Închide meniul

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina: „Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iunie 2022, 10:51

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina: „Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră!

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Pele, scrisoare deschisă pentru Vladimir Putin / Profimediaimages

Legendarul Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina. Fotbalistul care a scris istorie pentru naţionala Braziliei şi Santos i-a trimis o scrisoare deschisă liderului de la Kremlin, în cea de-a 99-a zi a războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 81 de ani şi cu grave probleme de sănătate, câştigătorul a trei ediţii de Cupă Mondială (1958, 1962, 1970) a avut un mesaj extrem de puternic. „Cu mult timp în urmă mi-am promis că îmi voi ridica mereu vocea pentru pace„, a spus Pele într-o postare pe Instagram.

View this post on Instagram


A post shared by Pelé (@pele)

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Pele i-a anunţat pe cei 9 milioane de urmăritori ai săi că a scris singur această scrisoare şi că îşi doreşte ca „violenţele să se termine şi să se construiască o lume mai bună”. Acesta a amintit de momentul în care s-a amintit cu Vladimir Putin şi şi-a strâns mâna cu preşedintele Rusiei.

Reclamă

Sud-americanul a urmărit meciul din semifinalele barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, câştigat de Ucraina cu 3-1.

Vreau să mă folosesc de meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă.

Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc.

Reclamă 4 / 0/3

Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm. Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017„, a transmis Pele, potrivit agerpres.ro.

Reacţii emoţionante după Scoţia – Ucraina 1-3

Autor au unei pase de gol cu Scoţia, starul Atalantei, Ruslan Malinovsky, a ţinut să le dedice victoria soldaţilor ucraineni aflaţi în tranşee.

Astăzi am arătat un nivel foarte ridicat de joc. I-am făcut mândri de fanii noștri, care ne-au susținut. Atmosfera a fost grozavă. Am ieşit de pe teren în aplauzele scoţienilor, ceea ce este foarte frumos. Această victorie este pentru toți ucrainenii, pentru soldații noștri care sunt în prima linie.

Nu am mai auzit de mult imnul cântat așa. Chiar și atunci când jucam la Roma împotriva Angliei, nu exista o astfel de atmosferă. Am văzut ce fel de sprijin au scoțienii. Păcat că o singură echipă trece mai departe. Fanii lor merită să meargă și la Cupa Mondială. Sentimentele sunt duble. Am fost bine primiţi aici, dar totul este uitat pe terenul de fotbal. Există un singur câștigător„, a declarat Ruslan Malinovsky la finalul partidei, potrivit sport.ua.

Şi preşedintele Ucrainei a avut o primă reacţie după victoria uriaşă a Ucrainei, care i-a apropiat pe galben-albaştri la un singur pas de calificarea la Campionatul Mondial 2022.

Sunt momente în care nu e nevoie de multe momente. Doar mândrie! Vă mulţumesc, băieţi. Au fost două ore de bucurie, sentiment pe care îl uitasem. Au plecat, au luptat, au rezistat şi am câştigat! Pentru că sunt ucraineni!

Este o bucurie pentru armata noastră, pentru întreaga noastră ţară. Toţi luptăm, fiecare pe frontul său. Pentru steagul nostru galben şi albastru, pentru stema noastră, pentru că ‘Ucraina nu a murit încă…’. Luptăm, luptăm, stăm în picioare şi învingem. Pentru că suntem ucraineni!„, a fost mesajul transmis de Volodimir Zelenski, anunţă sursa citată anterior.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și