Închide meniul

Jucătorii lui Dinamo Kiev, terorizați de ultimele rachete trimise de Rusia în Ucraina! Momente cumplite pentru elevii lui Mircea Lucescu

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 noiembrie 2022, 14:30

Jucătorii lui Dinamo Kiev, terorizați de ultimele rachete trimise de Rusia în Ucraina! Momente cumplite pentru elevii lui Mircea Lucescu

Momente cumplite pentru jucătorii lui Mircea Lucescu, de la Dinamo Kiev

Momente cumplite pentru jucătorii lui Mircea Lucescu, de la Dinamo Kiev / Profimedia

Jucătorii lui Dinamo Kiev au fost terorizați de rachetele trimise de Rusia în Ucraina, în această săptămână. Armata lui Vladimir Putin a reluat bombardamentele din țara vecină, iar printre cei care au avut de suferit se numără și elevii lui Mircea Lucescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit informațiilor venite de la Kiev, Rusia a lansat 31 de rachete în mai multe orașe din Ucraina, cu scopul de a neutraliza obiectivele militare. Dintre acestea, 21 dintre acestea au fost oprite de scuturile antiaeriene, în timp ce celelalte 10 au atins solul și au provocat decese și daune uriașe.

Jucătorii lui Dinamo Kiev au fost terorizați de rachetele trimise de Rusia în Ucraina

„A fost cel mai mare atac din istorie!”, a fost anunțul făcut de Volodimir Kudrițki, șeful Ukrenergo, operatorul național de transport al energiei electrice din Ucraina, potrivit Digisport.

Mai mulți jucători de la Dinamo Kiev au fost prinși pe terenul de antrenament în timpul bombardamentelor. Îngroziți din cauza atacurilor, aceștia au fugit imediat pentru a se ascunde, iar unii dintre ei au alunecat pe gheață și s-au lovit.

Arcadie Zaporojanu, unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, a explicat că jucătorii speriați de rachete au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reclamă

„Un bloc de locuinţe, autostrada Odesa-Kiev, pe porţiunea de la intrarea în Kiev, termocentrale, staţii de pompare a apei şi relee TV şi de telefonie mobilă au fost lovite de aceşti descreieraţi care nu au niciun Dumnezeu.

Trei dintre exploziile produse în aer au fost atât de aproape de baza noastră de pregătire încât sperietura a fost foarte mare.

Jucătorii care se aflau pe teren, la antrenament, au fugit spre adăpost, spre hotelul din bază, dar unii au căzut pe gheaţă şi s-au lovit suficient de tare pentru a necesita îngrijiri medicale”, a transmis Arcadie Zaporojanu, pentru Digisport.

Reclamă 4 / 0/3

La scurt timp după aceea, Mircea Lucescu a oferit o primă reacție. Antrenorul român a asigurat că se află în siguranță și că nu se teme de bombardamentele rușilor.

„Dacă nu eram bine, se auzea deja. E totul ok. Mai avem puţin, sâmbătă şi miercuri şi terminăm (n.r. – cu meciurile din campionat). De ce să îmi fie frică? Doar n-o să cadă chiar pe mine o rachetă”, a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru Antena Sport. (mai multe detalii, AICI)

Ulterior, din cauza bombardamentelor de miercuri, baza lui Dinamo Kiev a rămas fără curent electric, apă și clădură pentru intervale mari de timp.

Pentru Dinamo Kiev urmează meciul cu Metalist Harkov, de pe 26 noiembrie, din campionat. Echipa lui Mircea Lucescu se află pe locul 4 în prima ligă din Ucraina, la 9 puncte în spatele liderului Dnipro-1, după 13 etape.

Mircea Lucescu, înspăimântat după ultimele bombardamente din Ucraina!

Recent, Mircea Lucescu s-a arătat înspăimântat după bombardamente din Ucraina.

Marele antrenor român a povestit momentele teribile prin care continuă să treacă jucătorii și familiile lor, din cauza războiului:

„(N.r. – Unde erați în timpul ultimelor bombardamente din Ucraina?) Eram pe drum, mergeam de la Liov la Cracovia. Am ajuns în Polonia destul de târziu, dar tot am făcut un antrenament seara, pe terenul de lângă hotel, unde lumina nu era deloc bună. Și ieri am avut un antrenament acolo, dar a fost mai bine.

Reclamă

(N.r. – Credeți că e o idee bună să jucați derby-ul cu Șahtior la Liov?) La început era planificat ca meciul să se joace la Londra. Totul era stabilit. În timpul ultimelor atacuri rusești eram la Liov, iar jucătorii au auzit și au simțit totul. Se tem pentru familiile lor. Nu e cea mai bună idee să ne întoarcem acum la Liov.

Am oferit câteva variante: să jucăm la Varșovia, la Cracovia sau la Liov, dar puțin mai târziu. Luni sau marți, ținând cont că Șahtior a jucat ieri și noi jucăm mâine (n.r. – în cupele europene). Vom avea foarte puțin timp să ne recuperăm și să ne deplasăm și vom avea timp de cel mult un antrenament. Acum așteptăm răspunsul celor de la Șahtior, UAF (Federația Profesionistă de fotbal din Ucraina) și UPL (Liga Profesionistă din Ucraina)”, a spus Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! Vezi toate știrile
Citește și