Închide meniul

Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Silvio Berlusconi a murit: „Recunoştinţă infinită preşedintelui”

Dan Roșu Publicat: 12 iunie 2023, 14:32

Reclamă
Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Silvio Berlusconi a murit: „Recunoştinţă infinită preşedintelui

Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Silvio Berlusconi a murit

Carlo Ancelotti şi Silvio Berlusconi / Profimedia Images

Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Silvio Berlusconi a murit nu a întârziat să apară. Fostul antrenor al Milanului a transmis condoleanţele sale după moartea fostului patron al clubului italian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a încetat viaţă luni, la vârsta de 86 de ani, după ce fusese diagnosticat cu leucemie în urmă cu doi ani. El deţinea o altă echipă italiană, Monza, după ce a fost patronul clubului AC Milan timp de 30 de ani.

Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Silvio Berlusconi a murit

„Tristeţea de astăzi nu şterge momentele fericite trăite împreună. Recunoştinţă infinită preşedintelui, dar mai ales unui om ironic, loial, inteligent, sincer. A fost esenţial mai întâi în aventura mea ca fotbalist şi apoi ca antrenor. Grazie Presidente”, a fostul mesajul postat de Ancelotti, pe Twitter.

Carlo Ancelotti a menţinut o relaţie cu Silvio Berlusconi încă de la începuturile sale ca jucător şi mai târziu ca antrenor la AC Milan, etapă în care a câştigat titlul în Serie A, în sezonul 2003-2004 şi două trofee ale Ligii Campionilor, în 2003 şi 2007, printre alte titluri.

Reclamă

Cine a fost Silvio Berlusconi

Puţini italieni au exercitat mai multă influenţă şi au atras mai multă notorietate decât Silvio Berlusconi: om de afaceri miliardar, deţinând un imperiu media, a fost de patru ori prim-ministru şi a fost membru al Parlamentului European. Silvio Berlusconi nu a fost străin de scandaluri, probleme cu justiţia şi probleme serioase de sănătate, dar cumva a reuşit să le facă faţă şi să revină de fiecare dată, impunându-se ca o figură controversată inclusiv pe plan internaţional.

Născut la 29 septembrie 1936 la Milano, Berlusconi era copil în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La fel ca mulţi tineri din Milano, a fost evacuat şi a locuit cu mama sa într-un sat aflat la o anumită distanţă de oraş. Şi-a început cariera vânzând aspiratoare şi şi-a construit o reputaţie ca artist, cântând mai întâi în cluburi de noapte şi apoi pe vase de croazieră.

După ce a intrat în politică, ani de zile a reuşit să evite cu succes scandalurile sexuale şi acuzaţiile de corupţie, până când, în 2011, criza datoriilor din zona euro a afectat profund Italia şi a dus la o scădere temporară a influenţei sale. Dar ceva şi mai rău avea să vină pentru omul pe care mulţi italieni ajunseseră să îl considere de neatins, după ce condusese patru guverne.

Reclamă 4 / 0/3

A fost condamnat pentru fraudă fiscală în 2013 şi expulzat din Senatul italian. După o altă condamnare, în 2015, toată lumea credea că s-a încheiat definitiv cariera sa politică. Dar, în ciuda faptului că a suferit un atac de cord despre care medicul său a spus că l-ar fi putut ucide, în 2016, şi că a fost operat de urgenţă la colon în 2019, carismaticul showman era pregătit pentru o nouă revenire în politică.

Chiar dacă i s-a interzis să ocupe funcţii publice din cauza cazierului său judiciar, el şi-a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia către un succes electoral moderat în 2018. Iar un an mai târziu, odată cu ridicarea interdicţiei de a candida, şi-a câştigat un loc în Parlamentul European la vârsta de 82 de ani. A revenit în forţă în prim-planul politicii interne italiene în 2022, când a negociat intrarea partidului său în coaliţia de guvernare condusă de premierul Giorgia Meloni.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vezi toate știrile
Citește și