Închide meniul
EXCLUSIV

Câţi bani va primi David Popovici, de la statul român, după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta

Publicat: 22 iunie 2022, 21:15

Câţi bani va primi David Popovici, de la statul român, după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta

Câţi bani va primi David Popovici, de la statul român, după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta

David Popovici, la festivitatea de premiere de la Campionatele Mondiale din Budapesta / Profimedia

David Popovici a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta. Românul de 17 ani a reuşit o performanţă magnifică şi a câştigat medalia de aur atât în proba „regină” de 100 de metri liber, cât şi la 200 de metri liber. S-a aflat şi câţi bani va primi de la statul român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din sursele as.ro, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

Câţi bani va primi David Popovici de la statul român

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro. Există posibilitatea ca premiile primite de puştiul minune să fie dublate. Aşa s-a întâmplat după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 când, la iniţiativa MTS, Guvernul României a decis să le dea de două ori mai mulţi bani sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri. Un medaliat cu aur a încasat atunci 140.000 de euro.

Reclamă

Sunt şanse mari ca Popovici să fie premiat şi de Dinamo. Clubul din Ştefan cel Mare îi poate oferi maximum 50% din premiile oferite de Minister. Şi COSR poate interveni şi să ofere o sumă de bani în conturile celui care a scris o pagină de istorie pentru sportul românesc.

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui David Popovici, după ce sportivul român a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Președintele României l-a felicitat pe tânărul înotător de 17 ani pentru performanța extraordinară.

Reclamă

O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.

S-a aflat câţi bani va primi David Popovici, de la statul român. Suma se poate mări considerabil dacă tânărul sportiv va fi recompensat şi de Dinamo şi COSR.

David Popovici, performanţă magnifică după 49 de ani

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Reclamă 4 / 0/3

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Lecţie de modestie a lui Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”

În timpul cursei istorice de la 100 de metri, Popovici s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

Reclamă

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:07 Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!” 9:55 CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT (21:00). Oaspeţii, atac furibung asupra titlului din Liga 1. Echipele probabile 9:00 Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre „palma” primită de antrenorii români de la Gigi Becali: „Nu conduce tot la FCSB!” 8:53 FotoAdversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie 8:35 Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România” 8:28 FotoImagini fabuloase după calificarea României la turneul final BJK Cup. Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, cu ochii în lacrimi! 0:10 Ioan Ovidiu Sabău și-a turnat cenușă în cap după U Cluj – Petrolul 1-2: „Trebuia să gândesc totul mai bine” 13
apr.
23:59
Ucraina – România 2-3! Jacqueline Cristian și Ana Bogdan, victorie fabuloasă!!!
13
apr.
23:55
Laszlo Balint, prima reacție după debutul perfect la Petrolul! A făcut plecăciuni în fața jucătorilor intrați dep e bancă
13
apr.
23:47
Cum arată acum clasamentul în play-out! Luptă extrem de încinsă pentru evitarea retrogradării
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Reacţia lui Zeljko Kopic după ce s-a spus că s-a bătut cu portarul lui Dinamo, Adnan Golubovic!
Liga 1 • 13 apr., 19:54
Reacţia lui Zeljko Kopic după ce s-a spus că s-a bătut cu portarul lui Dinamo, Adnan Golubovic!
Mircea Lucescu, reacţie categorică despre implicarea la Dinamo
Liga 1 • 12 apr., 23:30
Mircea Lucescu, reacţie categorică despre implicarea la Dinamo: „Eu asta pot să fac!”. Anunţ despre viitorul său
Ovidiu Burcă l-a criticat pe Andrei Nicolescu şi a avut un mesaj clar pentru Dinamo: "Trebuie să se rupă total de aceste teorii"
Liga 1 • 10 apr., 20:43
Ovidiu Burcă l-a criticat pe Andrei Nicolescu şi a avut un mesaj clar pentru Dinamo: „Trebuie să se rupă total de aceste teorii”
Zeljko Kopic a luat o decizie uluitoare înainte de Dinamo - Poli Iaşi! Cum încearcă croatul să salveze echipa de la retrogradare
Liga 1 • 10 apr., 16:35
Zeljko Kopic a luat o decizie uluitoare înainte de Dinamo – Poli Iaşi! Cum încearcă croatul să salveze echipa de la retrogradare
Borcea le-a transmis şefilor lui Dinamo ce trebuie să facă neapărat ca să evite Liga 2
Liga 1 • 10 apr., 11:38
„Băieţii trebuie să simtă ‘cașcavalul'” Borcea le-a transmis şefilor lui Dinamo ce trebuie să facă neapărat ca să evite Liga 2!