David Popovici a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta. Românul de 17 ani a reuşit o performanţă magnifică şi a câştigat medalia de aur atât în proba „regină” de 100 de metri liber, cât şi la 200 de metri liber. S-a aflat şi câţi bani va primi de la statul român.
Din sursele as.ro, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.
Câţi bani va primi David Popovici de la statul român
De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro. Există posibilitatea ca premiile primite de puştiul minune să fie dublate. Aşa s-a întâmplat după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 când, la iniţiativa MTS, Guvernul României a decis să le dea de două ori mai mulţi bani sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri. Un medaliat cu aur a încasat atunci 140.000 de euro.
Sunt şanse mari ca Popovici să fie premiat şi de Dinamo. Clubul din Ştefan cel Mare îi poate oferi maximum 50% din premiile oferite de Minister. Şi COSR poate interveni şi să ofere o sumă de bani în conturile celui care a scris o pagină de istorie pentru sportul românesc.
Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui David Popovici, după ce sportivul român a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Președintele României l-a felicitat pe tânărul înotător de 17 ani pentru performanța extraordinară.
„O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.
S-a aflat câţi bani va primi David Popovici, de la statul român. Suma se poate mări considerabil dacă tânărul sportiv va fi recompensat şi de Dinamo şi COSR.
David Popovici, performanţă magnifică după 49 de ani
David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.
Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.
Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.
Lecţie de modestie a lui Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”
În timpul cursei istorice de la 100 de metri, Popovici s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.
„(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.
Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.
„Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.
- bani david popovici
- campionatele mondiale de nataţie
- cosr
- david popovici
- dinamo
- ministerul tineretului şi sportului
- Fuchse Berlin – Dinamo 38-29! „Dulăii”, o nouă înfrângere în deplasare în Liga Campionilor
- România – Olanda 26-41! Înfrângere drastică pentru tricolore înaintea Campionatului European
- Selecţionerul Florentin Pera „atacă” Europeanul cu o naţională nouă! A spus care e obiectivul României. Sorina Grozav: „Suntem dornice de afirmare”