Închide meniul

Gică Popescu, răvăşit de durere în ziua în care Daniel Prodan ar fi împlinit 51 de ani: „Sper că zâmbește și acum, de acolo de sus”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 martie 2023, 16:36

Gică Popescu, răvăşit de durere în ziua în care Daniel Prodan ar fi împlinit 51 de ani: „Sper că zâmbește și acum, de acolo de sus

Gică Popescu, răvăşit de durere în ziua în care Daniel Prodan ar fi împlinit 51 de ani

Gică Popescu, mesaj emoţionant despre Didi Prodan / Colaj Profimediaimages/Hepta

Gică Popescu este răvăşit de durere în ziua în care Daniel Prodan ar fi împlinit 51 de ani. Fostul mare internaţional român a murit în 2016 şi a îndoliat lumea fotbalului din România. „Baciul” continuă să fie marcat de dispariţia celui cu care a fost coechipier la naţională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Farului a transmis un mesaj plin de emoţie pe reţelele sociale. „Generația de Aur joacă în minus, dar joacă pentru el!”, a scris Gică Popescu.

Gică Popescu, răvăşit de durere în ziua în care Daniel Prodan ar fi împlinit 51 de ani

Al șaptelea an în care nu-l pot suna pe Didi să-i urez „La mulți ani!”… E greu să pierzi atât de neașteptat un asemenea coleg și prieten, însă mereu o să mi-l aduc aminte ca în această poză, sărind de bucurie. Sper că zâmbește și acum, de acolo de sus, când vede că oamenii care l-au avut alături nu l-au uitat.

Cum am spus-o și atunci, când Didi a plecat dintre noi, Generația de Aur joacă în minus, dar joacă pentru el„, a fost mesajul postat de Gică Popescu pe contul său de Facebook.

Reclamă

Didi Prodan a încetat din viaţă la vârsta de 44 de ani, pe 16 noiembrie, după ce a suferit un infarct.

Născut la Satu Mare, la 23 martie 1972, Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României.

Pentru naţionala României, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide, marcând un gol. După retragerea din activitatea de jucător, Prodan a activat ca oficial la mai multe cluburi şi la Federaţia Română de Fotbal. La FRF, el a fost director sportiv al loturilor de juniori. În martie 2014, după o acţiune a naţionalei under 17, între directorul sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, Daniel Prodan, şi conducerea federaţiei s-a iscat un conflict, în urma căruia fostul fundaş al Stelei a fost demis.

Reclamă 4 / 0/3

Ultima dată, Prodan a fost director sportiv la clubul Concordia Chiajna.

Gică Popescu, înainte de debutul României în preliminariile EURO 2024

Gică Popescu a vorbit înainte de debutul României în preliminariile EURO 2024. „Baciul” susţine că avem o grupă extrem de accesibilă, din care face parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Andorra – România e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, pe 25 martie, de la 21:45.

De fiecare dată pornim cu acelaşi entuziasm. Credem că avem o grupă uşoară şi că ne calificăm. Grupa este una… dacă ne punea cineva să alegem o grupă mai uşoară nimerea mai bine decât noi. La un moment dat trebuie să avem acest declick şi să ne calificăm. Dacă nici acum nu ne calificăm nici din această grupă, înseamnă că lucrurile sunt foarte grave.

Spuneam tot timpul că o echipă naţională valoroasă, în momentul în care te uiţi pe ea, începe cu fundaşii centrali, cum ştiai pe vremea noastră, cu Belodedici sau Prodan. Eu nu ştiu azi dacă mă pui să aleg doi fundaşi centrali, nu ştiu doi.

Mă gândesc la Ghiţă sau la Burcă, dar nu îi văd titulari incontestabili pe fundaşii centrali convocaţi. Nu îi văd eu, dar trebuie să îi vadă selecţionerul, că el îi alege”, a spus Gică Popescu.

Programul complet al meciurilor din preliminariile pentru Euro 2024

Andorra – România (25 martie, Antena 1)
România – Belarus (28 martie)
Kosovo – România (16 iunie, Antena 1)
Elveția – România (19 iunie)
România – Israel (9 septembrie)
România – Kosovo (12 septembrie, Antena 1)
Belarus – România (12 octombrie, Antena 1)
România – Andorra (15 octombrie)
Israel – România (18 noiembrie)
România – Elveția (Antena 1)

Reclamă
Recomandări
  • Daniel Prodan a încetat din viaţă în 2016

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și