Închide meniul

Război în Ucraina. Pedeapsă aspră pentru marele susținător al lui Vladimir Putin! Ce va păți maestrul rus Serghei Karjakin

Cosmin Cioboată Publicat: 21 martie 2022, 20:30

Reclamă
Război în Ucraina. Pedeapsă aspră pentru marele susținător al lui Vladimir Putin! Ce va păți maestrul rus Serghei Karjakin

Vladimir Putin, dat de gol

Vladimir Putin, în timpul unei conferințe / Profimedia

Război în Ucraina. Serghei Karjakin, susținătorul lui Vladimir Putin, a fost suspendat din șah!

Război în Ucraina. Serghei Karjakin (32 de ani), care l-a întâlnit pe Magnus Carlsen în meciul pentru titlul mondial în 2016, a apărat acţiunile Rusiei pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maestrul a atras un val uriaș de critici, în special după ce a declarat că sprijină „demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, ordonată de Vladimir Putin.

Ca urmare a declarațiilor sale, FIDE a hotărât să-l suspende pe Karjakin pe o perioadă de 6 luni din toate competițiile.

Karjakin, pedepsit pentru declarațiile pro-Rusia

„Declaraţiile lui Serghei Karjakin privind conflictul militar în curs din Ucraina au generat un număr considerabil de reacţii pe reţelele de socializare şi în alte părţi, în mare parte negative.”, se arată în comunicatul FIDE.

Reclamă

Federația a considerat că remarcile rusului „afectează reputaţia jocului de şah şi FIDE”.

Karjakin, care s-a născut în Crimeea, a reprezentat Ucraina până în 2009 şi este un mare susţinător al lui Vladimir Putin. Maestrul poate contesta această decizie în următoarele 21 de zile.

Mesajul “Opriți invazia”, cenzurat în Rusia în timpul meciului Real Madrid – Barcelona 0-4

Real Madrid – Barcelona, încheiat cu victoria răsunătoare a catalanilor cu 4-0, a fost transmis în toată lumea. Inclusiv în Rusia, unde multe aplicații și transmisiuni au fost blocate recent după ce Vladimir Putin a ordonat atacurile militare din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

Cetățenii ruși au putut urmări El Clasico la TV, însă producătorii meciului au cenzurat mesajul “Stop Invasion” (trad. – “Opriți invazia”), care apare pe grafică în mod obișnuit în celelalte țări.

Mesajul respectiv a fost înlocuit de ruși cu numele campionatului din Spania – „La Liga”.

Cetățenii ruși, păcăliți de propaganda lui Vladimir Putin: „Ei nu înțeleg ce se întâmplă!”

”Cea mai mare greșeală a mea a fost că am jucat în Rusia. Pentru mine există o diferență între ruși și cei care au atacat. Nu toată lumea din Rusia susține războiul. Ori ești om și gândești corect, ori nu

Am vorbit cu niște ruși, ei nu înțeleg ce se întâmplă cu noi și nu cred în asta. Ei spun că au venit să ne protejeze și că America este de vină pentru tot. Pe cine protejați și de cine? Ne bombardați casele! Nu am cerut să fiu protejat. Sunteți nebuni? Oamenii mor aici!

Nu înțeleg când spun că suntem frați și apoi se duc să ne omoare. La naiba, ‘fraților’! Dacă ne spuneți frați, atunci să știți că frații nu se ucid între ei. Acum mă interesează doar un singur lucru – când vor pleca de aici aceste animale. Aici nu e o grădină zoologică, ci Ucraina. Sunt mai răi decât animalele. Animalele ucid numai pentru mâncare, în schimb ei…

Nu vreau să pun aceeași etichetă tuturor rușilor. Dar sunt împotriva celor care trec linia umanității. O persoană rezonabilă nu poate să treacă granița și să atace cu rachete, să omoare copii și femei.”, a spus Yevgen Seleznyov, citat de sport.ua.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și