Închide meniul

Papa Benedict al XVI-lea a murit, la două zile după Pele. Momentul în care s-a întâlnit cu legenda fotbalului mondial: „Sunteți brazilian?”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 decembrie 2022, 13:19

Papa Benedict al XVI-lea a murit, la două zile după Pele. Momentul în care s-a întâlnit cu legenda fotbalului mondial: „Sunteți brazilian?

Papa Benedict al XVI-lea a murit, la două zile după Pele

Papa Benedict al XVI-lea și Pele s-au întâlnit în 2005 / Profimediaimages

O nouă veste tragică. Papa Benedict al XVI-lea a murit, la numai două zile după ce legendarul Pele s-a stins din viață. Fostul Suveran Pontif avea 95 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2005, Papa Benedict al XVI-lea l-a primit în audiență, la Koln, pe Pele. „Vă transmit salutări din partea tuturor jucătorilor din lume”, i-a transmis atunci singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială. Răspunsul Suveranului Pontif l-a surprins.

Papa Benedict al XVI-lea a murit, la două zile după Pele

„Sunteți brazilian?”, l-a întrebat Papa Benedict al XVI-lea. Imediat a intervenit un consilier papal care i-a explicat cine aste în fața lui.

Fostul conducător al bisericii catolice a avut un discurs categoric împotriva dopajului din sport, dar și împotriva violenței din fotbal.

Presiunea de a obţine rezultate bune nu ar trebui niciodată să vă determine să folosiţi scurtături cum este dopajul. Spiritul de echipă să fie un impuls pentru a evita aceste fundături şi o susţinere pentru cei care realizează că au greşit, astfel încât ei să se simtă ajutaţi„, spunea Suveranul Pontif, în 2012, în fața a 200 de oameni, potrivit mediafax.ro.

Reclamă

Dopajul în sport nu este doar o înşelătorie, ci este şi o scurtătură care anulează demnitatea„, a subliniat atunci Papa Benedict al XVI-lea, care le cerea sportivilor să se ghideze pe „loialitate, respect, simţul solidarităţii, bucurie, satisfacţie şi sărbătoare„.

Niciun campion nu este construit în laborator. Uneori s-a întâmplat şi nu putem fi siguri că nu se va mai întâmpla, chiar dacă sperăm că nu.

Însă timpul va scoate la lumină talentele originale de cele construite, iar un campion se naşte şi se întăreşte prin antrenamente. Talentul este un cadou primit, dar acest lucru nu este suficient: trebuie să lucrezi la el.

Reclamă 4 / 0/3

Îmi amintesc de cei care aleargă pe distanţa de 100 m la olimpiadă: pentru acele foarte puţine secunde au nevoie de ani şi ani de antrenament, fără lumini aprinse.

Din când în când citeam despre un mare campion care este primul venit la antrenamente şi ultimul care pleacă. Aceasta este mărturia că voinţa este mai puternică decât îndemânarea„, a subliniat Papa Benedict al XVI-lea.

Papa Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun.

Cu tristeţe vă informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9:34 (10:34, ora României), la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informaţii suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil„, a spus purtătorul de cuvânt într-o declaraţie scrisă citată de Reuters.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea, care în 2013 a devenit primul suveran pontif din ultimii 600 de ani care a demisionat, a murit la vârsta de 95 de ani, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, unde locuia de la demisia sa.

La începutul acestei săptămâni, Papa Francisc a dezvăluit în timpul audienţei generale săptămânale că predecesorul său este „foarte bolnav” şi a cerut oamenilor să se roage pentru el.

Vineri au avut loc mai multe slujbe de rugăciune la Roma şi în Germania, ţara natală a Papei emerit Benedict al XVI-lea.

Reclamă

Timp de aproape 25 de ani, sub numele de cardinal Joseph Ratzinger, Benedict al XVI-lea a fost puternicul şef al biroului doctrinar al Vaticanului, cunoscut sub numele de Congregaţia pentru Doctrina Credinţei. Conservatorii din Biserică l-au privit pe fostul papă ca fiind purtătorul lor de stindard, iar unii ultratradiţionalişti au refuzat chiar să îl recunoască pe succesorul său, Papa Francisc, ca pontif legitim.

Aceştia l-au criticat pe Papa Francisc pentru abordarea sa mai deschisă faţă de membrii comunităţii LGBTQ+ şi faţă de catolicii care au divorţat şi s-au recăsătorit în afara Bisericii, spunând că ambele subminează valorile tradiţionale.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și