Închide meniul

Omagiu adus jurnalistului decedat în Ucraina, la partida Rennes – Troyes! Scene emoţionante în Ligue 1

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 mai 2023, 18:39

Omagiu adus jurnalistului decedat în Ucraina, la partida Rennes – Troyes! Scene emoţionante în Ligue 1

Omagiu adus jurnalistului ucis în Ucraina, la partida Rennes - Troyes

Omagiu pentru jurnalistul ucis în Ucraina/ Profimedia

Clubul de fotbal Rennes i-a adus duminică un omagiu lui Arman Soldin, jurnalistului AFP decedat în această săptămână în Ucraina, care a crescut la Academia clubului şi a îmbrăcat culorile echipei în adolescenţă, scrie lefigaro.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scenele emoţionante au avut loc la partida cu Troyes, din etapa a 35-a din prima ligă din Franţa.

Omagiu adus jurnalistului ucis în Ucraina, la partida Rennes – Troyes

Chiar înainte de începerea meciului din Ligue 1 dintre Rennes şi Troyes, jucătorii şi publicul de pe stadionul Roazhon Park plin au aplaudat, în timp ce pe ecrane a fost afişată o fotografie a jurnalistului în vârstă de 32 de ani.

„Cu curaj şi angajament, nu a încetat niciodată să informeze cât mai mulţi oameni despre realitatea unui conflict”, a anunţat crainicul clubului. „A fost un pasionat de fotbal şi un suporter loial al roş-negrilor, iar între 2006 şi 2008 a purtat culorile noastre.

Pentru această ocazie, clubul a invitat la meci aproximativ treizeci de apropiaţi ai tânărului jurnalist şi familia sa care locuieşte la Rennes.

Reclamă

Născut la Sarajevo, Arman Soldin a ajuns în Franţa în copilărie pentru a scăpa de război şi a lăsat în Rennes amintirea unui elev strălucit şi a unui fan al fotbalului. De fapt, nu a încetat niciodată să bată mingea. Când a început să lucreze la AFP în 2015 ca stagiar la biroul din Roma, s-a alăturat colegilor care se întâlneau o seară pe săptămână pe teren şi a jucat şi cu migranţii în timpul unui reportaj în Lampedusa. Angajat de AFP la Londra, a devenit corespondent sportiv pentru Canal+ din 2019.

El a devenit coordonator video al AFP la Kiev, în toamna anului trecut, anunţă news.ro.

Şi chiar şi în Anglia, el a păstrat un ataşament special faţă de Stade Rennais. Pe contul său de Twitter, o înregistrare video din septembrie 2021 îl arată în loja presei de pe stadionul Tottenham, cu un ochi pe teren şi cu celălalt pe tableta sa la un meci Marseille-Rennes.

Reclamă 4 / 0/3

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina! A fost campion mondial la kickboxing

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. De patru ori campion mondial la kickboxing, Vitali a decedat din cauza rănilor suferite, a declarat, sâmbătă, primarul oraşului Ivano-Frankivsk, citat de CNN.

Primarul Ruslan Martsynkiv a numit, într-o postare pe Facebook, moartea lui Merinov ”o pierdere ireparabilă pentru comunitatea din Ivano-Frankivsk”. Merinov era, de asemenea, un membru al Comiteteului executiv al Consiliului oraşului, potrivit lui Martsynkiv.

”Vitali Merinov a plecat la război în prima zi a invaziei pe scară largă”, a spus Martsynkiv. ”El a suferit o rană de la şrapnelul unei arme de foc la un picior, în timpul uneia dintre bătălii. Merinov s-a recuperat şi s-a întors pe front şi a apărat Ucraina până la ultima suflare”, a arătat acesta.

Primarul nu a precizat în ce bătălie a suferit Merinov cele mai recente răni. El a lăsat în urmă o soţie şi pe fiica lor de doi ani, a adăugat Martsynkiv.

Recomandări
  • Omagiu adus jurnalistului ucid în Ucraina
  • Momente emoţionante la partida Rennes – Troyes

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și