Închide meniul

Roman Abramovich, mișcare controversată în ziua în care Rusia a început războiul în Ucraina! Miliardarul rus face orice să-și protejeze averea

Alexandru Ivan Publicat: 19 martie 2022, 16:27

Roman Abramovich, mișcare controversată în ziua în care Rusia a început războiul în Ucraina! Miliardarul rus face orice să-și protejeze averea

Abramovich a fost sancționat de Guvernul Marii Britanii

Hepta

  • Roman Abramovich, mișcare controversată în ziua în care Rusia a început războiul în Ucraina
  • Miliardarul rus face orice să-și protejeze averea

Roman Abramovich a prezis sancțiunile care au venit pe numele lui încă din ziua în care Vladimir Putin a ordonat primele atacuri în Ucraina. Miliardarul rus a făcut o mișcare controversată ca să își salveze o parte din avere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roman Abramovich are probleme uriaşe după ce a fost sancţionat dur de Marea Britanie. Conturile celui care a fost 18 ani patronul lui Chelsea au fost blocate, iar oligarhul rus nu mai poate vinde nici pachetul majoritar de acţiuni. Tranzacţia era estimată la 3 miliarde de euro.

Roman Abramovich, mișcare controversată chiar în ziua în care Rusia a început războiul în Ucraina

Pe 24 februarie, în ziua în care Rusia a început războiul în Ucraina, Abramovich a transferat puterea a doua dintre firmele sale unor oameni de încredere, scrie Reuters.

Reclamă

Prima dintre firme, Ervington Investment Limited, evaluată de zeci de milioane de dolari, i-a „vândut-o” lui Eugene Tenenbaum, managerul lui Chelsea, aliat al lui Abramovich din 2003. Eugene Tenenbaum a asigurat că tranzacția a respectat toate legile în vigoare, însă nu a dorit să dea detalii despre suma plătită.

A doua dintre firme, Norma Investments, i-a fost transferată lui David Davidovich, un alt om de încredere a lui Roman Abramovich. Averea oligarhului rus este estimată la 8,4 miliarde de lire. 

Reclamă

Roman Abramovich riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare dacă se întoarce în Rusia!

Potrivit presei britanice, oligarhul rus riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare în cazul în care se va întorce în țara natală. Motivul? Patronul lui Chelsea a folosit în spațiul public termeni interziși de Kremlin.

Mai precis, Abramovich a utilizat expresia „război în Ucraina” în cel de-al doilea comunicat în care anunță vânzarea lui Chelsea. Expresia respectivă se află pe lista interzisă de Vladimir Putin. În viziunea conducătorilor ruși, incidentele cumplite din Ucraina sunt trecute sub eticheta de „denazificare”, ci nicidecum de „război”.

Parlamentul din Rusia a implementat o lege anti „fake news”, prin care interzice articolele și opiniile anti-Putin. Persoanele care încalcă legea respectivă riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, în funcţie de cât de grave sunt „fake news-urile” răspândite.

Reclamă 4 / 0/3

Abramovich, avere uriașă

Abramovich are un conac cu 15 dormitoare situat în vestul Londrei, în Kensington Palace Gardens. Au apărut zvonuri că un potențial cumpărător va face un tur al proprietății astăzi, iar jurnaliștii s-au dus în număr mare acolo. În 2009, Roman Abramovich l-a cumpărat cu 90 de milioane de lire sterline (n.r. 108 milioane de euro).

Pentru o perioadă, Abramovich s-ar putea muta pe yacht-ul său care a costat 590 de milioane de dolari (n.r. 530 de milioane de euro), care este dotat cu sustem de apărare antirachetă, o capsulă de evacuare, un submarin și trei elicoptere. Eclipse are o sală de gimnastică de 77 de metri pătrați, salon de înfrumusețare, jacuzzi pe puncte și 18 cabine de oaspeți. Echipajul este format din 100 de persoane.

Roman Abramovich a fost căsătorit de trei ori. Olga Zurevna Lysova, Irina Malandina şi Dasha Zhukova au fost femeile cu care a ajuns la altar. Ultimul său divorț e cunoscut drept „cel mai costisitor” din lume. Magnatul rus i-a lăsat fostei sale partenere cel puțin patru locuințe de lux în Marea Britanie.

Printre acestea se numără o proprietate de lux în Sussex, în valoare de 18 milioane de lire sterline, dar și două vile în Londra, în Eaton Square și în Chester Square. În total, Abramovich i-ar fi lăsat la partaj fostei sale soții proprietăți evaluate la peste un miliard de dolari.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024