Închide meniul

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul care i-a schimbat viața: “E foarte greu!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 25 decembrie 2022, 18:01

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul care i-a schimbat viața: “E foarte greu!”

Mihai Neșu a rămas paralizat în 2011

Mihai Neșu a rămas paralizat în 2011 / Antena Sport

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul care i-a schimbat viața. Fostul fundaș român a suferit o accidentare horror în urmă cu mai bine de 11 ani, în timpul unui antrenament la Utrecht, în Olanda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma accidentării, fotbalistul român a rămas paralizat, iar viața sa s-a schimbat la 180 de grade.

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul care i-a schimbat viața

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul cumplit care i-a schimbat viața

Fostul fundaș de la FCSB (la vremea respectivă, Steaua) a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din România, din cauza ajutorului financiar pe care îl primesc de la Stat.

Mihai Neșu a dezvăluit că Statul român îi plătește o pensie de 100 de euro pe lună și una de însoțitor, în valoare de 300 de euro. În același timp, fostul jucător beneficiază de o pensie de 3.000 de euro din partea Statului olandez. Fără ajutorul venit din partea autorităților batave, Neșu este conștient că i-ar fi fost foarte greu să trăiască în România.

Reclamă

Fostul internațional a tras un semnal de alarmă, după ce a cunoscut multe persoane cu dizabilități care sunt nevoite să se descurce doar cu banii oferiți de autoritățile române.

„Din păcate când m-am întors din Olanda, în țară, am zis că ca să pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască. Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Neșu trage un semnal de alarmă: „Ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare!”

Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme escare, de exemplu, pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului.

În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a povestit Mihai Neșu, pentru antena3.ro.

Mihai Neșu a jucat la echipa din Ghencea în perioada 2001-2008, înainte să se transfere în Olanda, la Utrecht. Fostul fundaș a adunat și 8 selecții la naționala României.

Mihai Neșu, campanie de strângere de fonduri

Neșu a sărit în ajutorul celor care au trecut prin probleme similare. Fostul jucător construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

„Eu am văzut din experiența mea, atunci când nu am făcut terapie… terapie nu trebuie să faci numai cu gândul că fac nu știu câte progrese, trebuie să faci pentru că e important să-ți menții funcțiile vitale sănătoase. Eu am pățit de două ori că eram pe supărat pe viață la început și nu mai voiam să fac terapie și era să mor de vreo două ori. Asta m-a trezit puțin. Din experiența mea vreau să învețe din greșelele mele părinții copiilor cu dizabilități, să nu le mai repete”, a spus Mihai Neșu, în urmă cu câteva luni, la AS.ro LIVE.

Mihai Neșu a demarat un proiect de strângere de fonduri pentru a putea finaliza construcția celui mai mare centru de recuperare, din țară, al copiilor cu dizabilități. Oricine își dorește să îl ajute pe fostul fotbalist o poate face trimițând un SMS cu cuvântul „CRED” la 8844, prin care donează lunar 2 euro.

Reclamă
Recomandări
  • Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la Statul român, după accidentul care i-a schimbat viața
  • Anunțul făcut de fostul fundaș

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” Vezi toate știrile
Citește și