Închide meniul

„Parcă e o scenă dintr-un film de groază”. Cum îi ajută fostul patron al lui Mircea Lucescu, Rinat Ahmetov, pe ucrainenii rămaşi în ţară

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 martie 2022, 20:03

„Parcă e o scenă dintr-un film de groază. Cum îi ajută fostul patron al lui Mircea Lucescu, Rinat Ahmetov, pe ucrainenii rămaşi în ţară

Cum îi ajută fostul patron al lui Mircea Lucescu, Rinat Ahmetov, pe ucraineni

Instagram Sahtior Doneţk

A trecut mai bine de o lună de când Vladimir Putin a declanşat război total în Ucraina. Serghei Palkin, unul dintre conducătorii clubului Şahtior Doneţk, a dezvăluit că situaţia din Doneţk este teribilă. În Mariupol şi Harkov este chiar şi mai rău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele echipei antrenate de Mircea Lucescu între 2004 şi 2016 a povestit prin ce a trecut încă din prima zi a invadării Ucrainei. I-a ajutat pe jucătorii „minerilor” să părăsească ţara şi acum se teme pentru viaţa lui.

Serghei Palkin, dezvăluiri de pe front: „Rinat Ahmetov ajută activ populaţia cu mâncare şi medicamente”

Îmi amintesc că m-am trezit auzind bombe şi explozii. Era incredibil. Dimineaţa, eram acasă cu familia mea, iar seara conduceam spre birourile clubului, din Kiev, încercând să organizez plecarea jucătorilor străini într-un loc în care să fie în siguranţă cât mai rapid posibil, precum şi plecarea juniorilor de la academie.

Îmi amintesc că mergeam cu maşina şi vedeam oameni panicaţi, încercând să fugă… A fost oribil, nu pot descrie acel sentiment. Sper că toată familia mea va fi ok. Din fericire, acum jucătorii străini şi familiile lor nu mai sunt în Ucraina şi au ajuns în locuri sigure. Jucătorii ucraineni sunt în oraşe diferite, majoritatea în vestul ţării. Unii sunt implicaţi activ în ajutarea populaţiei civile şi a armatei”, a spus Palkin pentru Daily Mail, citat de news.ro.

El a menţionat că unii jucători s-au alăturat centrului umanitar de la Lviv, iar câţiva angajaţi ai clubului chiar s-au alăturat armatei.

Reclamă

Clubul este implicat în operarea centrului de primire de la Arena Lviv, unde vin refugiaţi. Patronul Rinat Ahmetov ajută activ populaţia cu mâncare şi medicamente, prin fundaţia sa. Firmele sale ajută armata. Juniorii de la academie au reuşit să ajungă la Split, în Croaţia. Sunt cu toţii bine şi luni vor începe antrenamentele. Sunt 85 de jucători acolo cu vârste de 13 până la 17 ani.

Sincer, este incredibil ce se întâmplă, tragic şi foarte trist. Copii sunt ucişi, au loc bombardamente constant în apropierea casei mele … Parcă este o scenă dintr-un film de groază. Au fost lupte aproape de casa mea. Am vizitat alte oraşe de câteva ori, cel mai recent Mariupol şi Harkov, şi pot spune că sunt o catastrofă. Armata invadatoare distruge oraşe paşnice şi locuitorii, ucide copii, acestea sunt crime împotriva umanităţii, pentru care trebuie să se dea socoteală. Cred că Ucraina va câştiga acest război. Dar avem nevoie de susţinere”, a adăugat Palkin.

Reclamă 4 / 0/3
View this post on Instagram


A post shared by FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

Patronul lui Şahtior și-a pierdut peste 70% din avere în timpul războiului

Miliardarul Rinat Ahmetov (55 ani) și-a pierdut peste 70% din avere din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Patronul lui Șahtior Donețk a primit o lovitură de miliarde de euro.

Potrivit Forbes, averea patronului lui Șahtior Donețk ar fi scăzut la doar 2 miliarde, ceea ce reprezintă o pierdere de peste 70% din averea sa, estimată la 8 miliarde de euro.

Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut.

Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel.

Putin țintește țările democratice, unde vede libertate. Întreaga lume e o țintă pentru el. Dacă Ucraina nu reușește să îl oprească, nimeni nu știe cine va urma”, a declarat Ahmetov pentru Forbes.

Reclamă
Recomandări
  • Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae
  • Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!”
  • Cine va fi golgheterul Ligii 1?

    Vezi rezultatele

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
    Citește și