Închide meniul

David Popovici a recunoscut ce i-a cerut premierului Nicolae Ciucă. Mesajul ferm transmis de puștiul de 17 ani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 iulie 2022, 17:11

David Popovici a recunoscut ce i-a cerut premierului Nicolae Ciucă. Mesajul ferm transmis de puștiul de 17 ani

David Popovici s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

David Popovici, alături de Nicolae Ciucă / Hepta

David Popovici a dezvăluit ce discuție a purtat cu Nicolae Ciucă după performanțele colosale de la Campionatul Mondial de Natație. Puștiul de 17 ani i-a cerut un singur lucru premierului României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici își dorește să vadă și alți români care fac performanță în sport. Puștiul fenomen i-a solicitat premierului să implice statul în activitățile sportive, ca România să revină la rezultatele de altădată.

David Popovici a recunoscut ce i-a cerut premierului Nicolae Ciucă

„L-am rugat să sprijine sportul românesc, să facem sportul un ambasador al ţării”, a spus David Popovici, conform orangesport.ro.

Popovici este noul „rege” al natației. Sportivul de 17 ani a devenit dublu campion mondial, la Budapesta, iar ulterior a câștigat 4 medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni.

Performanțele fantastice reușite de David Popovici l-au transformat în timp record într-unul din cele mai cunoscute personaje din România.

Reclamă

În continuare, Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori, de la Roma (Italia), în perioada 11-21 august. Apoi, sportivul de 17 ani se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de juniori, organizate la Lima (Peru), între 30 august și 4 septembrie.

David Popovici, cinci medalii la Europenele de juniori de la Otopeni

La Europenele de juniori de la Otopeni, David Popovici a fost numit cel mai bun sportiv al turneului. Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber. La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

Ion Țiriac voia să-l trimită pe David Popovici în SUA

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului de 17 ani:

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

În prezent, David Popovici aparține de CS Dinamo. În trecut, dublul campion mondial s-a aflat în curtea celor de la CSA Steaua.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și