Închide meniul

Dănuţ Lupu a fost aproape de moarte când a ajuns prima oară la închisoare: „Am vrut să mă otrăvesc”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 octombrie 2023, 17:09

Dănuţ Lupu a fost aproape de moarte când a ajuns prima oară la închisoare: „Am vrut să mă otrăvesc

Dănuţ Lupu a fost aproape de moarte când a ajuns prima oară la închisoare

Dănuţ Lupu, la un meci / Hepta

Dănuţ Lupu a fost aproape de moarte când a ajuns prima oară la închisoare! El a fost închis în urmă cu 33 de ani în Grecia, în timp ce evolua pentru Panathinaikos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul fotbalist a povestit experienţa detenţiei din Grecia. Dănuţ Lupu a luat un pumn de pastile în timp ce se afla în arest şi a mărturisit că a încercat să se otrăvească. Avea atunci 23 de ani.

Dănuţ Lupu a fost aproape de moarte când a ajuns prima oară la închisoare: „Am vrut să mă otrăvesc”

Am făcut două luni și jumătate de închisoare. Chiar dacă în Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat pe mine, coboram spre chioșc să-mi iau țigări. După 52 de zile m-au dus la penitenciar! Avocatul m-a lăsat și el baltă, a venit și mi-a dat banii înapoi, că vrea să trăiască liniștit, că are familie și copii și că nu vrea probleme. Vardinoianis, în anii ăia, făcea în Grecia ce voia el, precum Ceaușescu în România.

Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. S-a speriat și Vardinoianis atunci, când a văzut că am luat-o cu capul. Mi-a trimis un avocat că mă scoate din arest dacă semnez o hârtie în alb. N-am vrut să semnez, a venit soția la mine… Până la urmă am semnat-o la ora 2 și la 2 jumate mi-au dat drumul din penitenciar!

Trebuia să renunț la toate pretențiile financiare. Aveam încă 3 ani de contract. Totul a fost ca să nu-mi mai dea banii”, a povestit el în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Reclamă

Dănuţ Lupu a evoluat în sezonul 1990-1991 la Panathinaikos. Ulterior a rămas în Grecia, semnând cu Korinthos, pentru care a evoluat între 1991 şi 1993 şi cu OFI Creta, la care a jucat în sezonul 1993-1994.

În sezonul 1994-1995 a evoluat la Brescia, antrenată la acea vreme de Mircea Lucescu. După Brescia a jucat în ţară, la Rapid şi Dinamo, echipe la care mai evoluase şi în trecut.

Dănuţ Lupu, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la închisoare! Anunţul făcut de Poliţia Română

Dănuţ Lupu a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Fostul internaţional a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română.

Reclamă 4 / 0/3

Condamnat pentru că a condus fără a avea permis, fostul jucător al lui Dinamo şi Rapid nu este în ţară. Acesta avea la dispoziţie 24 de ore să se predea la Penitenciarul Rahova. Totuşi, Dănuţ Lupu a anunţat că va reveni în România abia la finalul săptămânii.

Dănuţ Lupu figurează deja pe lista persoanelor urmărite, pe site-ul Poliţiei Române.

Împotriva celui în cauză, Judecătoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 luni şi 10 zile inchisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează pe site-ul Poliţiei.

Cât timp va sta după gratii Dănuţ Lupu

Fostul campion cu Dinamo şi Rapid a dezvăluit şi că nu va ispăşi întreaga pedeapsă de 7 luni şi 10 zile. A anunţat că va sta după gratii aproximativ 3 luni, beneficiind astfel de o prevedere legală.

În data de 16 februarie, Judecătoria Cornetu hotărâse condamnarea fostului jucător la 7 luni şi 10 zile de închisoare.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală şi art. 335 alin. 2 Cod penal, cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul LUPU DĂNUŢ (….) la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 88 alin. 3 Cod penal, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilită prin Sentinţa penală nr. 139/05.02.2020, pronunţată de Judecătoria Focşani în dosarul 11059/231/2019, definitivă prin Decizia penală nr. 643/A/23.07.2020 a Curţii de Apel Galaţi, şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 6 luni închisoare. În baza art. 88 alin. 3 ultima teză Cod penal şi art. 38 alin.1 Cod penal rap. la art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o lună şi 10 zile închisoare (o treime din pedeapsa aplicată prin prezenta), pedeapsa rezultantă pe care o va executa inculpatul LUPU DĂNUŢ fiind de 7 luni şi 10 zile închisoare.

În baza art. 60 Cod penal, pedeapsa urmează a fi executată în regim de detenţie. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a cheltuielilor judiciare în cuantum de 1000 lei, dintre care suma de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare stabilite prin actul de sesizare a instanţei. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentinţe penale. Soluţionată în şedinţă publică şi pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.02.2023”.

Reclamă

Curtea de Apel i-a respins definitiv apelul la decizia de condamnare la închisoare cu executare

Lupu a contestat hotărârea, iar luni Curtea de Apel i-a respins apelul.

Soluţia pe scurt: DP 1401/A/ În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023.

Document: Hotarâre 1401/2023 02.10.2023”.

 

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori Vezi toate știrile
Citește și