Închide meniul

Mihai Stoichiţă, prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA: „Efectiv sunt şocat de ce aud!”

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 30 ianuarie 2023, 21:01

Mihai Stoichiţă a avut prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA. Directorul tehnic al FRF este uluit de ceea ce se întâmplă cu fostul selecţioner al României.

Reclamă
Mihai Stoichiţă, prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA: „Efectiv sunt şocat de ce aud!

Mihai Stoichiţă, prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA

Mihai Stoichiţă se teme pentru Victor Piţurcă / Antena Sport

Piţurcă a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar care implică achiziționarea de măști de protecție, în perioada pandemiei. În cele din urmă, s-a luat decizia ca antrenorul de 66 de ani să rămână după gratii.

Reclamă

Mihai Stoichiţă a avut prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA

Şi fiul lui Victor Piţurcă ar urma să fie audiat în acelaşi dosar. Mihai Stoichiţă speră ca „Piţi” să fie eliberat şi să scape cât mai repede de griji.

Reclamă

Sperăm că nu e nimic, nu ştiu ce s-a întâmplat. Sunt amicii noştri cu care am jucat fotbal, am fost adversari. Am înţeles că nu are nicio legătură cazul cu fotbalul, de aceea nici nu pot să-mi dau cu părerea. Efectiv sunt şi eu şocat de ce aud!

Îi doresc să nu aibă niciun fel de problemă. Să fie totul ok, să fie o neînţelegere. E o tragedie pentru familie dacă, Doamne fereşte, se continuă speţa aceasta. Să nu fie aşa, să fie o neînţelegere„, a declarat Mihai Stoichiţă.

Direcției Naționale Anticorupție a oferit un comunicat în care anunţă că Victor Piţurcă (n.r. al cărui nume nu este specificat, dar apare sub titulatura de „persoană fizică”) a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual;

Ce se întâmplă cu Victor Piţurcă

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019„, se arată în comunicatul DNA.

Mihai Rotaru îşi doreşte să-l ajute pe fostul antrenor al Universităţii Craiova

Mihai Rotaru intervine după ce Victor Pițurcă a fost reținut de DNA. Patronul Universității Craiova s-a declarat surprins de situație, dar este convins că fostul selecționer nu va avea probleme serioase.

Deși au fost implicați în mai multe scandaluri, Mihai Rotaru este acum de partea lui Victor Pițurcă și speră să nu fie vorba despre un arest în cazul tehnicianului.

Mai mult decât atât, patronul Universității Craiova susține că a discutat cu unul dintre avocații implicați, iar situația nu este una foarte gravă.

Îmi pare foarte rău, dar nu de compasiunea mea are el nevoie acum. Am vorbit cu unul dintre avocați și, din punctul dânsului de vedere, nu există elemente care să ducă la o arestare. Este convins că nu va fi cazul de arestare și eu sper să fie așa”, a declarat Mihai Rotaru, la digisport.ro.

16 meciuri a antrenat-o Victor Pițurcă pe Universitatea Craiova în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
10:00 AS.ro LIVE | Andrei Nicolescu a fost invitatul lui Dan Pavel. Noul acționar al lui Dinamo a venit să-și spună povestea 9:48 FotoDetalii răvășitoare despre Corinna, soția lui Michael Schumacher: „Trăiește ca o prizonieră!” 9:42 Bianca Andreescu, interviu inedit în limba română: „Este foarte mişto!” Ce spune despre Emma Răducanu 9:22 Andorra – România LIVE VIDEO | Anghel Iordănescu, sfat pentru „tricolori” înainte de primul meci din preliminariile EURO 2024: „Va fi cum a zis Dan Petrescu!” 9:17 Cristiano Ronaldo, reacție sinceră după 3 luni petrecute în Arabia Saudită: „Nu o să mint!” 8:55 Reacţia lui Sander Sagosen, după ce Dinamo a fost învinsă categoric de Kiel: „Nu le-am dat nicio şansă, deşi atmosfera a fost perfectă!” 8:45 Mihai Pintilii și-ar dori ca Gigi Becali să-l transfere definitiv pe Deian Sorescu la FCSB: „E un băiat senzațional!” 8:28 Ilie Dumitrescu, replică dură pentru Mihai Rotaru: „Nu mă bag în seamnă cu dumneavoastră!” Răspunsul dat de patronul Universităţii Craiova 8:22 LIVE VIDEOCampionatul Mondial de Patinaj Artistic este LIVE în AntenaPLAY! Spectacol pe gheață, în Japonia 22
mart.
23:45
Andorra – România LIVE VIDEO | Gică Hagi, revoltat după declarația lui Edi Iordănescu: “I-a dat mesaj lui Ianis după ce a anunțat lotul! E inadmisibil!”
Pe același subiect
Naționala Ungariei
Fotbal extern • 22 mart., 19:01
Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA: „Continuăm să menținem acest punct de vedere!”
Gică Hagi, în timpul unui interviu
Echipa naţională • 22 mart., 17:39
Andorra – România LIVE VIDEO | Mihai Stoichiță anunță sfârșitul „războiului” dintre Gică Hagi și Edi Iordănescu: „A avut loc o conversație cu Ianis!”
Fani Ungaria
Fotbal intern • 22 mart., 16:15
Scrisoarea trimisă de UEFA către Federația de la Budapesta, după informațiile apărute în Ungaria!
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea