Închide meniul

Junior Moraes, detalii din infernul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. ”Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr”. Atacantul a ajuns cu greu în România

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 februarie 2022, 11:30 / Actualizat: 28 februarie 2022, 17:11

Junior Moraes, detalii din infernul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. ”Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr”. Atacantul a ajuns cu greu în România

Junior Moraes, detalii din infernul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina

Antena Sport

Atacantul lui Dinamo Kiev a povestit clipele de groază prin care a trecut în Ucraina, după ce Vladimir Putin a invadat țara vecină, pe 24 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | Junior Moraes: Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel

”România a fost mereu în inima mea, pentru că am trăit momente frumoase aici și am mulți prieteni. România ne ajută și mulțumesc mult tuturor pentru sprijinul acordat. Nu am putut să plec de unul singur și să-i las pe ei în spate. Sunt foarte bucuros acum că toată lumea este în siguranță și va merge acasă.

În acest moment sunt pur și simplu în șoc. În primele două zile a fost foarte multă tensiune, cu bombe, cu armata rusească apropiindu-se foarte mult de noi, picau comunicațiile, nu puteam lua legătura cu cei dragi. Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr. Războiul nu este bun pentru nimeni”, a spus Moraes.

Rusia a invadat Ucraina | Jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev au ajuns în România

Jucătorii de la granzii Ucrainei, Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, dar și familiile lor, au reușit să ajungă în România noaptea trecută. Au scăpat de război și au trecut granița prin vama Albița. Răzvan Burleanu i-a așteptat, cu autocarul echipei naționale, chiar la intrarea în țară.

Carlos de Pena, cel care are dublă cetățenie (Uruguay și Italia) a mers direct spre aeroportul din Iași. Celelalte 41 de persoane care au scăpat de calvarul din Ucraina au plecat spre Mogoșoaia și își vor căuta bilete pentru a se duce spre țara natală.

Reclamă

„Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală„, se anunță în comunicatul FRF.

Rusia a invadat Ucraina | Mircea Lucescu, cu sufletul și inima alături de ucraineni

Mircea Lucescu a ajuns în România zilele trecute, după un drum infernal cu mașina. Antrenorul lui Dinamo Kiev a vorbit și el despre situația nedorită din țara vecină, după decizia lui Vladimir Putin de a începe războiul.

Reclamă 4 / 0/3

”Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul. Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia.

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova. Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev”, a spus Lucescu, citat de new.sport.ua.

Citește și:

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și