Închide meniul
Foto

Emeric Ienei, imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului! Marele antrenor, distincţie din partea Generaţiei de Aur

Bogdan Stănescu Publicat: 1 octombrie 2024, 16:50

Reclamă
Emeric Ienei, imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului! Marele antrenor, distincţie din partea Generaţiei de Aur

Emeric Ienei, imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului!

Emeric Ienei, prezent la un meci / Profimedia Images

Emeric Ienei a apărut într-o imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului românesc, Alexandru Boc. Singurul antrenor român care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românească are 87 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emeric Ienei a primit o distincţie din partea Generaţiei de Aur. Alexandru Boc a mers special pentru a-i înmâna această distincţie fostului mare antrenor român.

Emeric Ienei, imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului!

Emeric Ienei se afla pe banca Stelei la cea mai mare performanţă a unei echipe de club din România. Pe 7 mai 1986 Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni, într-o finală disputată la Sevilla, cu FC Barcelona.

A fost 0-0 după timpul regulamentar şi după prelungiri, iar la loviturile de departajare roş-albaştrii s-au impus cu 2-0. Marius Lăcătuş şi Gabi Balint au fost singurii jucători care au reuşit să înscrie de la 11 metri. Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor, reuşind să apere toate cele 4 lovituri de la 11 metri executate de catalani.

Ca jucător, Emeric Ienei are 3 titluri de campion al României şi 4 Cupe ale României cucerite. Toate aceste trofee au fost obţinute cu Steaua Bucureşti.

Reclamă
Reclamă
Emeric Ienei şi Alexandru Boc / Facebook Alexandru Boc
Emeric Ienei şi Alexandru Boc / Facebook Alexandru Boc

Ca antrenor, Emeric Ienei a câştigat, în afară de Cupa Campionilor Europeni, 6 titluri de campion al României şi 4 Cupe ale României. Şi aceste trofee au fost cucerite cu Steaua.

Emeric Ienei a obţinut calificarea, ca selecţioner al României, în sferturile EURO 2000. România s-a calificat dramatic în sferturi după ce a învins-o pe Anglia în ultimul meci din grupă. Chivu a deschis scorul, englezii au preluat ulterior conducerea, prin golurile lui Alan Shearer şi Michael Owen, dar „tricolorii” au izbutit o întoarcere fantastică de scor. Dorinel Munteanu a marcat în minutul 48, iar Ionel Ganea le-a adus victoria „tricolorilor”. Ganea a transformat un penalty în minutul 89 al partidei.

Gabi Balint a avut şi el o întâlnire emoţionantă cu Emeric Ienei în noiembrie 2023

Gabi Balint s-a întâlnit cu Emeric Ienei la Oradea în noiembrie 2023. Foştii câştigători ai Cupei Campionilor Europeni în 1986 au băut o cafea în superbul oraş din vestul României.

Reclamă

O întâlnire emoţionantă cu antrenorul care mi-a marcat cariera”, a scris Gabi Balint pe Facebook.

Emeric Ienei a venit în baston anul trecut să vadă meciul FC Bihor – FCSB, încheiat cu scorul de 0-2, din Cupa României. Partida a avut loc la Oradea.

Emeric Ienei a fost salutat de către Mihai Stoica şi Valeriu Argăseală şi a primit şi un premiu înainte de meci. Emeric Ienei locuieşte la Oradea, la fel ca fostul jucător Mihăiţă Neşu. Şi Mihăiţă Neşu a fost la meciul FC Bihor – FCSB 0-2. Neşu a venit, de asemenea, să îi urmărească pe roş-albaştri la antrenamentul din ziua precedentă meciului.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:04

Adrian Mititelu, replică dură pentru Răzvan Burleanu: „Eşti un impostor, stai ilegal în Federaţie. Săvârşeşti infracţiuni zilnic”

19:45

VIDEOLIGA CAMPIONILOR ASIEI | Al Gharafa – Al Ain LIVE VIDEO (21:00, AntenaPLAY)! Rezultatele zilei

19:19

Kosovo, sancţionată de UEFA după incidentele de la meciul cu România! Ce pedeapsă a primit adversara „tricolorilor”

19:15

Adversara FCSB-ului din Europa League, la un pas să-şi schimbe antrenorul! Conducerea i-a dat ultimatum

18:45

LIVE SCOREArsenal – PSG şi Leverkusen – AC Milan, meciurile serii din Champions League (22:00)! Două partide se joacă ACUM

18:41

Dinamo a fost la un pas de un transfer de senzaţie! Motivul pentru care mutarea a picat în ultimul moment: „Eram foarte aproape!”

1 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 2 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 3 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 4 Rapid transferă de la o rivală din Liga 1! Lovitura dată de giuleşteni: „Marius Șumudică și l-a dorit mult” 5 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 6 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei
Citește și