Închide meniul
Foto

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor conduși de Vladimir Putin: „E genocid complet!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 mai 2022, 22:18 / Actualizat: 20 mai 2022, 12:12

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor conduși de Vladimir Putin: „E genocid complet!”

Dayana Yastremska, strigăt de disperare în plin război

Dayana Yastremska, în timpul unui meci / Instagram Dayana Yastremska

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor care continuă atacurile în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin. Celebra jucătoare de tenis din Ucraina a răspuns sincer la întrebarea „Ce vei spune dacă vei întâlni un rus?”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Yastremska, superba ucraineancă în vârstă de 22 de ani, se pregătește pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor

La prestigiosul turneu de la Paris, Dayana Yastremska ar putea juca împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus, care au primit acceptul să participe sub steag neutru. Sporiva din Ucraina, care la începutul războiului a fugit în România, a vorbit despre situația teribilă din țara sa.

Yastremska a etichetat atacurile lui Vladimir Putin drept „genocid complet” și a dezvăluit ce va face dacă se va întâlni față în față cu un rus:

„Voi juca la Roland Garros, turneul începe pe 22 mai. Acum este deja mult mai ușor de jucat în comparație cu atunci când am plecat din Ucraina și am evoluat la Lyon. Cu timpul, începi să te obișnuiești și, fiind pe teren, te concentrezi deja mai mult pe joc decât pe ceea ce se întâmplă în țară.

Reclamă

În afara terenului, citești constant știrile, te îngrijorezi constant. Adormi cu gânduri de pace și te trezești cu o realitate teribilă. Și asta se întâmplă în fiecare zi.

Mi se pare că acum toți jucătorii ucraineni și oamenii obișnuiți așteaptă ca jucătorii ruși și bieloruși să vorbească, să declare că sunt împotriva războiului din Ucraina. Așa e corect. Ești pro sau contra! Dacă vrei să susții Ucraina, vorbește despre asta.

Altfel, unde este dreptatea? Cum ar trebui să merg pe teren și să joc împotriva rușilor sau bielorușilor? Cum ar trebui să ne simțim, ce ar trebui să gândim? Aceasta este o provocare totală. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid complet.

Reclamă 4 / 0/3

Ce voi spune dacă văd un jucător rus? Am să trec doar pe lângă el. Pentru că în acest caz, jucătorii ruși ar trebui să vină la noi și să spună că le pare rău, că sunt împotriva acestui război și simpatizează ucrainenii. Oamenii din Ucraina suferă și o văd perfect. Ar trebui să ne susțină.”, a spus Dayana Yastremska, potrivit sport.ua.

Dayana Yastremska a fugit din calea războiului în România

Dayana Yastremska a fugit, împreună cu sora sa cea mică, din calea războiului din Ucraina. Acestea au reuşit să fugă din Odesa şi au ajuns în România. Părinţii lor au rămas, însă, în Ucraina.

„După două zile petrecute în ascunzători, părinții mei au luat decizia ca, indiferent de costuri, să mă trimită pe mine și pe sora mea în afara Ucrainei. Mamă, tată, vă iubim atât de mult! Aveți grijă de voi. Îmi iubesc țara. Dragi ucraineni, aveți grijă de viețile voastre„, a scris Dayana Yastremska pe Instagram, care are în palmares 3 titluri WTA. În 2021, Dayana a fost testată pozitiv cu Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanţi.

Yastremska, declaraţii superbe despre România

La începutul războiului, Dayana Yastremska a oferit detalii despre drumul pe care l-a parcurs, alături de sora ei mai mică, Ivanna, din Ucraina, până în Franţa. Jucătoarea care a câştigat 2.5 milioane de euro din tenis a fost uimită de primirea făcută de români.

„Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze

Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina.

De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a spus Yastremska, aflată în Franţa, citată de eurosport.ro.

Reclamă

 

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! Vezi toate știrile
Citește și