Închide meniul

Lucian Bute, discurs ferm despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Să i se reducă pedeapsa! Sportivul nu e chimist!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 octombrie 2023, 10:11

Reclamă
Lucian Bute, discurs ferm despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Să i se reducă pedeapsa! Sportivul nu e chimist!

Lucian Bute, discurs ferm despre scandalul de dopaj al Simonei Halep

Lucian Bute a avut un discurs ferm despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Bute a fost şi el depistat pozitiv în 2016, însă a reuşit să demonstreze că suplimentele pe care le-a luat erau contaminate cu ostarină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la urmă, Bute şi-a demonstrat nevinovăţia şi a scăpat doar cu suspendarea provizorie de 6 luni. În cazul Simonei Halep, Lucian Bute crede că sportiva din România îşi poate reduce suspendarea. Halep a fost suspendată 4 ani de zile după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Mai mult, Bute spune că Halep are nevoie să revină cât mai repede pe teren.

Lucian Bute, discurs ferm despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Să fie puternică, să fie încrezătoare și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să dovedească faptul că a fost un accident. Sper să aducă probe concrete și să i se reducă pedeapsa. Să intre mai repede pe teren pentru că altfel îi va fi foarte greu. După doi ani de așteptare e aproape imposibil să mai revii la un nivel înalt.

Nu. El nu e chimist. Tu îți alegi echipa. Preparatorul, nutriționistul. Lucram cu nutriționist, iar el trebuia să știe foarte bine ce consumam, începând de la alimentație până la suplimente. Dar uite că se întâmplă. Ce poți să faci? Eu, Simona, ceilalți, toți aveam o viață cu sală, odihnă, recuperare, nutriție. Nu stau să testez suplimentele. Nu am timp de așa ceva. Dacă m-aș concentra pe asta, mi-aș pierde concentrarea pentru pregătirea înaintea meciurilor. Fiecare din echipă are jobul lui. E un sport individual, eu urc în ring, Simona pe teren, dar în spate e un sport de echipă„, a spus Lucian Bute pentru gsp.ro.

Ion Ţiriac o îndeamnă pe Simona Halep la război, după suspendare

Ion Ţiriac o îndeamnă pe Simona Halep la război, după suspendare. Omul de afaceri a sfătuit-o din nou pe Halep să dea în judecată pe toată lumea şi să ceară despăgubiri.

Reclamă

Simona ar trebui să-i atace pe toţi! N-ar trebui să ceară decât 100 de milioane pagubă, că i-au distrus viaţa”, a declarat Ion Ţiriac în exclusivitate pentru AntenaSport.

Ţiriac îi cere Simonei să-şi facă dreptate până la ultimul tribunal. Şi el e enervat că doza de roxadustat găsită a fost într-un procentaj prea mic.

În engleză se spune half-pregnanat, adică ori eşti însărcinată, ori nu eşti însărcinată?”, a mai spus Ion Ţiriac.

Reclamă 4 / 0/3

O vină are Halep, crede Ţiriac.

Nu a verificat ca echipa ei să-i scrie în lista aia de medicamente”, a precizat omul de afaceri.

Avocatul Simonei Halep, reacţie după declaraţiile venite dinspre firma pe care a dat-o în judecată: „A fost validată de tribunal”

Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a avut o primă reacţie după declaraţiile venite dinspre firma pe care românca a dat-o în judecată. Canadienii au produs suplimentul Keto MCT, despre care Simona susține că este sursa apariției roxadustatului în corpul său.

Canadienii au dezmințit informația că ar fi fost trimiși la tribunal, dar Bogdan Stoica a rămas la varianta prezentată iniţial.

„I-am dat în judecată. Înțeleg ce spune el, că poate nu au primit înștiințarea. I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

Asta am descoperit noi în ceea ce luase Simona. Apoi am luat alte recipiente sigilate, comercializate tot de firma canadiană. Am găsit aceeași contaminare. De altfel, nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment.

Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal”, a spus Stoica, citat de gsp.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate Vezi toate știrile
Citește și