Închide meniul

Gabi Balint, întâlnire emoţionantă cu Emeric Ienei! Marele antrenor are 86 de ani

Bogdan Stănescu Publicat: 10 noiembrie 2023, 17:32

Reclamă
Gabi Balint, întâlnire emoţionantă cu Emeric Ienei! Marele antrenor are 86 de ani

Gabi Balint, întâlnire emoţionantă cu Emeric Ienei

Gabi Balint şi Emeric Ienei / Facebook Gabi Balint

Gabi Balint s-a întâlnit cu Emeric Ienei la Oradea. Foştii câştigători ai Cupei Campionilor Europeni în 1986 au băut o cafea în superbul oraş din vestul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finala istorică a Cupei Campionilor Europeni, de pe 7 mai 1986, Gabi Balint a marcat la loviturile de departajare. Celălalt gol al Stelei a fost înscris de Marius Lăcătuş, la 11 metri. Steaua a învins-o atunci pe FC Barcelona cu 2-0 la loviturile de departajare, după ce scorul a fost 0-0 în timpul regulamentar şi în prelungiri.

Gabi Balint, întâlnire emoţionantă cu Emeric Ienei!

O întâlnire emoţionantă cu antrenorul care mi-a marcat cariera”, a scris Gabi Balint pe Facebook.

Gabi Balint şi Emeric Ienei, la întâlnirea lor de la Oradea / Facebook Gabi Balint
Gabi Balint şi Emeric Ienei, la întâlnirea lor de la Oradea / Facebook Gabi Balint

Emeric Ienei, în vârstă de 86 de ani, a venit în baston să vadă meciul FC Bihor – FCSB, încheiat cu scorul de 0-2, din Cupa României. Partida a avut loc la Oradea.

Emeric Ienei a fost salutat de către Mihai Stoica şi Valeriu Argăseală şi a primit şi un premiu înainte de meci.

Reclamă

Emeric Ienei este antrenorul român care a obţinut cea mai mare performanţă internaţională cu o echipă de club de la noi. Pe 7 mai 1986 Steaua Bucureşti, antrenată de Ienei, a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor la acel meci, după ce a apărat toate cele 4 penalty-uri bătute de cei de la FC Barcelona la loviturile de departajare.

Emeric Ienei locuieşte la Oradea, la fel ca fostul jucător Mihăiţă Neşu. Şi Mihăiţă Neşu a fost la meciul FC Bihor – FCSB 0-2. Neşu a venit, de asemenea, să îi urmărească pe roş-albaştri la antrenamentul din ziua precedentă meciului.

Gabi Balint a răbufnit după ce i s-a spus că CSA Steaua s-a înfiinţat în 2017: „Cum adică? Ce urât sună”

Gabi Balint a răbufnit după ce i s-a spus că CSA Steaua s-a înfiinţat în 2017. Legenda formației din Ghencea este de părere că formația militară, pregătită de Daniel Oprița, este adevărata Steaua București.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul atacant al „roș-albaștrilor” a sărit în apărarea echipei pregătite de Daniel Oprița. Acesta este de părere că „militarii” nu s-au înființat în anul 2017 și că secția de fotbal a fost doar „reactualizată”.

Fostul atacant, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua București, în anul 1986, a vorbit despre situația din anul 2017, atunci când Clubul Sportiv al Armatei și-a înscris secția de fotbal în Liga a 4-a a fotbalului românesc. Gabi Balint este de părere că echipa „militară” nu s-a înfințat în acel an și că aceasta doar s-a „reactualizat”.

„Se mai schimbă şi numerele de la maşină”

Totodată, acesta a făcut o pararelă și cu FCSB, clubul patronat de Gigi Becali, dar a menționat și faptul că entitatea care patronează echipa militară, adică Clubul Sportiv al Amratei, este aceași cu cea care se afla la conducerea secției de fotbal și înainte de 1998.

„Cum adică s-a înființat? S-a reactualizat în 2017. S-a înființat, ce urât sună. Se mai schimbă și numerele de la mașină. După ’90, s-au schimbat. Și CIS-ul pe care îl avea FCSB în februarie, când s-a făcut trecerea?

Clubul care patronează echipa este același. Trebuie să fac o corecție, CIS-ul nu a fost schimbat. Este același, este un singur CIS al clubului Steaua”, a spus Gabi Balint, potrivit digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei Vezi toate știrile
Citește și