturile din Turcia. Corpul atacantului din Ghana a fost găsit fără suflare sub ruinele blocului în care locuia. Atsu a evoluat ultima oară la Hatayspor, în prima ligă din Turcia. Jucătorul s-a stins din viață la numai 31 de ani, în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc pe 6 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Impresarul lui Christian Atsu a oferit vestea tragică pe 18 februarie, la 12 zile după dezastrul care a produs peste 45.000 de decese în Turcia și Siria.

Danilo, elogiu uriaș pentru Christian Atsu, găsit decedat sub dărâmăturile din Turcia

Atsu lasă în urmă 3 copii și o mulțime de amintiri pe care foștii săi colegi le vor prețui veșnic. Printre foștii coechipieri care s-au arătat devastați de dispariția jucătorului din Ghana se numără și brazilianul Danilo.

Cei doi au împărțit vestiarul la FC Porto, în perioada 2011-2013. Fundașul lui Juventus i-a dedicat un mesaj special lui Atsu, despre care a spus că îl va da drept exemplu copiilor săi.

Danilo a amintit un moment petrecut în cantonamentul lui FC Porto. Brazilianul s-a arătat complet impresionat de personalitatea lui Christian Atsu și a dezvăluit că ghanezul a fost o adevărată inspirație pentru el și ceilalți coechipieri.

Reclamă

„Momentele considerate ‘normale’ ne pot fi adevărate învățăminte. Îmi amintesc foarte bine de prânzurile sau cinele noastre din cantonamentul lui Porto, la hotelul Sol Verde, în Espinho, Portugal. Tu mâncai mereu puiul întreg, dar și osul. Chiar așa, osul!

Noi, în superficialitatea noastră, râdeam mereu și ne întrebam: ‘Cât de flămând este Atsu?’.

Danilo, complet impresionat de Christian Atsu: „Ai fost o inspirație pentru noi toți!”

Până când, într-o zi, chiar fără să fie dator cu o explicație și mereu cu zâmbetul ăla care lumina încăperea, el ne-a explicat că avea obiceiul de a mânca și osul pentru că în copilărie învățase să nu irosească nimic din ce avea de mâncat. Nu știa când și care va fi următoarea masă. Ce lovitură direct în stomac, dacă îmi permiteți jocul de cuvinte…

Reclamă 4 / 0/3

Între noi fie vorba, acele ultime zile de la FC Porto în care mi-ai cerut un tricou ca suvenir spunând: ‘Când voi deveni tată, o să le spun copiilor mei că am jucat cândva cu Danilo’.

Apropo, ai fost o inspirație pentru noi toți, chiar dacă nu ai știut-o. O să le spun copiilor mei că te-am cunoscut și am jucat cu un om minunat ca tine. Odihnește-te în pace, frate!”, a scris Danilo, pe contul de Instagram.

FC Porto, Chelsea, Everton și Newcastle se numără printre echipele la care a evoluat Christian Atsu, de-a lungul carierei.

Dezvăluiri teribile după dispariția lui Christian Atsu

Managerul lui Hatayspor, Fatih Ilek, a făcut dezvăluiri teribile după dispariția fotbalistului Christian Atsu. Jucătorul ghanez putea să evite cutremurul devastator care a îndoliat Turcia.

Fatih Ilek a declarat la un post de radio turc că Christian Atsu avea bilet pentru a pleca din Turcia cu câteva ore înainte de seism, dar s-a răzgândit după ce a marcat golul victoriei într-un meci din prima ligă.

„Acesta a fost destinul lui. Avea bilet de plecare, dar pentru că a jucat bine şi a marcat, s-a răzgândit în privinţa plecării. A fost surprins de un cutremur în cea mai fericită zi a sa. Avea avion la ora 23.00. Urma să plece la Istanbul, iar apoi în Franţa. S-a răzgândit, este literalmente o tragedie”, a povestit Ilek, citat de news.ro.

Christian Atsu a adus victoria echipei sale în ziua dinaintea cutremurului, în meciul cu formaţia Kasimpaşa, scor 1-0. Atsu a marcat în minutul 90+7.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și